مناقشه در دولت ائتلافی آلمان درباره ایده تداوم فعالیت نیروگاه‌های هسته‌ای

احزاب دولت ائتلافی در آلمان با توجه به بحران گازی ناشی از جنگ اوکراین و کاهش عرضه از روسیه بر سر مسئله تداوم و یا توقف فعالیت نیروگاه‌های هسته‌ای در این کشور دچار اختلاف نظر شده‌اند.

 به گزارش ذاکرنیوز، بحران گازی ناشی از جنگ اوکراین بحث ها درباره لزوم تداوم فعالیت های نیروگاه های هسته ای در آلمان را داغ کرده و موجب بروز مناقشاتی در دولت ائتلافی آلمان شده است.

آلمان از مدتها پیش برنامه ریزی کرده بود که تا پایان سال جاری میلادی کار همه نیروگاه های هسته ای خود را متوقف کند.

بر اساس تصمیمات اتخاذ شده سه نیروگاه هسته‌ای آخر آلمان در 31 دسامبر سال جاری میلادی باید کار خود را متوقف کند. قطع تدریجی انرژی هسته‌ای، که پس از فاجعه رآکتور هسته‌ای در فوکوشیمای ژاپن در سال 2011 در آلمان آغاز شد، حالا می تواند حداقل به طور موقت با توجه به جنگ در اوکراین روند معکوسی پیدا کند.

رابرت هابک، وزیر اقتصاد فدرال آلمان هم ادامه فعالیت نیروگاه های هسته‌ای باقیمانده در آلمان را پس از پایان سال تحت شرایط خاص رد نمی کند.

کریستین لیندنر، وزیر دارایی فدرال آلمان هم پیشتر در مورد این موضوع اظهار نظر کرده بود. وی در سخنانی اظهار داشت که فکر می‌کند این امکان وجود دارد که آلمان مجبور شود برای مدت طولانی با توجه به بحران انرژی به انرژی هسته‌ای متوسل شود. این مقام آلمانی گفت: این به سال‌های زیادی مربوط نمی‌شود، اما ممکن است مجبور شویم به این ایده که هنوز در سال 2024 به انرژی هسته‌ای نیاز داریم روی آوریم.

هوبرت آیوانگر، وزیر اقتصاد ایالت بایرن هم یک قدم فراتر رفته و نه تنها خواهان افزایش طول عمر نیروگاه های موجود است، حتی پیشنهاد فعال سازی مجدد نیروگاه های هسته‌ای Gundremmingen C، Brokdorf و Grohnde را که قبلاً تعطیل شده بودند، ارائه کرد. این نیروگاه ها در پایان سال 2021 از شبکه خارج شدند.

" با این همه اولاف شولتز"، صدراعظم آلمان از حزب سوسیال دموکرات می خواهد قبل از تصمیم گیری در این باره منتظر نتایج دومین تست استرس در مورد امنیت تامین برق باشد. نتایج این تست قرار است در چند هفته آینده در دسترس باشد. ساسکیا اسکن، رهبر حزب سوسیال دموکرات در گفتگویی اظهار داشت که اولین تست استرس در بهار نشان داد که همه چیز مخالف ادامه فعالیت نیروگاه های هسته ای آلمان است.

برای اینکه تمدید استفاده از انرژی هسته ای از نظر قانونی امکان پذیر شود، پارلمان آلمان باید قانون انرژی اتمی را تغییر دهد، زیرا در پایان سال تمام مجوزهای بهره برداری نیروگاه های هسته‌ای در آلمان منقضی می شود. بررسی دوره ای ایمنی (PSÜ) نیز در این قانون آمده است. این روند هر ده سال یکبار انجام می شود.

به نوشته نشریه دی سایت آلمان، اما حزب سبز آلمان با این ایده مخالفت کرده و ریکاردا لانگ، رهبر حزب دولتی سبز در این باره گفته است: با سبزها بازگشتی به قدرت هسته ای وجود نخواهد داشت. وی به این ترتیب در مصاحبه تابستانی با زد دی اف به اظهارات وزیر دارایی آلمان در این باره واکنش نشان داد. کریستین لیندنر، وزیر دارایی آلمان پیشنهاد کرده بود که سه نیروگاه هسته‌ای که هنوز فعال هستند، در صورت لزوم باید تا سال 2024 به شبکه متصل بمانند. لانگ این اظهارات را به عنوان درخواستی برای معکوس کردن مرحله خروج هسته ای آلمان تفسیر کرده و گفت: آنچه کریستین لیندنر می‌خواهد، چیزی جز بازگشت به انرژی هسته‌ای نیست و قطعاً این اتفاق برای ما و با رای ما نخواهد افتاد.

وی انتقاد شدیدی به عدم جدیت این گونه بحث ها وارد کرده و گفت: انرژی هسته ای یک فناوری پرخطر است. درست است که پس از کاهش واردات گاز روسیه، بسیاری از مردم نگران عرضه گاز و انرژی هستند. اما باید پاسخ هایی داده می شد که در واقع با مشکل مطابقت داشت.

لانگ گفت: ما مشکل گرما داریم، نه مشکل برق. به گفته لانگ، نیروگاه های گاز سوز در آلمان تنها به میزان بسیار کمی برای تولید برق مورد استفاده قرار می گیرند و تنها می توانند تا حد کمی با انرژی هسته ای جایگزین شوند.

سه نیروگاه هسته ای در آلمان که هنوز فعال هستند در حال حاضر حدود 6 درصد از تولید برق آلمان را تضمین می کنند که برخی از آنها به عنوان مثال به فرانسه نیز صادر می شود. سال گذشته، 12.6 درصد از برق آلمان - 65.2 میلیارد کیلووات ساعت - در نیروگاه های گازی تولید شد. این معادل سهم انرژی هسته ای در سال 2021 است.

لانگ به صراحت گفت که می خواهد منتظر نتیجه تست استرس دوم در مورد امنیت تامین برق در آلمان باشد. دولت فدرال در حال حاضر روی این آزمایش کار می کند. اولین آزمایش در فصل بهار نشان داد که نیروگاه‌های هسته‌ای که هنوز در آلمان در حال فعالیت هستند، برای تامین انرژی لازم نیست به کار خود ادامه دهند.

ولفرام کونیگ، رئیس اداره فدرال مدیریت ایمنی پسماندهای هسته ای هم افزایش عمر نیروگاه های هسته ای در آلمان را رد کرده است. کونیگ در این باره گفت: در این صورت اجماع هسته ای که به سختی به دست آمده بود نیز اساسا زیر سوال خواهد رفت.

 

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار