به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم از شیراز، محمدرضا رمضانی امروز در نشست اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با فعالان اقتصادی استان فارس، اظهار داشت: بر اساس قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار ماده 25 به طور مشخص، در رابطه با برق و گاز اولویت عدم قطعی را بخش خصوصی قرار داده است، اما متاسفانه نه تنها این مهم اجرایی نمیشود، بلکه در قطع کردن برق در تابستان و گاز در زمستان، در گام نخست اولویت بر بخش خصوصی اعمال میشود.
وی بیان کرد: ناترازی انرژی مشکلات عدیدهای را برای بخش خصوصی و فعالیت بنگاهها و واحدها در سراسر کشور ایجاد کرده که انتظار داریم مجلس در این خصوص و برای حل این مشکل اقدام موثری انجام دهد.
معاون امور حقوقی و مجلس اتاق ایران، افزود: در جلسات اخیر نمایندگان پارلمان بخش خصوصی با مسئولان ذیربط در کشور از جمله بانک مرکزی با اعلام دغدغههای فعالان بخش خصوصی، مقرر شد در مشکلات موجود از جمله ناترازی انرژی کارگروههای تخصصی تشکیل و مسائل به صورت کارشناسی تا حصول نتیجه دنبال شود.
رمضانی عنوان کرد: مشکلات فعالان اقتصادی در سه سطح قابل پیگیری است که ظرفیتهایی از جمله ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استانها، شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی و ماده 12 بستر مناسبی برای حل و راهگشایی مشکلات واحدهای تولیدی و مشکلات بخش خصوصی در استانها است.
وی با تاکید بر اینکه ما در اتاق ایران مشکلات ملی حوزه اقتصاد را از طریق نمایندگان مجلس، وزرا و بخش دولتی به صورت تخصصی دنبال میکنیم اضافه کرد: پیگیری مشکلات فعالان بخش خصوصی سراسر کشور از طریق تعامل با بخشهای مربوطه در کشور اولویت ما در اتاق ایران است.
معاون امور حقوقی و مجلس اتاق ایران همچنین با اشاره به همراهی کمیسیون صنایع و معادن مجلس با فعالان بخش خصوصی ادامه داد: کمیسیون صنایع و معادن مجلس از کمیسیونهای تخصصی است که تعامل خوبی با بخش خصوصی دارد و تاکنون توانستهاند اقدامات موثر و مثبتی در راستای کاهش دغدغههای بخش خصوصی و فعالان اقتصادی در کشور انجام دهند.
سیاستهای پولی و ارزی کشور نادرست است
رضا علیزاده، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، گفت: مباحث ارزی یکی از مشکلات فراگیر در کشور است و مهمترین علت این موضوع این است که سیاستهای پولی و ارزی کشور ما نادرست است و هیچ عقل سالمی معادله تعیین شده برای مباحث ارزی و مباحث مالیاتی را نمیپذیرد.
وی بیان کرد: با این چنین سیاست گذاریها در کشور فعال اقتصادی را مجبور به انجام کارهایی میکنیم که مورد تایید نیست.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزود: سیاستهای انقباظی که بانکهای ما در پیش گرفته اند راهگشا نیست و امروز واحدهای تولیدی ما گرفتار مبالغ اندک و حتی در تامین سرمایه در گردش نیز دچار مشکل است.
وی بیان کرد: زمانی که برای حل کردن مشکلات مسائل را دنبال میکنیم میبینیم هر بخش مسائل را به گردن دیگری میاندازد که با این روند راه به جایی نخواهیم برد.
