معاون سازمان انرژی اتمی: به دنبال ایجاد تنوع در سبد انرژی کشور هستیم

معاون سازمان انرژی اتمی گفت: ما با ظرفیت بومی و ارتباطات بین‌المللی به سمتی می‌رویم که هم راکتورهای بومی داشته باشیم و هم راکتورهای بین‌المللی، ما به دنبال ایجاد تنوع در سبد انرژی کشور هستیم.

به گزارش ذاکرنیوز ؛ ظهر امروز نشست خبری سید پژمان شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی در مرکز فناوری این سازمان برگزار شد.

شیرمردی درباره دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور گفت: در دولت جدید با توجه به سیاست‌های نوین در حوزه کشاورزی سندی تهیه شد که کشور را به دوازده منطقه ظرفیت دار تقسیم بندی کرد. پارامتر در نظر گرفته، میزان تولید محصولات کشاورزی و تولید محصولات استراتژیک در منطقه بود. در راستای این تقسیم بندی رویکرد استفاده از بومی سازی محصولات و همچنین واردات برخی تجهیزات در نظر گرفته شد. ما هم بعد خارجی را در نظر گرفتیم و هم بعد داخلی و بومی را مد نظر قرار دادیم.

وی ادامه داد: یکی از ابزارها و تجهیزاتی که می‌تواند به تضمین امنیت غذایی کمک کند، سامانه‌های پرتودهی است. ما این هفته تجهیزاتی را رونمایی خواهیم کرد. این سامانه مبتنی بر چشمه کبالت شصت است که برای پرتودهی محصولاتی مانند حبوبات و غلات استفاده می‌شود. این سامانه هم در سلامت و هم در اقتصاد مردم تاثیر دارد.

شیرمردی تصریح کرد: با این سامانه می‌توان عمر محصولات غذایی را افزایش داد. در راستای پرتودهی مواد غذایی یکی از رویکردهای ما بومی سازی تجهیزات است و دیگر رویکرد ما استفاده از تجهیزات کشورهای منطقه است. ما با استفاده از ظرفیت‌های انسانی به سمتی حرکت خواهیم کرد که از پرتوهای الکترونیک استفاده کنیم.

ما همچنین در بحث انرژی، 10 هزار مگاوات برق هسته‌ای را پیش بینی کرده‌ایم. ما با ظرفیت بومی و ارتباطات بین‌المللی به سمتی می‌رویم که هم راکتورهای بومی داشته باشیم و هم راکتورهای بین‌المللی، ما به دنبال ایجاد تنوع در سبد انرژی کشور هستیم. ما از این طریق از منابع نفتی خود نیز صیانت می‌کنیم و برای آیندگان نگه می‌داریم.

معاون سازمان انرژی اتمی همچنین گفت: ما توانستیم کیت‌های غربالگری نوزادان را که یکی از مهمترین نیازهای کشور است تولید کنیم. این کیت غربالگری، نیاز کشور را برطرف خواهد کرد. ما همچنین داروهای جدیدی را توسط آب سنگین تولید کرده‌ایم، در بخش درمان این داروها مفید هستند. ما ترکیباتی را تولید می‌کنیم که در تولید مواد رادیواکتیو برای شناسایی سرطان به کار گرفته می‌شود.

بیش از 90 درصد فناوری هسته‌ای در حوزه غیر انرژی است. در بخش پلاسما تجهیزاتی را تولید کردیم که به درمان سرطان‌های مختلف کمک کرده و هم به محصولات مهمی مانند پسته برای صادراتشان کمک کرد.

در برنامه مهم دولت، ما رویکرد خود را توسعه متوازن و معرفی بخش‌های مغفول مانده قرار دادیم. یکی از روش‌های اجرایی این برنامه دعوت از شرکت‌های دانش بنیان است.

در حال تکمیل...


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار