به گزارش ذاکرنیوز ، رسول منفرد امروز در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه در مصلی امام خمینی(ره) رشت با اشاره به نامگذاری 20 تا 27 فروردینماه بهعنوان هفته هنر انقلاب اسلامی اظهار داشت: هنرمندانی همچون شهید مرتضی آوینی محصول دانشکدههای هنر، تحول درونی خویش و آشنایی با شخصیتهای بزرگ انقلاب و جمهوری اسلامی بودند.
رئیس حوزه هنری استان گیلان با بیان اینکه شهید آوینی در تاریخ کشور جاودانه و نماد هنر انقلاب اسلامی شد تصریح کرد: نسبت انقلاب اسلامی با هنر یک نسبت حیاتی و دو طرفه است که بعضاً مورد غفلت قرار میگیرد.
منفرد با اشاره به شخصیت تاثیرگذار و برجسته شهید مرتضی آوینی گفت: ایشان از همان دوره نوجوانی هنرمند بودند و در جوانی وارد دانشکده هنر شدند و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز به شخصیت برجسته و تاثیرگذاری تبدیل شدند.
وی خاطرنشان کرد: هنرمندانی همچون فرجالله سلحشور، نادر طالبزاده و امیرحسین فردی نیز محصول انقلاب اسلامی بودند؛ نادر طالبزاده هم در آمریکا درس میخواند و بعد از انقلاب به ایران آمد و راننده بولدوزز جهاد سازندگی و با شهید آوینی آشنا شد بنابراین اگر انقلاب اسلامی نبود، معلوم نبود این هنرمندان بزرگ چه شرایط زیستی داشتند.
رئیس حوزه هنری استان گیلان با بیان اینکه دفاع مقدس هم رویشهای زیادی در حوزه هنر ایجاد کرد افزود: شکلگیری جشنواره فیلم عمار و معرفی تعداد زیادی از مستندسازان محصول انقلاب اسلامی بودند و در گیلان هم شاهد معرفی چهرههای تازهنفس و هنرمندی بودهایم که با خلاقیت در حوزههای مختلف هنری فعالیت میکنند.
منفرد با تاکید بر اینکه هر تمدن و انقلابی برای ماندگاری باید در قالب هنر شناسانده و از زوایه هنر به مخاطب برسد تصریح کرد: در دفاع مقدس، اشعار هنرمندان و صدای حماسی ماندگار صادق آهنگران منجر به خلق حماسههای زیبا و نقشآفرینی مردم شد.
وی با بیان اینکه ارتباط بین انقلاب اسلامی و حوزه هنر باید مستمر باشد افزود: باید مصرفکننده جدی آثار هنری حوزه انقلاب اسلامی باشیم و روزانه از این آثار بهره ببریم و نوجوانان و جوانان را با شخصیتهای بزرگی همچون میرزاکوچک جنگلی و اهدافش آشنا کنیم؛ این آثار اگر مطالعه نشود و به چاپهای بعدی نرسد نمیتوان انتظار رشد این آثار و هنرمندانی که در این عرصه فعالیت میکنند را داشت.
رئیس حوزه هنری استان گیلان توجه به جایگاه هنر در مراکز دینی، انقلابی و خانوادهها را ضروری دانست و بیان کرد: مساجد باید پایگاه هنر باشند و اگر چنین شد نگرانیهای ما در رابطه با بسیاری از انحرافات و آسیبها برطرف خواهد شد و تربیت هنرمند در فضاهای مردمی و خانوادهها باید اتفاق بیفتد.