محورهای پنجگانه نبرد احتمالی آینده با رژیم صهیونیستی/ مصاحبه اختصاصی با خالد البطش - بخش دوم و پایانی

خالد البطش از رهبران جنبش جهاد اسلامی به رژیم صهیونیستی هشدار می‌دهد که ادامه محاصره،‌ تعدی و فشار بر نوار غزه به معنای انفجار اوضاع به روی اشغالگران خواهد بود و مقاومت هرگز اجازه ادامه چنین وضعی را نخواهد داد.

به گزارش ذاکرنیوز از نوار غزه، هرچند نبرد «شمشیر قدس» پایان یافته، اما پیامدهای آن هنوز پایان نیافته است. 10 روز و 8 ساعت نبرد که به‌اعتقاد ناظران، شکل نبردهای آینده را تغییر داد و سران رژیم اشغالگر صهیونیستی را وادار به بازنگری در محاسباتشان کرد.

شیخ «خالد البطش» از رهبران برجسته «جنبش جهاد اسلامی» فلسطین در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار تسنیم در غزه به سؤالات مختلف درباره اوضاع این منطقه تحت محاصره ظالمانه رژیم صهیونیستی به‌ویژه پس از نبرد اخیر موسوم به شمشیر قدس و پیامدهای آن و مواضع گروه‌های مقاومت در صورت ادامه محاصره نوار غزه و نیز اظهارات اخیر سید حسن نصرالله درباره شعله‌ور شدن آتش جنگ منطقه‌ای در صورت تعدی اشغالگران به قدس شریف پاسخ داده است که بخش دوم و پایانی آن از نظر خوانندگان گرامی می‌گذرد:

 مهمترین محورهای بخش دوم مصاحبه با شیخ خالد البطش:

-قطعا ادامه فشار بر نوار غزه و فشار روانی بر مردم حامی مقاومت، با انفجار اوضاع غزه و منطقه به روی رژیم صهیونیستی همراه خواهد بود.

- رژیم اسرائیل تلاش می‌کند، فلسطینیان را به خاطر ایستادگی و تسلیم نشدن در برابر این رژیم مجازات کند.

- ملت فلسطین و مقاومت، ادامه این شرایط را در نوار غزه نخواهند پذیرفت.

-با توجه به ادامه تجاوزگری و اشغالگری،سخن گفتن از مهلت و زمان‌بندی‌ در میدان سیاست و عملکرد، اشتباه است.

- با مصر به عنوان میانجی برای پایان دادن به این وضعیت در ارتباط هستیم و امیدواریم، کمک قاهره ثمربخش باشد.

-در نتیجه هدف اساسی اسرائیل از بستن گذرگاه‌ها، محروم کردن ملت فلسطین از بازسازی خانه‌ها، خیابان‌ها و مدارسشان است.

- از جهان عرب و امت اسلام می‌خواهم نقش اثرگذاری در لغو محاصره غزه و گشودن گذرگاه‌ها و تقویت ایستادگی شهروندان در قدس و کرانه باختری و غزه و همه جا ایفا کنند.

-هماهنگی میان حماس و رهبران سیاسی حتی طی نبرد شمشیر قدس ادامه داشت و هماهنگی بالایی میان حماس و جهاد و شاخه‌های نظامی آنها و اتاق عملیات مشترک و تمام بخش‌ها وجود داشت.

-رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند، به هر طریق با ترور یکی از رهبران(مقاومت) ژست طرف پیروز را به خود بگیرد.

-مقاومت شبانه روز برای رویارویی و مقابله با دشمن عمل می‌کند و هرگز خسته نمی‌شود.

-ذخایر موشکی مقاومت همچنان در حال افزایش است و هر کس گمان کنم ذخایر آن پایان یافته، دچار توهم است.

- در سایه غیبت ارتش‌ها و امت عربی، این مقاومت است که نقش ایفا می‌کند.

- هشدار سید حسن نصرالله درباره وقوع جنگ منطقه‌ای در صورت تعدی به قدس، بسیار واقع‌بینانه و قابل اجراست.

-حماس و جهاد اسلامی، حزب‌الله لبنان، حشد شعبی عراق، مقاومت در سوریه، مقاومت در یمن .پنج محور برای مبارزه و جنگیدن با دشمن صهیونیستی باز می‌کنند

-نامگذاری موشکی به نام «قاسم» با هدف تجلیل از نقش انکارناپذیر شهید قاسم سلیمانی در حمایت از مقاومت و تقویت آن صورت گرفت.

 


 

بخش دوم و پایانی مصاحبه با خالد البطش عضو مطرح جنبش جهاد اسلامی:

تسنیم : شیخ خالد، آیا ممکن است که این شرایط انسانی و فشار بر نوار غزه بار دیگر اوضاع میدانی را تا آستانه انفجار برساند؟

خالد البطش: بی تردید ادامه فشار بر نوار غزه و فشار روانی بر مردم حامی مقاومت، واکنش به آن بدون شک، انفجار اوضاع غزه به روی اشغالگران، انفجار اوضاع منطقه به روی اشغالگران خواهد بود، چون رژیم اسرائیل تلاش می‌کند، فلسطینیان را به خاطر ایستادگی و تسلیم نشدن در برابر این رژیم مجازات کند.این رژیم باید دریابد که با انفجار اوضاع و مخالفت روبرو خواهد شد و ملت فلسطین و مقاومتش ادامه این شرایط را در نوار غزه نخواهند پذیرفت.

تسنیم : آیا زمان معین و مهلت مشخصی وجود دارد؟

خالد البطش: این اقدام و عملی مشخص و معین نیست، این جنگ و تجاوز ادامه دارد، لذا سخن گفتن از مهلت و زمان‌بندی‌ در میدان سیاست و عملکرد، اشتباه است. اما می‌گوییم، این وضعیت ادامه نخواهد یافت و هنگامی که تصمیم را بگیریم، بی‌تردید به گوش تمام دنیا خواهد رسید.

تسنیم : آیا تصمیمی در این زمینه در مقاومت گرفته شده است؟

خالد البطش: ظلم و ستم علیه ملت فلسطین همچنان ادامه دارد. تعدی به ملت فلسطین و محاصره آنها همچنان ادامه دارد و این پذیرفتنی نیست و البته اجازه ادامه این وضعیت را نخواهیم داد. ما با مصر به عنوان میانجی برای پایان دادن به این وضعیت در ارتباط هستیم و امیدواریم، کمک قاهره ثمربخش باشد و به کسانی که برای کاهش درد و رنج ملت ما تلاش می‌کنند، فرصت می‌دهیم.

تسنیم: آیا به عنوان مثال برای بازسازی سقف و حد مشخصی وجود دارد؟

خالد البطش: همان طور که گفتم، در اینجا با بستن گذرگاه‌ها روبرو هستیم. وقتی با برخی طرف‌ها که خواهان بازسازی غزه بودند، صحبت می‌کردیم.پاسخ آنها مفید و مختصر بود،اینکه: گذرگاه بسته است. در نتیجه هدف اساسی اسرائیل از بستن گذرگاه‌ها، محروم کردن ملت فلسطین از بازسازی خانه‌ها، خیابان‌ها و مدارسشان است.اینجا بار دیگر، از جهان عرب و امت اسلام می‌خواهم که نقش اثرگذاری در لغو محاصره غزه و گشودن گذرگاه‌ها و تقویت ایستادگی شهروندان در قدس و کرانه باختری و غزه و همه جا ایفا کنند.

تسنیم: در نبرد شمشیر قدس و طی 10 روز و 8 ساعت جنگ چه اتفاقاتی روی داد،مایل به تمرکز روی این موضوع هستم چون تمام دقایق این نبرد با خون و همچنین موفقیت و دستاورد عجین بود. شاهد آتش سنگین مقاومت و دست برتر آن در میدان بودیم، همه می‌پرسند.آزادگان جهان می‌پرسند، آیا مقاومت هر آنچه در چنته داشت، را رو کرد؟

خالد البطش: مقاومت در اتاق عملیات مشترک در مقطع بالندگی و کامل شدن میان همه گروهها با هماهنگی سطح بالا میان همه گردانها عمل می‌کند.هماهنگی میان حماس و رهبران سیاسی حتی طی نبرد ادامه داشت و ارتباط و تماس‌ها میان حماس و جهاد و میان گردان‌های قسام  و گردان‌های القدس و میان اتاق عملیات مشترک و تمام بخش‌ها قطع نشد. به عبارتی هماهنگی در سطح بالا بود و هماهنگی سیاسی نیز در زمان جنگ و بمباران و تجاوز وجود داشت.این هماهنگی و تفاهم این تصویری را خلق کرد که درباره آن سخن گفتم و تصویر مقاومت انعکاس قدرتش در میدان بود.

 تصویر طرف برتر به خواست و فرمان خدا، تصویر طرف پیروز در میدان بود.هم اکنون دشمن صهیونیستی تلاش می‌کند، به هر طریق با ترور یکی از رهبران(مقاومت) ژست طرف پیروز را به خود بگیرد. اینکه عملیات‌های هلی‌‌برن و کمربندهای آتشین برای تخریب خانه‌ها را انجام دهد همانطور که ادعا می‌کرد، اما این عملیات‌ها راه به جایی نبرد و مرتکب جنایت کشتار گسترده بیگناهان شدند.

با این حال به لطف و کمک خداوند، مقاومت دست برتر را در این نبرد داشت.آیا مقاومت هر آنچه در چنته داشت، را رو کرد؟خیر، هر آنچه در چنته داشت، را رو نکرد. آیا مقاومت به تمام اهداف خود رسید؟البته که به تمام اهداف خود دست نیافت. ما ملت تحت اشغال هستیم و مقاومت قهرمان و متعهد و مسئولی دارد. مقاومت شبانه روز برای رویارویی و مقابله با دشمن عمل می‌کند. نه خسته می‌شود و نه به ستوه می‌آید.

در نتیجه، اگر کسی به ذهنش خطور کند که مقاومت با شلیک 4 هزار موشک که رژیم اشغالگر را هدف گرفت، ذخایرش پایان یافته، دچار توهم است و اگر گمان می‌کند که در نبردهای آینده این تعداد دو چندان نخواهد شد. باز دچار توهم است، زیرا مقاومت به هر طریقی به کار خود ادامه می‌دهد.

تسنیم: درباره آمادگی و تدارک مقاومت صحبتی نکردید، آیا وضعیت اطمینان‌بخش است؟

خالد البطش: ما فرمانده میدانی و نظامی نیستیم.

تسنیم: اما شما فرد مطلعی هستید.

خالد البطش: اگرچه حرف آخر را میدان سیاست می‌زند، ما از کلیت امور حرف می‌زنیم. مقاومت فلسطین از گردان‌های القدس و قسام گرفته تا دیگر بازوهای نظامی که در میدان حضور دارند و نبرد را هدایت و فرماندهی کردند. شبانه‌روز برای بازگرداندن قدرت و تقویت جایگاه خویش و افزایش امکانات کار می‌کنند؛ مقاومت نیازمند حمایت‌های بیشتر است. این بدین معناست که در غزه نه معادن فسفاتی وجود دارد و نه معادن طلا به عبارتی منابع طبیعی وجود ندارد تا بگوییم اینها را در اختیار داریم و همان طور که می‌دانید، غزه در محاصره است.برای این اهداف بزرگ، نیازمند کمک برادران و دوستان است. باید توانمندی‌های مقاومت را با تمام امکانات تقویت کنند.غزه نیازمند برخی چیزهاست، حال چگونه می‌توان، قدرت مقاومت را تقویت کرد. اینکه چگونه می‌توان کمک‌ها را به نوار غزه رساند.

تسنیم: در پی این نبرد، چه میزان از توانمندی‌های مقاومت آسیب دید؟

خالد البطش: آقای یوسف(فارس)، در نبردها، شما بهای سنگینی را پرداخت می‌کنید. از دست دادن هر فرمانده، زیان بزرگی است. فقدان هر مبارز که پشت توپ و خمپاره‌انداز می‌نشیند، زیان بزرگی است، اما وقتی به این سخن الهی توجه می‌کنیم که فرموده است «کسانی که در راه خدا می‌جنگند و می‌کُشند و کشته می‌شوند...»به خواست الهی رضایت داده و آن را می‌پذیریم.با اینکه نبرد، هم از نظر قدرت و هم از نظر تعداد نیروها نابرابر بود، چون رژیم اسرائیل توانمندی‌های زیادی دارد و ما یک جنبش مقاومت هستیم و  شما می‌دانید که دارای هدف است.

ارتش‌ها نقش چندانی ندارند. امروز طرفی که نبرد را هدایت و فرماندهی می‌کند،جنبش‌های مقاومت در غزه، فلسطین، لبنان، عراق، سوریه و یمن هستند.در تمام این کشورها، جنبش‌های مقاومت هستند که نبردها را رهبری می‌کنند و در نتیجه ارتش‌ها حضور ندارند.در نتیجه این مقاومت است که خود را به هر طریق با شرایط وفق می‌دهد. سنگ‌ها را می شکافد تا نیروی بازدارندگی ایجاد کند.تلاش می‌کند، به اهداف دور دست دشمن برسد.برخلاف آنچه برخی تصور می‌کنند، دستیابی به اینها به زمان  و تلاش‌های بسیار زیاد و بسیار سخت نیاز دارد

تسنیم: شیخ خالد، شما اندکی قبل، در سخنانتان گفتید که دشمن در پی ارائه تصویری پیروزمندانه از خود، چه با از بین بردن امکانات و تجهیزات و یا ترور رهبران بود و شما بی‌تردید شخصیتی مطرح و از اهداف(اقدامات تروریستی تل‌آویو) هستید، آیا در طول نبرد مثلا احساس نکردید که شهادت نزدیک می‌شود؟

خالد البطش: اولا درباره خودمان باید بگویم که ما اصلا به خودمان توجه نمی‌کنیم. همیشه احساس می‌کردم که شهادت در هر نبردی نزدیک است. چون به مراکز تصمیم‌گیری نزدیک بودم، اما هرگز فقط به خودم توجه نداشتم. از شنیدن درد و رنج دیگران اذیت می‌شدم، شاید با شهادت راحت می ‌شدم.اما آنچه مرا آزار می‌دهد، فقط درد و رنج ملتم است.وقتی خبر تخریب یک برج مسکونی یا کشته شدن اعضای یک خانواده را می‌شنوم،ناراحت می شوم،آنها فرزندان ما و ملت ما هستند، دشمن ما رحم و مروت ندارد.

ما عزم و اراده داریم، اما امکاناتمان محدود است و سرانجام همان گونه که به شما گفتم، عدم حضور ارتش‌های عربی و  به طور مشخص عدم ایفای نقش آنها باعث این امر شده است.شاید اگر ارتش‌های عربی حضور داشتند، ما بخشی از طرف حاضر در نبرد بودیم، اما در سایه غیبت ارتش‌ها و امت عربی، این مقاومت است که نقش ایفا می‌کند. بنابراین، من به شما می‌گویم که مقاومت نقش امت را به صورت نیابتی ایفا می‌کند. امت بزرگ در صورتی که به نقش(مسئولیت) خود عمل کند از سنگینی باری که بر دوش ما هم اکنون گذاشته شده، بسیار کاسته می‌شود.

تسنیم: سید حسن نصرالله بعد از نبرد شمشیر قدس معادله جدیدی مطرح کرد و گفت به خاطر مقدسات، جنگ‌های منطقه‌ای به راه می‌افتد . تا چه اندازه این معادله واقعی و قابل انطباق بر این دیدگاه است که نبردی سرتاسری رخ دهد که در آن تمام ارکان محور مقاومت در جبهه‌های مختلف مشارکت داشته باشند؟

خالد البطش: این سخنی بسیار مهم و ارزشمند است و با دیدگاه و موضع جنبش جهاد اسلامی همسو است که بارها تاکید کرده که جنبش‌های مقاومت، امروز نقش ارتش‌ها را ایفا می‌کنند و نیروهای مقاومت مانند حزب‌الله لبنان و حماس و جهاد اسلامی در فلسطین و البته جبهه مردمی و تمام نیروهای مقاومت در فلسطین و لبنان و عراق و یمن و مقاومت در سوریه و یمن از رهبران مرکزی و محوری همچون سید حسن نصرالله و برادر مبارز، اسماعیل هنیه و برادر مبارز، زیاد النخاله و فرماندهی حشد شعبی و مقاومت در سوریه و یمن سخن گفتند، همه این نیروها هم اکنون می‌توانند با اسرائیل بجنگند و نیروهای آماده نبرد با اسرائیل در هر لحظه هستند.

بنابراین وقتی سید حسن نصرالله از جنگ منطقه ای سخن می‌گوید و گفت که قدس خط قرمز و به معنای جنگ منطقه‌ای است؛ این گفته قابل اجراست و سخنی بیهوده و سخنی رسانه‌ای نیست. بلکه سخنی بسیار واقع بینانه است و هر لحظه ممکن است، عملی و محقق شود.

