به گزارش ذاکرنیوز، معافیت مالیاتی هنرمندان با هدف حمایت از تولید باعث شد تا خانواده رسانههای دیداری، نامهای سرگشاده به محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی بنویسند.
اتحادیه تولیدکنندگان فیلم و برنامههای تصویری ایران، کانون تهیهکنندگان رسانههای دیداری، انجمن صنفی تهیهکنندگان سینمای مستند، کانون کارگردانان رسانههای دیداری، کانون مجریان رسانههای دیداری، اتحادیه مراکز فنی و پشتیبانی تولید سینمای ایران درباره معافیت مالی هنرمندان با هدف حمایت از تولید، جذب سرمایه و اشتغالزایی و.... برای رئیس مجلس شورای اسلامی دست به قلم شدند.
متن نامه بدین شرح است:
جناب آقای دکتر محمدباقر قالیباف
رئیس محترم مجلس
نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام و احترام
معافیت مالیاتی هنرمندان با هدف حمایت از تولید، جذب سرمایه و اشتغالزایی در حوزه فرهنگ و هنر در قانون مالیاتهای مستقیم منظور شده است.
در دورانی که به علت گسترش تکنولوژیهای نوین ارتباطی، قدرتهای جهانی در صدد هضم و حذف فرهنگ و هنر بومی مناطق مختلف جهان از جمله ایران عزیز ما هستند، حمایت دولت از مشاغل هنری در معرض خطر، باید دو چندان گردد و این مهم به درستی در لایحه پیشنهادی بودجه 1401 دولت محترم در نظر گرفته شده است.
تصمیم کمیسیون تلفیق بودجه مبنی بر حذف معافیتهای مالیاتی فعالیتهای هنری در دورانی که کرونا ضربه مهلکی بر اقتصاد هنر وارد نموده است، صدمات جبرانناپذیری به فعالیت های هنری وارد کرده و رقابت با محصولات هنری خارجی را ناممکن میکند.
از شما خواهشمندیم ضمن بازگشت به لایحه دولت در خصوص ادامه معافیتهای مالیاتی کمکی هرچند اندک به ادامه ضربان ضعیف فعالیتهای هنری در کشور کند.
نامههای دیگری از سوی انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، انجمن خوشنویسان ایران، انجمن تصویرگران ایران، انجمن هنرمندان سفالگر ایران، انجمن هنرمندان مجسمهساز ایران، انجمن عکاسان ایران، انجمن نقاشان ایران در در صفحاتِ مجازی مربوطه منتشر شده و از رئیس مجلس درخواست کردهاند «بدیهی است با توجه به مصایب از سرگذرانده اهالی هنر به تبع شیوع پاندمی کرونا در سالهای اخیر و سایر مسایل معیشتی که هنرمندان در حوزه فرهنگی برای سالها با آن دست به گریبان بودهاند، اتخاذ این تصمیم با توجه به دلایل ذیل، جز تحمیل بار مضاعف به بدنه فرهنگی و هنری جامعه و متضرر نمودن بخش اعظمی از فعالان حوزه فرهنگ و هنر دستاوردی به همراه ندارد:
1- با توجه به دستورالعمل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فعالیتهای هنری پهنه گستردهای از هنر در شقوق مختلف از حوزه تولید و نمایش فیلم با حضور سینماگران تا تولیدات هنرهای تجسمی با حضور نقاشان، طراحان گرافیک، خوشنویسان، مجسمهسازان، تصویرگران، هنرمندان سفال و سرامیک، عکاسان و ... را مشمول میگردد. با کنار گذاشتن جمع اندکی از این گروه با درآمد قابل تامل، قاطبه جامعه هنری در ایران فاقد درآمد مکفی جهت تامین حداقلهای زندگی بوده و حتی غالبا درگیر مسایل اولیه معیشتی نیز هستند، لذا روا نیست با نگاه به درآمد شایان توجه گروه اندکی از این خیل، اتخاذ چنین تصمیمی را به همه اعضاء تسری داد.
2- آمار بسیار زیاد متقاضیان در صف انتظار بیمه هنرمندان در صندوق اعتباری هنر، بر این مهم صحّه میگذارد که این گروه حتی به عنوان مشمولان مشاغل از حمایت بیمهای و تامین اجتماعی در جامعه محروماند و با وجود این فقدان حمایتی، حذف معافیت مالیاتی تا سقف مقرر در لایحه بودجه نیاز به نگاهی عمیقتر و کارشناسانهتری دارد.
3- پس از همهگیری جهانی بیماری کرونا ما شاهد حمایت دولتها در سراسر جهان از مشاغلیم، متاسفانه با توجه به این اینکه محصولات و تولیدات هنری در سبد ضروریات جامعه نیست و بیشک جامعه فرهنگ و هنر به قدر چشمگیری متضرر از این پاندمی گردیدهاند، به جای اینکه شاهد حمایت از هنرمندان باشیم، با حذف این معافیت شاهد دوصد چندان گشتن تضرر و عدم حمایت از هنرمندان خواهیم بود.
لذا، ما امضاءکنندگان این بیانیه، مخالفت صریح خود را با تصویب این مصوبه در جهت «حمایت از بدنه کم رمق فرهنگ و هنر» اعلام میکنیم و از حضرتعالی و تمامی نمایندگان ملت تقاضا داریم با مخالفت با این بند از اهالی فرهنگ و هنرحمایت مکفی را به عمل آورده و کمکرسان به استمرار فعالیتهای فرهنگی و هنری در کشور باشید.