به گزارش ذاکرنیوز، با اشاره به اینکه اگر قرار باشد مشکلات سینما مشخصا سینمای ایران را به ترتیب اولویت ذکر کنیم، حتما اولین آنها مشکلات زیرساختی است، بیان کرد: از بین تمام کشورهای دنیا، ایران کمترین سرانه صندلی را نسبت به جمعیت دارد و این زنگ خطری برای ما و در عین حال تاسفبار است چراکه ما کشوری فرهنگی هستیم و مردمی هنردوست داریم. طبیعتا این زیرساخت، موقعیت و بستری که برای هنر سینما فراهم میکنیم، مناسب نیست.
وی ادامه داد: نسبت به یک جمعیت 80 و چند میلیونی، پُرمخاطبترین آثار سینمایی ما حداکثر بین 2.5 میلیون تماشاگر داشتند و این ظرفیت کم است. حتما اگر بخواهیم به فکر هنر سینما و تحول در عرضه باشیم، باید فکری به حال زیرساختها کنیم. من سالهاست روی این نکته تاکید دارم و از سازمان سینمایی و همه کسانی که به نوعی در این مسیر حرکت میکنند و قدم میگذراند تا فضا را متحول کنند، به سمت گسترش و توسعه آن بروند. فکر میکنم این ظرفیت وجود دارد که به حد استاندارد سالن سینما برسیم.
این تهیهکننده سینما با اشاره به اینکه سینما سرگرمی نشاطآور است، مطرح کرد: اگر سینما در شرایط نامطلوب باشد و مخاطب فیلم را در شرایط خارج از فضای استاندارد ببیند، لذت کافی را نمیبرد و انگیزه لازم برای حضور در سالن سینما و دیدن فیلم را از دست میدهد. به هر حال هرچه کیفیت آثار و عرصه و نمایش بیشتر شود و در سالن استاندارد به نمایش درآید، برای مخاطب جذابتر است. در یکی دو سال اخیر این توسعه و تعالی کیفیت در عرصه نمایش و سالن سینما به بهبودی نزدیک شده است و امیدوارم به استانداردهای جهانی برسد.
انیمیشن پدیده سینمای 1401/ تنوع ژانر؛ نقطه عطف هنر هفتم در سالی که گذشت
مصباح در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه احیا و بازسازی سینماهای قدیمی توسط سازمان سینمایی سوره حوزه هنری جای تبریک و خداقوت به دوستان را دارد، اظهار کرد: اولویت حرکت در راه درمان نقص، به ویژه شاهد مثال ما در عرصه نمایش و سینما، شناخت ضعف است. تا زمانی که ما نقاط ضعف را خوب نشناسیم، نمیتوانیم در درمانش موفق عمل کنیم. حرکت دوستان ما در موسسه بهمنسبز نشان از این دارد که دوستان ما وضعیت را درک کردهاند و میدانند نقطه ضعف کجاست و به چه سمتی باید حرکت کرد.
وی افزود: ما شاهد توسعه سالنهای سینما در فازهای یک و دو توسط موسسه بهمنسبز حوزه هنری بودیم که اتفاق خوبی است. دوستان در دو فاز تعداد پردههای سینمایشان را به 220 پرده افزایش دادند که این اتفاق جای تقدیر و تشکر دارد و امیدواریم این مسیر ادامهدار باشد ما اگر از ظرفیتهای موجود در کشور استفاده کنیم یعنی دوستان ما در سازمانهای مختلف که متولی این امر هستند و میتوانند در این قصه اثرگذار باشند، اگر به این سمت برویم که از ظرفیتهای بخش دولتی و خصوصی استفاده کنیم، همکاری و تعامل بین دو بخش میتواند اتفاق بزرگ و انقلابی را رقم بزند.
این تهیهکننده سینما تاکید کرد: مشخصا پیشنهادم به دوستان در سازمان سینمایی سوره این است که ما سالنهای متعدد و فراوانی در ارگانها و دستگاههای مختلف حاکمیتی در کشور داریم که اگر دقت کنید تمام ادارات و گروههای دولتی ما حتی در شهرستانهای کوچک حتما سالن نمایش دارند که در تعامل با بخش خصوصی میتوان سالنها را بروزرسانی و فضایی را برای داشتن سالنهای متعدد در شهرستانهای کوچک ایجاد کرد.
مصباح توضیح داد: یکی از موضوعاتی که در شورای عالی سینما میتواند مطرح شود و به عنوان مصوبه شورا، همه دستگاهها و ارگانهای کشور را موظف به تبعیت کند این است که همه دستگاهها و گروهها و تمام ادارات در شهرستانها سالنهای نمایش خود را در اختیار قرار دهند، بخش خصوصی جذب شود و شرایط برای بهرهبرداریاش فراهم کند. در پروسه کوتاه مدت امکان تقویت وجود دارد و در قالب قرارداد و تفاهمی بین صاحب سالن که میتواند ارگان دولتی باشد و به انتفاع مادی و معنوی خودش و دست پیدا کند و بخش خصوصی، سالنها تجهیز و بروزرسانی میشود و میتوان از منافعش استفاده کرد. با این اتفاق طبیعتا در کوچکترین شهرستانها سالن سینما داریم و همچنین جهش جدی در عرصه توسعه سالنهای سینما خواهیم داشت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حرکت سازمان سینمایی سوره در سالنسازی و احیای سینماهای قدیمی حرکتی در مسیر تحقق آرمانها و تمام شعارهای فرهنگیست که در کشور داده میشود. این فرصت میتواند فرصت خوبی باشد تا جهشی در سینما اتفاق بیفتد و ماندگار شود. اگر چنین اتفاقی در دولت رخ بدهد، به نظرم یک یادگاری ماندگار برای سینماست که مثلا در یک دوره چهار ساله دولت شاهد افزایش تعداد سالنهای سینما به دو، سه و چهار برابر باشیم. اگر ما به این سمت حرکت کنیم حتما به عدالت فرهنگی موجود که دوستان ترسیم کردند، نزدیک خواهیم شد. امیدوارم خدا به حرکت دوستان برکت دهد تا مسیر درخشان در پیش گرفته شده را با مشکلات کمتری طی کنند و با انگیزه بیشتری به مسیر خود ادامه دهند.