تسنیم: معنا و مفهوم تاکتیکی این گفته چیست؟

خالد البطش: از لحاظ تاکتیکی این گفته بدین معناست که حضور و مشارکت میدانی در نبرد آتی با رژیم صهیونیستی ضروری است. حماس و جهاد اسلامی در فلسطین، حزب‌الله در لبنان، حشد شعبی در عراق، مقاومت در سوریه، مقاومت در یمن، پنج محور برای مبارزه و جنگیدن با دشمن صهیونیستی باز می‌کنند.این اظهارات کاملا واقع‌بینانه و منطقی است و می‌توان آن را اجرایی کرد.این موضوعی است که باید مورد تأکید قرار گیرد و از اینجاست که می‌توان گفت که سخنان سید حسن نصرالله قابل اجراست.

تسنیم: شیخ خالد، بعد از نبرد شمشیر قدس و طی جشن‌های پیروزی، شاهد نشست‌ها و همایش‌هایی بودیم که در آنها، مقاومت و حامیان مقاومت در غزه، تصاویر شهید «قاسم سلیمانی» را (در خیابان‌ها) نصب کردند. شما در جنبش جهاد اسلامی و گردان‌های مقاومت، تا چه اندازه اعتقاد دارید که محور مقاومت در این پیروزی سهیم بوده و جمهوری اسلامی ایران در جزء به جزء این نبرد حاضر بوده است؟

خالد البطش: آقای یوسف(فارس)، پیروزی تنها توسط نیروی مبارز به دست نمی‌آید. این نیرو یکی از عوامل این پیروزی و شریک آن و عامل اصلی پیروزی است و چقدر مردم با ابراز خوشحالی از این پیروزی برای آن ارزش قائل هستند، اما این عامل به تنهایی در میدان حضور ندارد.کسی که سلاح می‌دهد، شریک پیروزی است. کسی که سلاح را می‌رساند، شریک پیروزی است. کسی که حمایت مالی به عمل می‌آورد، شریک پیروزی است. کسی که به حمایت معنوی می‌پردازد، شریک پیروزی است.کسانی که در سوریه و یمن و عراق و لبنان و تهران و ترکیه و در هر نقطه دیگر در حمایت از فلسطین تظاهرات کردند، شریک پیروزی هستند و در پایان اینکه محور مقاومت و پیمان قدس، شریک پیروزی هستند،چه دیگران بخواهند و چه نخواهند‌، زیرا آنها(محور مقاومت)، سلاح و مهارت و تخصص‌ها را تقدیم کردند.در نتیجه آنها، شریک ما در این پیروزی و در این نبرد هستند.

تسنیم: شما یکی از موشک‌هایتان را «قاسم» نامگذاری کردید.

خالد البطش: این نام بر بزرگ‌ترین موشک فلسطینی نهاده شد. موشکی با قابلیت حمل کلاهکی چهارصد کیلوگرمی از مواد منفجره،این موشک «قاسم سلیمانی» نامیده شد تا از نقش این فرد در حمایت از فلسطین و حمایت و پشتیبانی مالی و تسلیحاتی و تخصصی که ارائه کرد و عشق و علاقه و محبتی که به مقاومت داشت، قدردانی شود. از این فرمانده بزرگ که دولت آمریکا در کشور عراق ترور کرد، قدردانی شود.

تسنیم: شیخ خالد از سعه صدر شما بسیار سپاسگذاریم.

خالد البطش: بار دیگر به برادران در جمهوری اسلامی ایران سلام و درود می‌فرستم و برای آنها سلامتی و ثبات و رشد و پیشرفت آرزو می‌کنم.همچنین، سلام و تبریک عرض می‌کنم، به جناب رئیس جمهور «ابراهیم رئیسی» به خاطر اینکه مسئولیت ریاست جمهوری را شکوهمندانه در دست گرفت.به امید آنکه سبب افزایش ثبات و گشایش افق‌های جدید به روی مردم ایران شود. در راستای وحدت و آزادی(فلسطین) و حمایت از مقاومت و اینکه برای وحدت جهان عرب و جهان اسلام تلاش صورت گیرد.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار