به گزارش ذاکرنیوز به نقل از خبرگزاری «تاس»،"سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته در پایان سفر خود به نیویورک برای شرکت در هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که مقامات مسکو به درخواست از نمایندگان جنبش طالبان که در افغانستان به قدرت رسیدهاند، برای داشتن برخوردهای متمدنانه ادامه خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه خروج شتاب زده نظامیان آمریکایی و ناتو از افغانستان بدون درک عواقب آن صورت گرفت، گفت: «ما همچنان از کسانی که بعد از فرار نیروهای نظامی خارجی در کابل قدرت را بدست گرفتهاند انتظار داریم که برخوردهایی متمدنانه داشته باشند.»
لاوروف ابراز عقیده کرد: «در مقایسه طالبان با دیگر گروههای تروریستی، نباید آنها را به تروریستهای خوب و بد تقسیم کرد، ولی تحریمهای بسیار زیادی نباید علیه طالبان که اکنون در افغانستان حکومت را بدست گرفتهاند، اعمال کرد. اولاً چنین اقدامی برای فراهم شدن امکان گفتگو با آنها لازم است، همانطور که شورای امنیت سازمان ملل طالبان را بعنوان بخش غیرقابل تفکیک جامعه افغان به رسمیت شاخته، در حالیکه در خصوص سوریه چنین وضعیتی برای گروههای تروریستی "جبهه النصره" و "هیئت التحریرالشام" در نظر گرفته نشده و این مسئله تفاوت بین آنهاست.»
وی همچنین اعلام کرد که شورای امنیت سازمان ملل مسئله لغو یا کاهش تحریمها علیه جنبش طالبان را بررسی نکرده و فعلاً قصد چنین کاری را ندارد و مسئله مهم آن است که این تحریمها مانع از برقراری تماس با نمایندگان طالبان نشود. ضمن اینکه، روسیه در تماس با نمایندگان طالبان، ادامه روند شکل گیری دولت جدید در افغانستان را مورد بررسی قرار میدهد.
وزیر خارجه روسیه توضیح داد: «نخستین قدمی که طالبان برداشته، تشکیل دولت انتقالی است که مسلماً نشان دهنده تمامی نمایندگان جامعه افغانستان از لحاظ سیاسی و قومی نیست. همین اواخر نمایندگان ما، منظورم روسیه، چین و پاکستان است که در دوحه حضور داشتند، سپس به کابل عزیمت کردند و گفتگوهایی را با نمایندگان طالبان و مقامات دولت جدید آنها داشتند. مذاکرات بیشتر درباره ضرورت تأمین شکل گیری دولتی بود که به معنای واقعی نماینده کل جامعه افغانستان باشد.»
سرگئی لاوروف همچنین یادآور شد که خروج عجولانه نیروهای نظامی آمریکایی و متحدانش در ناتو از افغانستان بدون درنظر گرفتن عواقب این کار صورت گرفت. همانطور که همه میدانند سلاحهای بسیاری در آنجا باقی مانده که قطعاً برای اهداف سازنده از آنها استفاده نمیشود.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه تأکید کرد که اصلیترین اولویت کنونی در رابطه با وضعیت کنونی در افغانستان، جلوگیری از امکان گسترش افراط گرایی در کشورهای همسایه آن و تهدیدات تروریستی از جانب این کشور است. وی افزود: «ما از قاطعیت طالبان که میگویند قصد مبارزه با گروه تروریستی داعش را دارند، استقبال میکنیم. ولی آنها باید در این جهت گیری گامهای مشخصی بردارند.
نیمی از حملات سایبری به روسیه از خاک آمریکا صورت میگیرد
سرگئی لاوروف در بخش دیگری از این کنفرانس مطبوعاتی یادآور شد که طرف روسی 45 درخواست رسمی برای مقامات واشنگتن فرستاده و خواستار انجام اقدامات لازم برای جلوگیری از حملات سایبری به منابع اطلاعاتی روسیه شده است. تنها در خصوص 9 مورد پاسخ دریافت شده و 10 مورد سئوال نیز از روسیه در این رابطه شده که به تمامی آنها پاسخ داده شده است. به گفته وی، تقریباً نیمی از حملات سایبری به روسیه از خاک ایالات متحده صورت گرفته است.
وی افزود: «پس از مذاکرات ولادیمیر پوتین و جو بایدن، روسای جمهوری روسیه و آمریکا در ژنو درباره امنیت سایبری، طرف آمریکایی موافقت کرد که به سمت کار در سیستم شکایتهای جداگانه در این زمینه روی آورده شود. کانالهای ارتباطی ویژهای نیز در این زمینه بین سازمانهای اطلاعاتی و فعال در عرصه امنیت سایبری بوجود آمده است. ما امیدواریم که این مسئله به سمت جلو پیش رفته و نتایج مثبتی در این زمینه دیده شود.»