به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، سید عماد شاهرخی، عصر امروز، در مراسم هشتمین کاروان ترویج بهرهوری ویژه الگوی کشت ملی در روستای رباط نمکی گفت: کشاورزان باید دانش فنی را به مزرعه بیاورند و همه باید برای استفاده بهینه از منابع، جهاد کنیم.
او با اشاره به اهمیت افزایش اطلاعات علمی کشاورزان اضافه کرد: مهمترین مطالبه کشاورزان باید ارتقای اطلاعات علمی و فنی باشد تا بهرهوری در تولید افزایش یابد.
فعالیت 30 اکیپ در طرح واکسیناسیون دامهای عشایری لرستانرئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اعلام کرد: به کشاورزان توصیه میکنیم که با مراکز علمی در ارتباط باشند و اطلاعات خود را بهروز کنند تا بهرهوری در واحد سطح افزایش یابد.
شاهرخی با تأکید بر لزوم ترویج کشتهای اقتصادی و پرسود در لرستان، بیان کرد: ما بهدنبال ترویج کشتهایی هستیم که توجیه اقتصادی بیشتری دارد.
او با اشاره به تعاملات خود با کشاورزان، بیان کرد: یکی از بهترین اوقات کاری من زمانی است که در جمع کشاورزان هستم و رودررو با آنان گفتوگو میکنم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان روند پیشرفت سرشماری کشاورزی در این استان، توضیح داد: طبق گزارشهای اخیر، بیش از 40 درصد از سرشماری انجام و اطلاعات حدود 60 هزار بهرهبردار جمعآوری شدهاست.
شاهرخی یادآور شد: میانگین اشتغال بخش کشاورزی در کشور 18 درصد است، اما در لرستان این رقم بالای 25 درصد است، بنابراین افزایش بهرهوری کشاورزی در این استان اهمیت ویژهای دارد.
او با تأکید بر اهمیت جمعآوری دقیق اطلاعات در بخش کشاورزی، خاطرنشان کرد: این اطلاعات هیچ ارتباطی به قطع یارانهها یا نهادهای حمایتی ندارد و فقط برای بهبود فرآیندهای کشاورزی و برنامهریزی دقیقتر جمعآوری میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان از لزوم ارتباط با بهرهبرداران ساکن و کسب اطلاعات از طریق تلفن و دیگر راههای ارتباطی خبر داد و گفت: ما باید به کمک این اطلاعات مطالبات کشاورزان را پیگیری کنیم.
شاهرخی با اشاره به مشکلات موجود در دامداریها، اضافه کرد: بسیاری از دامداریها بهدلیل کمبود منابع اقتصادی، با 30 تا 50 درصد ظرفیت خود کار میکنند.
او تأکید کرد: ما باید از ظرفیتهای دام لرستان بهطور بهینه استفاده و از طریق نمایندگان مجلس و استانداری، تسهیلات لازم را برای این استان فراهم کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان توضیح داد: خاک بهاندازه آب برای ما حیاتی است، اما چون ملموس نیست، از ارزش آن غافل میشویم.
شاهرخی با تأکید به اینکه اگر خاک را از دست بدهیم، دیگر قابلجبران نیست، شرح داد: فرسایش خاک در لرستان بیش از متوسط کشور است و باید بیشتر در بخش آبخیزداری و آبخوانداری تلاش کنیم.
او با تأکید بر لزوم رعایت تناوب کشت و کشت عمود بر شیب برای جلوگیری از فرسایش خاک، ادامه داد: کشت عمود بر شیب در اراضی شیبدار ضروری است، زیرا هر نوع کشت غیرعمود باعث تسریع در فرسایش خاک میشود.