علیزاده با تاکید بر اینکه اگر میخواهیم مشکلات در کشور حل شود و مسیر پیشرفت هموار باشد، نباید با تصمیمهای غیرکارشناسی سر خودمان را کلاه بگذاریم اضافه کرد: ما در این کمیسیون گفتوگوها و جلساتی را با بخشهای مختلف سیاستگذار از جمله بانک مرکزی داشتهایم که قرار است هفته آینده جلساتی با انجمنهای حوزه صادرات برای تغییر گروههای کالایی برگزار شود تا به راهکارهای کاربردی در این زمینه برسیم.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به بازدید اعضای کمیسیون از واحدهای تولیدی و صنعتی استان فارس و پویایی صنعت در شهر شیراز ادامه داد: فارس جز استانهای خوب در کشور است و اگر چه از سالهای گذشته تاکنون گردشگری، صنایع دستی و کشاورزی و دامپروری مزیتهای اصلی این استان به شمار میرود، اما در بازدیدهایی که از برخی از واحدهای تولیدی این استان داشتیم متوجه شدیم استان فارس در حوزه صنعت نیز پیشرفتهای خوبی داشته است.
علیزاده عنوان داشت: روند صنعتی شدن استان فارس امیدوار کننده و مثبت است که گزارشهای اقتصادی از ظرفیتهای این استان گواه این مهم است.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تلاش ما در این کمیسیون همراهی مطلوب با بخش خصوصی و کم کردن مشکلات این بخش است تصریح کرد: هدف از سفر این کمیسیون به استانها، آشنایی با ظرفیتها و توانمندیهای مناطق مختلف و گره گشایی از دغدغه فعالان اقتصادی آن منطقه است.
وی با تاکید براینکه تمام تلاش ما این است که مشکلات پیش روی فعالان اقتصادی و بخش خصوصی کشور را کم کرده و فضای فعالیت آنها را هموار کنیم افزود: حضور سه تن از نمایندگان استان فارس در کمیسیون صنایع و معادن مجلس، ظرفیت خوبی برای بخش خصوصی و صنعتگران استان است تا مشکلات حوزه اقتصاد و فعالان اقتصادی این استان را پیگیری کنند.
در ادامه این جلسه حسنعلی محمدی، نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: حضور اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و نمایندگان برخی از وزارتخانهها در استان فارس بر اساس اولویتها و نیازهای استان و به صورت مسئله محور برنامه ریزی شده است که امیدواریم دستاورد این حضور برای مردم استان ملموس و موثر باشد.
وی افزود: توانمندیهای منحصر به فردی در بخش خصوصی استان فارس وجود دارد که تلاش میکنیم مسیر فعالیت آنها را با حل مشکلات هموار کنیم.
محمدی بیان کرد: اتاق بازرگانی استان و اتاق ایران ظرفیت فوق العادهای در مرکز پژوهش دارند که تلاش میکنیم با تعامل فزاینده در کمیسیون از این ظرفیت به بهترین نحو برای حل مشکلات فعالان اقتصادی کشور و استان استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: تمام بازدیدها و مسائل در این سفر سه روزه مکتوب شده است که در جلسه هفته آینده کمیسیون با حضور استاندار فارس و رئیس اتاق استان کارشناسی و بررسی خواهد شد و تصمیمهای کاربردی و مطلوبی برای بخش خصوصی و اقتصاد استان مصوب خواهیم کرد.
همچنین در ادامه این جلسه فرهاد طهماسبی نماینده مردم استهبان، نی ریز و بختگان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: استان فارس سالها در حوزه کشاورزی بار کشور را به دوش کشیده و در این زمینه منابع آبی خود را از دست داده است و امروز خشکسالی مشکلات فراوانی را برای مردم استان ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: در چند سال اخیر برنامهریزیها در استان فارس از حوزه کشاورزی به صنعت و معدن تغییر کرده است و انتظار داریم کشور از این بخشها برای جبران عقب ماندگیهای استان حمایت ویژه تری کن، زیرا ظرفیتهای خوبی در حوزه معدن و صنعت در فارس وجود دارد.
طهماسبی عنوان کرد: از درخواستهای مردم به ویژه بخش خصوصی استان از کمیسیون صنایع و معادن مجلس ایجاد ساز و کار مناسب برای بهرهبرداری از ظرفیت معادن استان، تامین زیرساختها و حاملهای انرژی واحدهای معدنی و صنعتی استان، ایجاد شرایط سرمایهگذاری بخش خصوصی و دولتی در حوزه انرژی در استان، حل مشکلات ارزی و پیمان سپاریهای ارزی است.
وی تصریح کرد: هدف از حضور نمایندگان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس به استان فارس آشنایی با توانمندیهای استان است که با نشستهایی که بعد از آن در مجلس برگزار خواهیم کرد تلاش میکنیم، دستاورد این سفر، پویایی چرخ اقتصاد استان و منفعت مردم استان باشد.
توسعه اقتصای فارس را دنبال میکنیم
در ادامه این جلسه اردوان اکبرپور، نماینده مردم سپیدان و بیضا در مجلس شورای اسلامی هم گفت: با همافزایی از تمام توان و ظرفیت نمایندگان استان برای توسعه اقتصادی و رشد صنعت در استان استفاده خواهیم کرد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای تامین آب و برق و گاز مورد نیاز صنایع استان افزود: توسعه همه جانبه استان رشد تولید و ایجاد اشتغال را در پی دارد که در این زمینه نیازمند همراهی بخش خصوصی، بخش دولتی و نمایندگان مجلس خواهیم بود.
اکبرپور بیان کرد: تامین زیر ساختها، کمبود و محدودیت در تامین مواد اولیه، مشکلات حوزه بانکی و ارزی، قوانین دست و پاگیر حوزه صادرات و غیره از جمله مشکلات صنعتگران استان است که در این بازدیدها بررسی شد و برای تصمیمگیریهای مناسب در اولویت ما قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: حل مشکلات حوزه اقتصاد در کشور نیاز به ارتباط نزدیک میان مجلس، دولت و بخش خصوصی دارد که تعامل بیشتر میتواند زمینه فعالیت فعالان اقتصادی و رشد اقتصاد کشور و در نهایت منفعت و رفاه عمومی را بهبود بخشد.
سلطه نامولدها بر بودجه کشور را حذف کنید
محمدصادق حمیدیان، رئیس اتاق بازرگانی فارس نیز با بیان اینکه کمیسیون صنایع و معادن مجلس یکی از کمیسیونهای مهم و موثر در حیات بخش تولید کشور است که باید نقش حساس خود را به خوبی ایفا کند بیان کرد: بودجه کشور شامل دو بخش درآمد و هزینه است و در بخش هزینه یک سری افراد نامولد فقط هزینه میبرند و در شرایط فعلی کشور دلیلی ندارد که نامولدها بخواهند تنها مصرف کننده هزینه باشند و از بودجه هزینه دریافت کنند.
وی افزود: اگر قرار است 80 درصد از بودجه کشور از طریق مالیات تامین شود، این حق الناس است که اجازه داده شود ناولدها، مصرف کننده بودجه باشند و این تقاضای مهم، آنی و واقعی بخش خصوصی از کمیسیون صنایع و معادن و نمایندگان مردم در مجلس است که در این موضوع موضع صریح، شفاف و قاطع داشته باشند.
حمیدیان گفت: همچنین بحث افزایش مستمر نسبت بودجه جاری به بودجه عمرانی کشور و کوچکتر شدن هر ساله نسبت بودجه عمرانی در بودجه است که پیامدهایی این عدم توازن را میتوان در عدم سرمایه گذاری در زیر ساختهای اساسی نظیر صنعت برق و گاز کشور و ایجاد ناترازیهای حوزه انرژی به خوبی مشاهد کرد.
رئیس اتاق بازرگانی فارس با اشاره به اینکه رانتهایی در قانون بودجه و قانونهای دیگر کشور به وجود میآید که اینها باید یک جایی شکسته شود و دسترسی همگان به طور یکسان به مجوزها و توام با شفافیت خواست ماست.
وی اضافه کرد: دخالتهای عجیب سیستم بانکی در امور بازرگانی تجارت کشور را مختل کرده و تراز تجاری را منفی کرده است. به عنوان مثال کشور به 5 هزار قلم کالا برای واردات نیاز دارد و همچنین 5 هزار قلم کالا اجازه صادرات از کشور را دارد، اجازه دهید این امر بدون بگیر و ببند توسط تجار انجام شود. اگر این امر انجام شود از مصادیق یک موضوع شفاف است، اما عدهای تلاش میکنند در عدم توازن و شفافیت از این موضوع به منفعت خاص برسند.
حمیدیان ادامه داد: بخش خصوصی خودش میداند که چه کالایی را ببرد و چه کالایی را بیاورد و ایجاد توازن و مدیریت حوزه صادرات و واردات به راحتی امکان پذیر است، اما عدهای نمیگذارند و تلاش میکنند با ایجاد رانتهایی ایجاد کننده شرایط منفعت برای گروههای خاص را ایجاد کنند که پافشاری بخش خصوصی واقعی و شناسنامه دار کشور از مجلس شورای اسلامی بر ممانعت از ایجاد رانت در بودجه کشور است.
رئیس اتاق بازرگانی فارس با اشاره به مشکلات ارزی بخش صنعت و تولید در کشور و استان فارس عنوان کرد: در حال حاضر نرخ استهلاک عمومی بخش صنعت از نرخ سرمایهگذاری آن جلوتر رفته و در چنین شرایطی تخصیص ارز برای ماشینآلات و سرمایه ثابت اتفاق نمیافتد، اما برای محصول تولیدی به راحتی انجام میشود.
وی تصریح کرد: به وضوح میبینیم برای ورود ماشین آلات برای تولید یک محصول به کشور ارز داده نمیشود، اما به محصول تولیدی آن بخش به راحتی ارز اختصاص میدهند و حتی ارز مازاد هم داده میشود و آیا دلیل منطقی و کارشناسی برای این موضوع وجود دارد؟
حمیدیان افزود: چرا شفافیت ارزی که بر اساس قانون، تکلیف قانون انتشار آزاد اطلاعات است در کشور اتفاق نمیافتد؟ باید در حوزه ارزی درک شور، شفافیت حاکم شود و روی سایتها و سامانهها میزان دریافت ارز اشخاص را اعلام کنند تا مشخص شود چه کسی و چه میزان ارز دریافت کرده است که در پی این شفافیت بسیاری از مشکلات حوزه ارزی کاهش مییابد و رانتها شکسته میشود.
رئیس اتاق بازرگانی فارس با تاکید بر اینکه ناترازی انرژی بخش تولید کشور و استان را با بحران جدی روبرو کرده است بیان کرد: در حوزه انرژی تابستان برق واحدها و زمستان گاز واحدها را قطع میکنند که اگر نمیتوانید تامین حاملهای انرژی برای بخش صنعت و تولید را مدیریت کنید به بخش بهرههای بانکی، مالیاتها و مسائل تامین اجتماعی واحدها نیز در آن زمان توجه کنید و چرا فعالیت بخش خصوصی با اختلال همراه باشد، اما تامین اجتماعی، مالیات و بانکها همچنان فعالیت خود را ادامه دهند.
وی گفت: آنجایی که قانون گذار تصویب میکند که مالیاتها به میزان صددرصد اخذ شود و هیچ انعطافی در آن امکان پذیر نیست و حتی برای دریافت بیشتر مالیات پاداش میدهند گناه بخش خصوصی چیست که 120 درصد مالیات بدهد در حالی که بخش سیاه اقتصاد ما از این مشکلات دور مانده مالیات که نمیدهد هیچ، و این نوع مالیات ستانی چالش بخش صنعت میشود.
حمیدیان با اشاره به مشکلات بخش معدن نیز افزود: در قانون بودجه درآمدی به عنوان حقوق دولتی معادن برای توسعه معادن تکلیف شده که از دریافتی این بخش تنها 30 تا 40 درصد تکلیف شده و به معادن میرسد و مابقی آن مشخص نیست که به کجا میرود.
به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از تسنیم، اعضای این کمیسیون همچنین با استاندار فارس نیز دیدار و راهکارهایی برای حل مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی استان گفتوگو کردند، همچنین این نمایندگان با حضور در سه شهرستان استان، از بیش از 50 واحد تولیدی و صنعتی استان فارس بازدید خواهند کرد.