فوت مادر باردار در کرمانشاه صفر شد‌

رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه گفت: از اردیبهشت ماه سال گذشته تاکنون موردی از فوت مادر باردار در کرمانشاه نداشته‌ایم.

به گزارش ذاکرنیوز، محمدرضا نادری امروز در نشست خبری که در مرکز بهداشت شهرستان برگزار شد با اشاره به اینکه 262 واحد ارائه‌دهنده خدمات مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه وجود دارد اظهار داشت: در شهرستان کرمانشاه 18 مرکز روستایی، 144 خانه بهداشت، 25 مرکز شهری و 25 پایگاه سلامت با بیش از 1500 نیرو وجود دارد.

وی با بیان اینکه در مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه 126 پزشک حضور دارند که پنج نفر متخصص و 23 نفر دندانپزشک هستند عنوان کرد: 23 نفر کلینیک مادر و کودک و معاینات سلامت شغلی، آزمایشگاه آب و مرکز تجمیعی مشاوره قبل از ازدواج و مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری از جمله زیرمجموعه‌های مرکز بهداشت است.

نادری با اشاره به اینکه شهروندان هر گونه شکایت بهداشتی حتی در زمان شکستگی لوله آب را به شماره 190 گزارش دهند گفت: پزشک خانواده روستایی فعال است و در شهرها نیز در حال اجرا است.

وی با اشاره به فعالیت سامانه سیب و اینکه بیش از 150 هزار نفر هنوز در سامانه ثبت نیستند عنوان کرد: در زمینه پزشک خانواده شهری مقرر شده برای هر 1500 نفر یک مراقب سلامت و هر 3000 نفر یک پزشک تعریف شود.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه با بیان اینکه رسیدگی به بهداشت اماکن عمومی، آب و فاضلاب، مواد غذایی، کشتار غیرمجاز دام و معرفی به تعزیرات در بهداشت محیط انجام می شود عنوان کرد: کانون سلامت محلات در پایگاه وجود دارد که مشکلات را احصا و جمع‌آوری می کنند و سلاانه جلساتی را با فرمانداری برگزار می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه اساس کار ما در زمینه بیماری‌های واگیر 10 بیماری قابل پیشگیری با واکسن است که باید بیش از 95 درصد واکسینه شوند تا بیماری در جامعه منتقل نشود گفت: در زمینه بیماری‌های منتقله از آب و غذا چنانچه دو نفر یا بیشتر از یک آشامیدنی و خوردنی استفاده کنند و دارای علائم نشان دار باشند به معنای طغیان است و تیم مربوطه به محل اعزام می‌شوند و برای نمونه‌برداری و شناسایی منبع و جلوگیری از شیوع بیشتر اقدام می‌کنند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه با اشاره به فعالیت پایگاه دیده‌ور آنفلوانزا در بیمارستان محمد کرمانشاهی گفت: ساماندهی سگ‌های ولگرد و کشتار غیرمجاز یکی از چالش‌های کرمانشاه است که نیازمند فعالیت بین‌بخشی است.

نادری گفت: در بیماری‌های غیرواگیر شایع‌ترین دلیل مرگ و میرها مربوط به بیماری‌های قلب و عروق است و بعد از آن به ترتیب مربوط به سرطان و تومور، بیماری تنفسی و بیماری غدد است و چنانچه بتوانیم بیماری‌های غیرواگیر را کنترل کنیم حدود 78 درصد بار بیماری‌ها کنترل می‌شود.

وی با اشاره به انجام اقدامات خطرسنجی بیماری‌های غیرواگیر برای کارکنان دولت و عموم مردم افزود: برای افراد بالای 30 سال غربالگری سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ و رحم، دیابت و فشار خون انجام می‌شود.

نادری با بیان اینکه کلینیک پایلوت کشوری دیابت در محله مسکن وجود دارد بیان کرد: غربالگری نوزادان برای بیماری‌هایی همچون فنیل کتورونیک به صورت رایگان انجام می‌شود

وی با بیان اینکه جمعیت در سال 1420 حدود 25 درصد و در سال 1430 حدود 30 درصد پیر می‌شود گفت: نرخ باروری در سال 1365 حدود 6.4 بود و مقرر بوده تا سال 1390 به چهار برسد یعنی هر خانواده چهار فرزند داشته باشد اما این رقم در سال 1370 محقق شد و اکنون به 1.5 رسیده است.

نادری با اشاره به اینکه زنگ خطر پیری جمعیت به صدا درآمده است افزود: براساس برنامه باید تا سال 1430 جمعیت جوان جایگزین شود و اگر این فرصت را از دست دهیم به نرخ منفی خواهیم رسید و این به معنای انقراض نسل است و باید از کشورهای دیگر نیروی انسانی وارد کنیم.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه با بیان اینکه پایگاه شیر مادر و تکامل کودک در منزه در حال فعالیت است عنوان کرد: هر کودک بستری مورد رصد قرار می‌گیرد و در صورت لازم خدماتی را دریافت می‌کنند.

نادری با اشاره به اینکه در زمینه تغذیه مهمترین مشکل کرمانشاه چاقی و اضافه وزن است گفت: در مجموع 54 درصد در شهر کرمانشاه با این معضل مواجه هستند که 35 درصد اضافه وزن و 19 درصد مربوط به چاقی است و استان کرمانشاه و خوزستان در این زمینه از میانگین کشوری بالاتر هستند زیرا مصرف نان و برنج بیشتری دارند.

وی با اشاره به شعار هر خانه یک پایگاه سلامت عنوان کرد: 292 هزار و 774 سفیر سلامت در شهرستان کرمانشاه وجود دارد و در زمینه خودمراقبتی آموزش می‌بینند و با فعالیت آن‌ها بار بیماری در جامعه کاهش می‌یابد.

نادری با بیان اینکه بسیج جامعه پزشکی در محله کرناچی و سجادیه خدمات رایگان ارائه می‌دهند گفت: طرح نفس با عنوان نجات فرزندان سقط به منظور ممانعت از سقط جنین توسط جامعه پزشکی اجرا می‌شود زیرا آمار سقط در جامعه ما بالا است.

وی افزود: هر ساله پنج اولویت در دستور کار قرار می‌گیرد که امسال به ترتیب شامل فشار خون بالا، اضافه وزن و چاقی، پایین بودن نرخ باروری، کشتار غیرمجاز دام و مرگ و میر کودکان زیر پنج سال به دلیل سوانح و حوادث است.

نادری گفت: در زمینه فشار خون اقداماتی در مراکز بهداشت و توسط مراقبین بهداشت انجام می‌شود و در مدارس نیز برای دانش‌آموزان پایه هفتم آموزش و اطلاع رسانی انجام می‌شود و در مجموع یک سوم جمعیت بالای 30 سال فشار خون دارند که 60 درصد آن‌ها اطلاعی از بیماری خود ندارند.

وی با بیان اینکه در زمینه اضافه وزن و چاقی آموزش، اطلاع‌رسانی و غربالگری انجام می‌شود عنوان کرد: از هر 10 نفر 6 نفر یا چاق هستند یا اضافه وزن دارند و در صورتی که اقدامی صورت نگیرد تا ساعت 1405 این 6 نفر به هشت نفر افزایش پیدا می‌کند.

نادری با بیان اینکه در کرمانشاه بزرگسالان 30 درصد بیشتر از نیاز غذا می‌خورند گفت: نوشیدنی‌های صنعتی نیز به اندازه نوشابه مضر هستند اما چندان به آن‌ها توجه نمی‌شود و از طرف دیگر مصرف فست‌فود در میان نوجوانان در حال افزایش است.

وی افزود: بوفه‌های مدارس یکی از دلایل عمده چاقی بین کودکان و نوجوانان است مواد غذایی عرضه شده شامل انواع ساندویچ‌ها، نوشابه‌ها و آبمیوه‌ها در بوفه‌ها عرضه می‌شود و خانواده‌ها نیز مطالبه‌گری ندارند و با وجود نظارت‌های مرکز بهداشت و آموزش و پرورش این مسئله هنوز کنترل نشده است.

نادری با بیان اینکه کشتار غیرمجاز از دغدغه‌های مدیران استان است گفت: تیمی برای برخورد در حال فعالیت است اما تا زمانی که مقبولیت زدایی نشود این فعالیت‌ها اثری ندارد و برخلاف آنکه گفته می‌شود گرانی و فقر به این معضل دامن می‌زند اما مشاهدات از حجم خرید مردم خلاف این موضوع را نشان می‌دهد.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه با اشاره به اینکه در صورتی که اطلاعات بهداشتی مردم در این زمینه و احتمال ابتلا به بیماری‌های مختلف برخورد با این معضل راحت‌تر می‌شود گفت: بیماری سی‌سی‌اچ‌اف به سرعت فرد را گرفتار می‌کند اما ممکن است مردم بعد از ابتلا به بیماری‌های قارچی متوجه نشوند بیماری آن‌ها ناشی از مصرف گوشت کشتار غیرمجاز است.

وی با بیان اینکه مصرف گوشت کشتار غیرمجاز سبب بروز بیماری‌های نهفته می‌شود که بعد از چند سال نمایان می‌شود افزود: اکنون فصل شیوع بیماری سی‌سی‌اچ‌اف است و زنگ خطر آن به صدا درآمده و بیشتر مبتلایان مربوط به منطقه اورامانات است.

نادری با اشاره به اینکه مرگ و میر کودکان زیر پنج سال باید کاهش یابد و یکی از برنامه‌های اساسی است گفت: یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر کودکان زیر پنج سال سوانح و حوادث است و در تمام سوانح و حوادثی که منجر به مرگ یا آسیب‌دیدگی کودک شده والدین تنها چهار دقیقه از کودک خود غافل شده‌اند؛ بنابراین آموزش در این زمینه بسیار مهم است.  

وی افزود: هرچند تعداد مرگ و میر کودکان به دلیل سوانح و حوادث کاهش یافته و بیشترین حوادث ناشی از سوانح ترافیکی، مسمومیت‌ها و سایر حوادث هستند و البته وضعیت کرمانشاه نسبت به میانگین کشوری بهتر است.

نادری با بیان اینکه ماماها در هر ساعت شبانه‌روز از مادران باردار حمایت می‌کنند گفت: از اردیبهشت ماه سال گذشته تاکنون موردی از فوت مادر باردار در کرمانشاه نداشته‌ایم.

وی افزود: شناسایی مادرانی که خواهان بارداری هستند انجام می‌شود و بهترین حالت این است که از سه ماه قبل از بارداری معاینات لازم انجام شود که در صورت وجود بیماری تا زمان بهبودی بارداری به تعویق بیفتد.

نادری با بیان اینکه برای منصرف کردن از سقط جنین با مادران و خانواده‌ها مشاوره انجام می‌شود گفت: اگر مادری به صورت ناخواسته باردار شود تنها یک هفته زمان نیاز دارد که فرزند را بپذیرد.

وی با بیان اینکه بعد از تعطیلی دو ساله استخرها به دلیل کرونا، شلوغی در استخرها ایجاد شد اما نظارت و نمونه‌برداری از آب به صورت مستمر انجام می‌شود گفت: چهار استخر در شهر کرمانشاه وجود دارد و مشکل حادی در هیچکدام از استخرها وجود ندارد.

نادری با اشاره به اینکه نظارت بهداشتی بر قنادی‌ها و تمام اماکن عرضه مواد غذایی وجود دارد افزود: برخی نواقص غیربحرانی است و مدت زمانی برای رفع نقص به متصدی زمان داده می‎‌شود و در صورت رفع نشدن پلمب و به دادگاه معرفی خواهد شد.

وی افزود: در سال گذشته 4912 مورد اخطار برای مراکز صادر شده که 162 مورد به دادگاه معرفی شده‌اند.

نادری با اشاره به اینکه مرکز بهداشت تا 25 درصد می‌تواند در ایجاد سلامت جسمی و روانی مؤثر باشد و 75 درصد مربوط به سایر دستگاه‌ها و مردم است عنوان کرد: اساس اقدامات بهداشت و درمان آموزش و سواد سلامت است.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار