به گزارش ذاکرنیوز، روزنامه «ایزوستیا» چاپ مسکو در تحلیلی نوشت: متحدان آلمان هنوز نتوانستهاند مقامات برلین را متقاعد کنند که تانکهای لئوپارد آلمانی را به کییف تحویل دهد. تحویل لئوپارد از موضوعات کلیدی در دستور کار هشتمین نشست گروه تماس مربوط به مسائل دفاعی اوکراین در پایگاه نیروی هوایی آمریکا در رامشتاین آلمان بود. ورشو و هلسینکی آماده تحویل این تانکهای آلمانی به کییف هستند، اما بدون رضایت برلین نمی توانند این کار را انجام دهند.
در عین حال در آستانه این نشست، بوریس پیستوریوس، رئیس جدید وزارت دفاع آلمان رد نکرده بود که برلین این تانکها را در اختیار اوکراین قرار دهد و به متحدان خود نیز اجازه انجام چنین کاری را بدهد. ولی وزیر دفاع پس از این دیدار به خبرنگاران گفت: «هیچ اتفاق نظری بین شرکا در مورد عرضه لئوپارد ها وجود ندارد».
پیستوریوس توضیح داد که دیدگاههای متحدان در مورد تامین تانکها متفاوت است و اطمینان داد که آلمان تنها مخالف ارسال چنین تجهیزات نظامی نیست. وی افزود که آلمان ذخایر لئوپارد خود را بررسی خواهد کرد، با این حال، از نام بردن زمانی که تصمیم مقتضی در مورد ارسال این تانکها گرفته شد، خودداری کرد.
مایکل کلارک، تحلیلگر نظامی انگلیسی معتقد است که تردید آلمان در تایید ارسال تانک های جنگی لئوپارد 2 به اوکراین، به خاطر "ترس از واکنش روسیه" به این اقدام است.
پیش از این، پیر للوش، سیاستمدار فرانسوی، که در دوران ریاست جمهوری نیکولا سارکوزی وزیر امور خارجه این کشور بود، در مقالهای برای روزنامه لوموند یادآور شد که ارسال تسلیحات سنگین غربی به اوکراین، تنها درگیری نظامی کنونی را تشدید خواهد کرد. به گفته وی، در عین حال، در اروپا فقط اولاف شولز صدراعظم آلمان است که هنوز در برابر نفوذ ایالات متحده مقاومت کرده و خطر واقعی انتقال تانکهای لئوپارد 2 به اوکراین که می تواند منجر به رویارویی آشکار با روسیه شود را درک کرده و از انتقال آنها خودداری کرده است.
شولز آمریکا را به دلیل عدم تامین تانک لئوپارد برای کییف ناامید کرده است
روزنامه "نیویورک تایمز" نیز امروز، شنبه، در این باره نوشت: عدم تصمیم اولاف شولز، صدر اعظم آلمان در مورد ارسال تانکهای لئوپارد 2 به کییف، مقامات آمریکایی را ناامید کرده است.
این مقاله یادآور شده که واشنگتن به وضوح از مذاکرات با دولت آلمان که این هفته انجام شد ناامید شد. مقامات برلین در ابتدا گفتند که تانک های لئوپارد را خواهند فرستاد و به دیگران هم اجازه این کار را میدهد، البته به این شرط که طرف آمریکایی نیز تانک آبرامز خود را برای اوکراین بفرستند. ولی ایالات متحده با بیان این که این تانک دارای موتور جت است و برای کار کردن به خط تدارکاتی خاص نیاز دارد که در شرایط کنونی اوکراین ممکن نیست، بدین ترتیب، از تحویل آن به کییف خودداری کرده است.
پیش از این در پنتاگون نیز اعلام شد که هنوز آماده پاسخ مثبت دادن به درخواست کییف برای تامین تانکهای جنگی آبرامز (Abrams) را ندارند. "کالین کول" معاون وزیر دفاع آمریکا در امور سیاسی که به تازگی از سفر اوکراین بازگشته، اعلام کرد: «فقط فکر نمیکنم هنوز وقت این اقدام رسیده باشد.»
وی به هزینه و پیچیدگی بالای سرویس تانک های آبرامز اشاره کرد و افزود: تانک آبرامز یک قطعه تجهیزات بسیار پیچیده است. بسیارگران قیمت است. تمرین کردن روی آن سخت است. روی آن موتور جت نصب شده است.
در عین حال نیویورک تایمز یادآور میشود که شولز در مورد تامین تانکهای لئوپارد به کییف هنوز پاسخ نهایی نداده، بنابراین تصمیمگیری در این مورد هنوز گرفته نشده است. با این حال، اوکراین فرصت چندان زیادی برای آماده کردن نیروهایش برای یک ضد حمله بهاری که نقش "بالقوه تعیین کننده" در وضعیت نبرد داشته باشد، ندارد.