مسکن ملی مازندران در ایستگاه پساکلنگ/ مستاجران پول ندادند!

ساری- ۱۱۸ هزار متقاضی مسکن ملی در مازندران ثبت نام کرده اند و استقبال کم برای واریز آورده اولیه سبب شده تا بسیاری از طرح ها در مرحله کلنگ زنی و یا پس از آن قرار داشته باشد.

به گزارش ذاکرنیوز، سالانه قرار است ۳۸ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن ملی و طی چهار سال ۱۵۵ هزار مسکن ملی در مازندران ساخته شود و با همه اما واگرها تاکنون هزار و ۴۰۰ نفر از متقاضیان نسبت به واریز اورده اولیه اقدام کرده است.


آورده اولیه تعیین شده برای هر متقاضی ۴۰ میلیون تومان است و این افراد در طول ساخت باید مابقی هزینه‌های تعیین شده را پرداخت کنند اما به دلایل مختلف تاکنون استقبالی صورت نگرفته است.


تجربه تلخ مسکن مهر و وجود ضعف‌های فراوان در این پروژه، عدم تأمین زمین مناسب و بی رغبتی پیمانکاران برای ورود به مسکن ملی از جمله چالش‌های فراروی پروژه ملی به شمار می‌رود.


۲۶ هزار مازندرانی تائید صلاحیت شدند


سرپرست راه و شهرسازی مازندران با اشاره به ثبت نام ۱۱۸ هزار نفر در سامانه مسکن ملی اظهار داشت: از این تعداد ۲۶ هزار و ۵۹۷ نفر تائید نهایی، هزار و ۱۴۶ نفر موفق به افتتاح حساب شدند.


علی دیوسالار در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار این که هزار و ۴۴۳ نفر از متقاضیان آورده اولیه را واریز کردند، افزود: طی ۱۰ روز قبل فقط سه نفر آورده اولیه را واریز کردند.


وی با عنوان این که مبلغ آورده اولیه ۴۰ میلیون تومان است، همکاری بانک‌ها را مطلوب برشمرد و گفت: تاکنون شش هزار و ۷۷۶ پرونده توسط بانک‌ها منجر به قرارداد شد درحالی که سهمیه بانک‌ها ۵۱ هزار و ۷۱۸ نفر است.


مسکن ملی مازندران در ایستگاه پساکلنگ/ مستاجران پول ندادند!


دیوسالار با اظهار این که سه هزار واحد در قالب خودمالکی و گروهی در دست ساخت است، افزود: برخی سازندگان برای اجرای پروژه اعلام آمادگی کردند و شورای عالی مسکن باید نسبت به تعیین تکلیف آنها برنامه ریزی کنند.


وی با بیان این که برخی از اراضی مسکن ملی دارای مشکل برای تغییر کاربری هستند، گفت: متأسفانه شهرداران آن گونه که باید همکاری کنند پای کار نیستند و در حال حاضر در نیمی از شهرها دارای مشکل هستیم.


سرپرست راه و شهرسازی مازندران با بیان این که به ازای هر واحد در بافت‌های فرسوده تسهیلات داده می‌شود، گفت: میانگین با نرخ سود ۹ درصد پرداخت می‌شود و باید از فرصت موجود بهره گیری شود.


دیوسالار با اظهار این که لیست شهرهای دارای بافت فرسوده تهیه شده است، مشارکت شهرداران و دستگاه‌های مختلف را در این بخش ضروری دانست.


ارزش افزوده مسکن و گرانی زمین و بالابودن هزینه‌های ساخت از مهمترین مسائل فراروی ساخت مسکن در مازندران به شمار می‌رود و به رغم آن که بخش مهمی از سرمایه گذاری ها در بخش مسکن صورت می‌گیرد اما برای ساخت مسکن ملی حرف و حدیث‌های زیادی وجود دارد.


بافت‌های فرسوده از جمله فرصت‌های سرمایه گذاری در مازندران محسوب می‌شود و سطح قابل توجهی وسعت شهری استان دارای بافت فرسوده هستند که ورود متقاضیان و پیمانکاران برای نوسازی و ساخت مسکن ملی در این مناطق ضروری است.


سود وام مسکن بالا است


سیدعلی قاسمی فرماندار چالوس با اشاره به این که سود و نرخ وام مسکن بالا است، آن را مانعی برای رغبت متقاضیان بیان کرد و گفت: اگر در گذشته متقاضیان با ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان صاحبخانه می‌شدند اکنون باید ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان پرداخت کنند و زمان تکمیل و ساخت مسکن ملی مشخص نیست.


وی در گفتگو با خبرنگار مهر هزینه بالای تمام شده مسکن را از دیگر موانع برشمرد و گفت: مسکن ۱۰۲ واحد نواب در شهرستان تعریف شده بود که به دلیل ناهماهنگی از لیست حذف شده و متقاضیان به شهر نوشهر معرفی شدند.


مسکن ملی مازندران در ایستگاه پساکلنگ/ مستاجران پول ندادند!


از مجموع ۳۸ هزار واحد مسکن ملی هشت هزار واحد سهمیه روستاها است و تاکنون دو هزار و ۹۰۰ پروژه روستایی به مرحله بهره برداری رسیده است. علی اصغر آسمانی مقدم مدیرکل بنیاد مسکن مازندران با بیان این که هزار و ۳۳۱ متقاضی به بانک‌ها معرفی و ۱۷۰ مورد منجر به قرارداد شده است، گفت: پنج هزار و ۳۰۰ واحد مسکن روستایی در دست ساخت بوده و بیش از دو هزار و ۹۰۰ واحد به مرحله بهره برداری رسیده است.


وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار این که همکاری بانک‌ها طی هفته‌های اخیر مطلوب شده است، گفت: هشت هزار سهمیه مسکن روستایی تعیین شده که تا نیمه بهمن باید تمامی متقاضیان به بانک‌ها معرفی شوند.


کمبود مصالح و عدم ورود انبوه سازان و پیمانکاران از جمله چالش‌های فراروی مسکن ملی در مازندران به شمار می‌رود و بالابودن هزینه ساخت استقبال آنان را برای سرمایه گذاری در این بخش کم کرده است. استاندار مازندران با اظهار این که تبلیغات و اطلاع رسانی در زمینه مسکن ملی خوب انجام نشده است، انجام کار جهادی برای اجرای طرح مسکن ملی را ضروری خواند و گفت: باید شرایط و مقدمات لازم برای جهش در مسکن ملی الزامی است.


ضرب الاجل استاندار برای شتاب بخشی پروژه‌های مسکن ملی


سید محمود حسینی پور با بیان این که نباید فرصت طلایی ساخت مسکن ملی را از دست دهیم، خواستار بهره گیری از ظرفیت‌های مختلف برای ترغیب متفاضیان برای واریز آورده اولیه شد و گفت: تا نیمه بهمن فرصت داریم اقدامات مناسب را در استان برای جهش مسکن ملی انجام دهیم.


وی با اظهار این که باید ساخت مجتمع‌های مسکونی در دستور کار قرار گیرد، گفت: این سیاست سبب می‌شود تا مالکان و متقاضیان با سیاست و سلایق خود نسبت به ساخت اقدام کنند.


وی خواستار بهره گیری از ظرفیت شهرداری‌ها برای احیای بافت‌های فرسوده شد و گفت: نوسازی مسکن و ایجاد معماری و طراحی مناسب سبب بهسازی این مناطق و بازشدن گره کور ترافیکی در شهرهای استان از جمله ساری می‌شود.


طرح مسکن ملی با اقدام جهادی دولت در شهرستان‌های مازندران تعریف شده است و شتاب بخشی و رونق آن مستلزم همکاری بخش‌های مختلف و رفع موانع فراروی است از سوی دیگر مشارکت متقاضیان و سرمایه گذاران برای جهش در این پروژه ضرورتی اجتناب ناپذیر به شمار می‌رود.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار