نبود گوش شنوا برای شنیدن نوجوانان/ تلاش برای ایجاد فضای گفت‌وگوی دانش‌آموزان با مسئولان

مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش درباره فراهم کردن فرصت گفت‌وگوی نوجوانان با مسئولان توضیحاتی داد.

 به گزارش ذاکرنیوز ، در جریان حوادث اخیر کشور، برخی مدارس شاهد کنش‌هایی از سوی دانش‌آموزان بودند؛ نوجوانان متولد دهه 80 که با نسل‌های پیشین خود در نوع نیازها و حتی نحوه زیست تفاوت‌های بسیاری دارند.

از سوی دیگر نوجوانان تحت تاثیر فضای مجازی و اطلاعات ارائه شده در این فضا هستند، آن هم در شرایطی که آموزش‌های لازم برای تشخیص اخبار صحیح و دروغ به آنها ارائه نشده است.

امید عبداللهی مدیرکل رصد، پایش و آینده‌نگری فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته بود: در بازه سنی بین 12 تا 50 سال حدود 70 درصد جامعه از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند. در این حین، 21 درصد از والدینی که فرزندانشان از فضای مجازی استفاده می‌کنند، هیچ‌گونه نظارتی بر فعالیت آن‌ها ندارند. 11 درصد والدینی که مدعی بودند بر روی فرزندانشان کنترل دارند، گفته بودند تنها نظارت ما نظارت زمانی است. به عنوان مثال، می‌گویند دو ساعت یا چهار ساعت از اینترنت استفاده کنید.

سواد رسانه‌ای و باز بودن فضای مدارس برای شنیده شدن نظرات و انتقادات دانش‌آموزان در مسائل مختلف به عنوان مثال رویه‌های نادرست آموزشی،  دو خلائی است که در مدارس کشور مشهود است.

در همین ارتباط عباس مهاجر؛ مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، درباره گفت‌وگو با دهه هشتادی‌ها و شنیدن سخنان و درخواست‌های آنها اظهار کرد: در حال فراهم کردن فضای گفت‌وگو هستیم از جمله گفت‌وگوی دانش‌آموزان با یکدیگر چرا که برخی مواقع درباره موضوعی با یکدیگر اختلاف نظر دارند و با گفت‌وگو می‌توانند آن را حل کنند بنابراین گفت‌وگو کردن یک مهارت لازم برای دانش‌آموزان است.

وی افزود: دانش‌آموزان باید صحبت کردن با یکدیگر و با مسئولان را بیاموزند، انتظار داریم مسئولان نیز فرصت گفت‌وگو با دانش‌آموزان را فراهم کنند.

مهاجر بیان کرد: گفت‌وگو در آموزش و پرورش باید به یک جریان تبدیل شود تا اتفاقات خوبی رخ دهد، تلاش می‌کنیم با مسئولان خارج از وزارت آموزش و پرورش و مهمتر از آن مسئولان داخل وزارتخانه صحبت کنیم تا خواسته‌ها و صدای دانش آموزان را بشنوند چرا که برای رسیدن به فهم مشترک نیازمند گفت‌وگو هستیم‌.

 مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این‌ پرسش که در  اتفاقات اخیر کشور، نوجوانان تحت تاثیر اخبار منتشر شده در فضای مجازی قرار گرفتند، آیا برای آگاه سازی آنها درباره اخبار نادرست،  اقداماتی از سوی آموزش و پرورش انجام شد؟ گفت: یکی از اشکالات اساسی این است که نوجوانان منفعلانه از فضای مجازی استفاده می‌کنند درصورتی که یک نوجوان می‌تواند حضور فعال در فضای مجازی داشته باشد یعنی کنشگری کند.

وی ادامه داد: نوجوانان می‌توانند در رویدادهای مختلف، مولد یک بحث و گفت‌وگو باشند و حقیقت را از دروغ تشخیص دهند؛ هم اکنون در حال ایجاد رویداد "یک صدا ایران" هستیم که به نوعی تمرین کنشگری در فضای مجازی است. وقتی فرد کنشگر و  فعال در رسانه باشد قطعا سواد رسانه‌ای او ارتقا می یابد و  در حوادث کمتر تحت تاثیر فضای احساسی قرار می‌گیرد.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار