مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان خبر داد؛

مهارت آموزی در زمینه صنایع دستی منسوخ شده در اصفهان

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان گفت: تربیت شاگردانی با همکاری خبرگان صنایع دستی اصفهان برای احیای صنایع منسوخ شده را در دستور کار داریم.

به گزارش ذاکرنیوز، آرش اخوان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به چالش‌های پیش روی مهارت آموزی در استان اصفهان اظهار داشت: باید توجه داشت که در حال حاضر چالش اصلی صنایع کمبود نیروی کار و چالش اصلی مسئولان بیکاری جوانان فارغ التحصیل است.


وی افزود: اصلی‌ترین دلیل وجود این شرایط این است که به درستی در کشور فرهنگ مهارت آموزی پیاده سازی نشده و روند مدرک گرایی بسیار شدید است.


مدیرکل آموزش فنی وحرفه‌ای استان اصفهان با بیان اینکه همه تلاش ما تقویت فرهنگ مهارت آموزی است، تصریح کرد: سعی ما این است که هرم جمعیتی ۷۰ به ۳۰ را با مشارکت دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی در زمینه مهارت آموزی ایجاد کنیم به گونه‌ای که ۷۰ درصد به سمت آموزش‌های مهارتی و ۳۰ درصد به سمت تحصیلات عالیه بروند.


لزوم ارتباط نظام آموزشی با صنایع


وی که معتقد است یکی از راهکارهای اصلی تحقق اهداف در زمینه مهارت آموزی ارتباط مستقیم نظام آموزشی با بدنه صنایع وبنگاه‌های اقتصادی است، ابراز داشت: نظام آموزشی باید به صورت مستقیم با بدنه صنایع در ارتباط باشد، در این مدل ۷۰ درصد آموزش با مشارکت بخش خصوصی و به ویژه فعالان اقتصادی در ۲ بخش صنایع و اصناف انجام می‌شود.


اخوان تاکید کرد: اعتقاد دارم دانش آموزان باید آموزش‌های ابتدایی و مقدماتی را باید در مراکز آموزش فنی وحرفه ای و اصول کار را در بدنه صنایع دریافت کنند.


وی با بیان اینکه شریک مهارتی آموزش فنی و حرفه‌ای اصناف و صنایع هستند، ابراز داشت: این امر یک بازی برد برد است چرا که هم نیروی کار صنایع تأمین می‌شود و هم از میزان بیکاری کاسته خواهد شد.


همکاری ۱۶ اتحادیه اصفهان برای مهارت آموزی دانش آموزان


مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای با اشاره به اینکه در اصفهان تاکنون حدود ۱۶ اتحادیه از جمله آرایشگران مردانه، گیاهان دارویی، خودروهای سبک و سنگین و همچنین بنگاه‌های بزرگ اقتصادی در راستای مهارت آموزی همکاری ویژه‌ای را داشته‌اند، ابراز داشت: در این بین خدمات خودروی اصفهان همکاری بهتری را داشته است.


وی با بیان اینکه در حال حاضر آموزش در کشور عرضه محور است، ادامه داد: در گذشته برنامه‌ای برای اشتغال دانش آموزان نداشتیم و امروز حل این مشکل را در دستور کار داریم.


اخوان همچنین به اقدامات در دستور کار برای صنایع دستی در حال منسوخ شدن اشاره کرد و گفت: در این زمینه سیستم آموزشی ۲ گانه را برای صنایع دستی آغاز کردیم، استادکاران صنایع دستی را تحت عنوان خبرگان صنف شناسایی کردیم، سعی داریم در کنار آنها شاگردان خوبی را با همکاری مجموعه آموزش فنی و حرفه‌ای تربیت کنیم.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار