به گزارش ذاکرنیوز ، محمدمهدی اعلایی عصر امروز در نشست فعالان فرهنگی و هنری استان قزوین با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در سالن جلسات باغستان برگزار شد، اظهار داشت: استان قزوین در همه حوزههای قابل تصور از جمله فرهنگ، اقتصاد و جغرافیا مزیت دارد و تعداد نخبگان و شخصیتهای نامی استان قزوین در سطح کشور به نسبت جمعیت این استان عدد قابل توجهی است.
وی اضافه کرد: همچنین استان قزوین در حوزههای گردشگری، صنعت، کشاورزی مزیتهای نسبی زیادی دارد، اما مزیت مطلق استان قزوین فرهنگ مردم استان قزوین است که شاهد یک فضای بینظیر فرهنگی در استان هستیم. به همین خاطر کسانی که در حوزه فرهنگ در کشور فعالیت میکنند، این استان را باید یک ذخیره فرهنگی ببینند.
اعلایی ادامه داد: مدیران فرهنگی باید تلاش کنند تا ذخایر فرهنگی این استان را به خوبی بشناسند و استخراج کنند و هم بتوانند این ظرفیتهای را به سایر نقاط کشور بشناسانند. هنوز هم شخصیتهای فرهنگی مؤثری در استان قزوین هستند که عمدتاً در گمنامی به فرهنگ و هنر این کشور خدمت میکنند و از وزیر ارشاد به عنوان سکاندار فرهنگی کشور این استان را به شکل ویژه مورد توجه قرار دهد.
استاندار قزوین با اشاره به تصویب ساخت شهرک تولید محتوا در سفر ریاستجمهوری گفت: خوشبختانه سازمان اوقاف که از مجموعههای تحت مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد است، سرمایهگذاری روی این پروژه را پذیرفته، ولی آهنگ پیشبرد این طرح کند است و باید سرعت بیشتری به خود بگیرد.
اعلایی افزود: از وزیر ارشاد میخواهیم که ارگان خاصی در وزارتخانه ارشاد را مأمور پیگیری اجرای طرح شهرک تولید محتوا کنند؛ چرا که شهرک تولید محتوا میتواند به عنوان پیشران طرحهای فرهنگی و هنری در کل کشور عمل کند و عملکردی فراتر از شهرکهای سینمایی داشته باشد. استان قزوین از جهت جغرافیایی، ظرفیتهای انسانی و وجود فارغالتحصیلان مرتبط دانشگاهی بهترین استان برای راهاندازی شهرک تولید محتوا است.
وی ادامه داد: اگر یکی از برکات سفر وزیر ارشاد ایجاد ساختاری برای پیگیری طرح شهرک تولید محتوا باشد، هم برای استان و هم برای تولیدات محتوایی کشور بتواند مؤثر باشد.
بخشی از مسکن مهر به خبرنگاران اختصاص یابد
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس با بیان اینکه هنرمندان استان قزوین برای کار خود نیازمند فضا و زیرساخت هستند، گفت: متأسفانه شاهد مولدسازی داراییهای دولت هستیم که نگران هستیم این مولدسازی زمین کتابخانه مرکزی از دست ما بگیرد. کتابخانهای که هنوز نداریم و 2 دهه است که میخواهیم یک کتابخانه مرکزی داشته باشیم. اعتبار ویژه برای ساخت کتابخانه مرکزی استان نداریم.
فاطمه محمدبیگی اضافه کرد: طرح تالار هنری شهر قزوین که قرار بود در آن نگارخانه هنرهای تجسمی و سالن موسیقی ساخته شود، همچنان ناتمام مانده است. همچنین جایی برای ارائه صنایع دستی استان قزوین نداریم.
وی با تاکید بر لزوم بازطراحی سالن آمفیتئاتر کتابخانه امامخمینی(ره) ادامه داد: همچنین جهت بازطراحی کتابخانههایمان از وزارت فرهنگ و ارشاد اعتبار میخواهیم. استان قزوین در سرانه فضای کتابخانهای جزو 5 استان آخر کشور است، در حالی که سرانه مطالعه استان قزوین جزو 3 استان برتر کشور است. منابع انسانی عظیم، عمیق و دانشمندی بدون زیرساخت داریم. در استان قزوین جای خوبی برای دیدن سینما نداریم. همچنین نیازمند ارتقای بیمه هنرمندان و فعالان رسانهای هستیم.
رئیس فراکسیون جمعیت و خانواده مجلس با اشاره به وظایف وزارت ارشاد در حوزه اجرای قانون جوانی جمعیت گفت: وضعیت معیشتی خبرنگارانی ما طوری است که برخی اوقات به درگاه نیاز میافتند، اما به خاطر مناعت طبع امکان پیگیری مطالباتشان را ندارند. خبرنگارانی که بعضیاوقات بیخانمان میمانند و در این زمینه انتظار داریم که درصدی از مسکن مهر یا ملی به این عزیزان اختصاص یابد.
محمدبیگی اضافه کرد: اجرای مواردی از قانون جوانی جمعیت جزو تکالیف وزارت ارشاد است، اما هنوز در تابلوها، بیلبوردها و در حوزه فیلم و پویانمایی شاهد فرهنگ خانوادهمحوری و جمعیتمحوری نیستیم. قزوین را به عنوان نقطه پیشتاز برای آغاز حمکرانی فرهنگ و هنر در نظر بگیرید.
وی با اشاره به وضعیت فضای رسانهای استان قزوین ادامه داد: چرا رسانه ما وقتی منتقد میشود؟ چرا رسانه مطالبهگر من وقتی از دولت آقای رئیسی مطالبه میکند، حذف میشود؟ چرا بعضیاوقات شاهد این سودجوییها هستیم؟