مشکلات نقدینگی معادن کوچک مقیاس با بهره‌گیری از ظرفیت صندوق بیمه سرمایه‌گذاری معدن برطرف شود

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: معادن کوچک مقیاس باید بتوانند با هم‌افزایی مثبت، زنجیره ارزش ایجاد کنند و مشکلات نقدینگی نیز با بهره‌گیری از ظرفیت صندوق بیمه سرمایه‌گذاری معدن برطرف شود.

 به گزارش ذاکرنیوز، علیرضا عباس‌زاده صبح امروز در کارگروه طرح احیا و فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس، اظهار داشت: شورای معادن استان تلاش می‌کند با ایجاد تفاهم‌نامه‌های همکاری بین این واحدها در جهت احیای آنها گام بردارد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: در 6 ماهه سال 1401 در خراسان جنوبی 14 معدن کوچک مقیاس احیا و راه‌‌اندازی شده است.

وی تصریح کرد: باید در شورای معدن  تمهیداتی اندیشیده شود که مراحل واگذاری معادن تغییر کند تا در صورت عدم فعالیت معدن، پروانه بهره‌برداری معدن کار لغو شود، لذا نباید معادن به صورت نامحدود واگذار شود.

عباس‌زاده ادامه داد: باید با بهره‌گیری از ظرفیت صندوق بیمه سرمایه‌گذاری معدن، مشکلات نقدینگی معادن کوچک مقیاس برطرف شود.

وی تأکید کرد: از مجموع معادن کل کشور 98.3 درصد کوچک مقیاس هستند که 85 درصد اشتغال بخش معدن و 65 درصد تولید این صنعت را بر عهده دارند.

به گفته وی بر اساس ذخایر ثبت شده 752 معدن استان در ابعاد کوچک مقیاس بوده که از این تعداد 218 عدد غیرفعال است که باید تلاش کرد تا بر اساس برنامه زمان‌بندی شده احیا یا تعیین تکلیف شوند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: یکی از معضلات حوزه معدن آن است که برخی از افراد محدوده معدنی را اکتشاف و  ثبت کرده، اما آن را  را فعال نکرده‌اند که از این طریق بخش چشمگیری از ظرفیت معدنی استان معطل مانده که باید تلاش کرد با بهره‌گیری از ظرفیت شورای معادن استان آنان را تعیین تکلیف کرد.

به گفته وی در واگذاری‌های بعدی در مزایده‌ها نیز باید اهلیت فرد یا شرکت مورد راستی آزمایی قرار گیرد.

عباس‌زاده تصریح کرد: همه توان و ظرفیت شورای معدن استان باید در خدمت فعالسازی واحدهای معدنی کوچک مقیاس قرار گیرد، زیرا خراسان جنوبی در بخش معدن از ظرفیت بالایی برخوردار است و در تنوع معدنی نیز از استان‌های برتر در سطح کشور قرار دارد.

وی افزود: با توجه به وجود گمرک تخصصی در استان می‌شود در راستای رفع نیازهای معدن کاران ماشین‌آلات وارد کرد تا در اختیار آنان قرار گیرد.

عباس‌زاده بیان کرد: گروهی سرمایه‌گذار از کشور عمان نیز جهت سرمایه‌گذاری در حوزه معدن به ویژه در فرآوری معدن اعلام آمادگی کرده است.

بسته حمایتی برای تأمین منابع مالی واحدهای صنعتی استان باید تدوین شود

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی نیز در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، اظهار داشت: در یک سال اخیر اقدامات خوبی برای ساماندهی و برون‌رفت از مشکلات صنوف آلاینده در بیرجند صورت گرفته و در سفر رئیس جمهور هم برای این پروژه اعتباراتی پیش‌بینی شده است.

جواد اشرفی گفت: در بانک توسعه تعاون اعتباری گذاشته شد تا تسهیلاتی در این زمینه پرداخت شود.

وی بیان کرد: در شهرک صنوف آلاینده بیرجند برخی افراد از طریق آگهی نسبت به فروش اراضی واگذار شده، اقدام کرده‌اند که در پی نظارت و بررسی‌های لازم با این افراد سودجو برخورد قانونی می‌شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: اراضی واگذار شده در شهرک صنوف آلاینده با هدف انتقال صنوف از داخل شهر به این محل است و در شرایط فعلی کسی حق فروش آنها را ندارد.

اشرفی عنوان کرد: در سال جاری حدود 800 میلیارد تومان تسهیلات از محل بند "ب" تبصره 16 قانون بودجه برای مشاغل خرد و خانگی در استان پرداخت شده است.

وی گفت: امسال هزار و 285 میلیارد تومان تسهیلات تکلیفی از محل تبصره 16 به استان ابلاغ شده که این تسهیلات به مشاغل خرد و خانگی مربوط می‌شود و سقف وام آنها 100 تا 150 میلیون تومان است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال‌های 1401 و 1400، مبلغ 870 میلیارد تومان تسهیلات از محل تبصره 18 قانون بودجه برای واحدهای صنعتی و تولیدی بزرگ مقیاس در استان پرداخت شده، خاطرنشان کرد: از این میزان، سهم صنعت 240 میلیارد تومان بوده و با پیگیری انجام شده تسهیلاتی از شناور ملی گرفته شد که این رقم به حدود 270 میلیارد تومان رسید. 

به گفته وی در جذب منابع بخش کشاورزی هم حائز رتبه اول کشور شدیم. یک بسته حمایتی برای تأمین منابع مالی واحدهای صنعتی استان باید تدوین شود تا عقب ماندگی‌‌هایی که در سال‌های گذشته انباشته شده، جبران شوند.

اشرفی با اشاره به مشکلات واحدهای صنعتی در تأمین منابع مالی، اظهار داشت: با توجه به محدودیت منابع مالی در بانک‌ها، به دنبال این هستیم که حساب کارخانه‌ها و واحدهای صنعتی بزرگ فعال در خراسان جنوبی به داخل استان انتقال یابد.

وی گفت: لازم است سهم اختیارات بانک‌های استان‌ها در پرداخت تسهیلات افزایش یابد تا واحدهای تولیدی بتوانند راحت‌‌تر این تسهیلات را دریافت کنند.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار