به گزارش ذاکرنیوز ، دکتر مسلم سوهانی به سابقه بالای این آزمایشگاه پرداخت و با بیان اینکه این آزمایشگاه هستهای از سال 1387 تحت نظارت سازمان انرژی اتمی ایران فعایت های حرفهای خود را در زمینههای آموزشی و پژوهشی آغاز کرده اظهار کرد: در این دانشگاه علاوه بر برگزاری دروس آموزشی در دورههای کارشناسی و کارشناسی ارشد، فعالیتهای پژوهشی در قالب بیش از 40 پایان نامهی کارشناسی ارشد و بیش از 10 رساله دکتری نیز در دانشگاه صنعتی شاهرود اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه علاوه بر این طرحهای پژوهشی متعددی نیز در این دانشکده در حال اجرا است ادامه داد: خوشبختانه با تلاش اساتید و دانشجویان در این جند سال طرحهای متعددی در این دانشگاه اجرایی شده است.
مسئول فیزیک بهداشت آزمایشگاه هسته ای دانشگاه صنعتی شاهرود با اشاره به شیوع کرونا و تاثیر آن بر برخی فعالیت های علمی افزود: با وجود محدودیتهای کرونایی در این آزمایشگاه فعالیتهای متعددی انجام شده که ساخت میکرو دوزیمتر، حفاظ های کامپوزیتی حاوی نانو ذرات فلزی و همچنین ساخت قرصهای گرمالیانی (TLD) از این جمله است.
وی ضمن تشریح بیشتر این فعالیتهای انجام شده علمی و پژوهشی در حوزه پزشکی هستهای خاطرنشان کرد: "میکرودوزیمتر" در واقع یک آشکارساز گازی با ساختار معادل بافت بدن است که کاربرد آن در اندازه گیری میزان تابشدهی به بافت بدن ( در اعمال تشخیصی و درمانی با تابشهای یونساز) و استانداردسازی سیستم های تابشدهی است.
سوهانی با اشاره به اهمیت ان دستاوردهای علمی افزود: در مراکز تشخیصی و درمانی که از منابع تابشهای یونساز استفاده میشود، برای حفاظت تکنسینها در برابر این تابشها از پوششهای حاوی ورقههای سرب استفاده میشود که هم سنگین هستند و هم حرکت را به شدت محدود میکنند. لایه های محافظ ساخته شده از کامپوزیت پلیمر و نانو ذرات فلزی ضمن اینکه اثر حفاظتی مناسب دارند، وزن کم و انعطافپذیری بالا دارند و از همین رو تحولی جدی در شرایط کار در مراکز پرتودهی ایجاد میکنند.
مسئول فیزیک بهداشت آزمایشگاه هسته ای دانشگاه صنعتی شاهرود استفاده از مواد "گرمالیان" را یکی از روشهای نوین برای اندازه گیری میزان تابش در مراکز تحقیقاتی دانست و گفت: این مواد بر اثر دریافت تابش مقداری انرژی در خود ذخیره می¬کنند و اگر گرما دهی شوند متناسب با انرژی ذخیره شده از خود نور می¬دهند. این ترکیبات شیمیایی که شامل برخی نمکهای معدنی در حالت فوق خالص هستند، به شکل دانههای کوچک با ابعاد mm2 در mm2 ساخته شده و تحت عنوان قرص ¬های TLD در مراکز تحقیقاتی مورد استفاده قرار میگیرند.
وی .از آمادگی آزمایشگاه این دانشگاه برای همکاری با مراکز علمی، دانشگاهی، صنعتی و تخصصی خبر داد و اضافه کرد: آزمایشگاه هستهای دانشگاه صنعتی شاهرود با دارا بودن تجهیزات مناسب آماده ارائه خدمات تخصصی شامل طیف سنجی، دوزیمتری و تابشدهی و سایر خدمات مرتبط به متقاضیان دانشگاهی، صنعتی و عمومی در قالب آیین نامه خدمات ازمایشگاهی دانشگاه است..
انتهای پیام