به گزارش ذاکرنیوز ، سید امیرحسین فقهی، معاون سازمان انرژی اتمی روز جمعه 18 فروردین ماه در آیین عبادی سیاسی نماز جمعه و در جمع نمازگزاران شیراز ضمن تبریک فرارسیدن سال نو و تقارن آن با بهار قرآن و نیز میلاد کریم اهل بیت امام حسن مجتبی (ع) اظهار کرد: از درگاه خداوند آرزوی قبولی طاعات و عبادت برای همه مسلمانان جهان را دارم.
وی همچنین با گرامیداشت فرارسیدن 20 فروردین «روز ملی فناوری هستهای» گفت: امروز با هدف تبیین یک مساله مهم و نیز مقابله با روایتگری ظالمانه و عملیات روانی جبهه استکبار از پیشرفتهای شگفتآور هستهای ایران و تشریح علت هجمههایی که از این بابت متحمل میشویم؛ خدمت شما نمازگزاران و روزهداران عزیز هستم.
فقهی با اشاره به چرایی مخالفت دشمنان با سرآمدی ایران در حوزه فناوری هستهای و نیز چرایی تحریک محیط بینالمللی و حتی محیط داخلی علیه جمهوری اسلامی ایران توضیح داد: فشاری که استکبار بر جمهوری اسلامی ایران وارد میکند به دلیل مسایل نظامی نیست زیرا آنها میدانند که ما بهدنبال سلاح هستهای نیستیم و فتوای مقام معظم رهبری در خصوص حرمت سلاح هستهای، موضع جمهوری اسلامی در این رابطه را مشخص کرده است.
وی تصریح کرد: این فشار با هدف جلوگیری از بهرهمندی ما از منافع فناوری هستهای است. به کشورهای همسایه ما در زمینه بهرهمندی از فناوری هستهای به نحوی کمک میکنند که وابسته آنها باشند ولی نمیخواهند ما مستقلا در بکارگیری این فناوری ارزشمند که یک موهبت الهی است، پیشرفت کنیم.
فقهی خاطرنشان کرد: اگر ما هم وابسته و تحت سیطره آنها بودیم به ما هم کمک میکردند. قبل از پیروزی انقلاب اسلامی برای اینکه به آنها وابسته باشیم و به این وابستگی از روی بیچارگی عادت کنیم درحال ساخت نیروگاه هستهای برای ما بودند. اما به محض اینکه اعلام استقلال کردیم، فناوری هستهای را برای ما غیر ضروری اعلام کردند. اطمینان دارم اگر تابع و وابسته باشیم، باز هم برمیگردند و طرحهای هستهای مد نظرشان را برای وابستگی بیشتر ما اجرایی میکنند.
وی تصریح کرد: اما به خوبی میدانند ما دیگر به دوران استعمار و وابستگی بر نخواهیم گشت. آنها بارها تلاش کردهاند و بارها ناامید شدهاند.
چرایی اتهامزنی به ایران
معاون سازمان انرژی اتمی ایران در نماز جمعه شیراز بیان کرد: چرا اتهام میزنند و مردم دنیا را از پیشرفتهای هستهای جمهوری اسلامی ایران میترسانند که بهدنبال تسلیحات هستهای برای حمله به دیگران هستند؟ مگر ایرانیان در طول تاریخ به کدام همسایه خود و کدام کشور حمله کردهاند؟ جواب این سوالات در منافع بیشمار و اقتدار آفرین فناوری هستهای و تاثیر شگفتانگیز آن در بهبود کیفیت زندگی در حوزههای مختلف نظیر بهداشت و درمان سرطان، کشاورزی، محیط زیست، اقتصاد و ارتقای سطح صنعت و تولید انرژی پاک است.
فقهی گفت: دولتمداران کشورهای استعمارگر نمیخواهند برترین استعدادهای کشور به این صنعت بپیوندند. آنها دانشمندان و نخبگان ما را ترور کردهاند که اراده ما را بشکنند اما به فضل خداوند این اقدام آنها نتیجه عکس داده و چنین حوادث تلخی، اراده ما را در این مسیر تقویت کرده است.
رییس پژوهشگاه علوم و فنون هستهای تاکید کرد: محققان هستهای، شبانه روز تلاش میکنند تا این دانش را بهکار گیرند و برای ارتقای کشور به نسل بعد منتقل کنند.
سرعت گرفتن پیشرفت صنعت هستهای در دولت سیزدهم
فقهی با بیان اینکه وظیفه من این است که در حد توان از این موهبت الهی برای شما بگویم و روایتگر مظلومیت و تلاش جوانان پژوهشگر و صنعتگران فعال کشور در این زمینه باشم؛ اظهار کرد: از شما مردم مومن میخواهم که برای موفقیت فرزندان جهادگر خود که با انگیزه، شور و شوق فراوان و علیرغم فشار سنگین، تهدید و اقدامات مخرب بیرونی در این عرصه خدمت میکنند؛ در این ماه پر برکت دعا کرده و از آنها حمایت کنید.
وی تصریح کرد: این دولت به برکت حمایتهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، برای رفع تحریمها، با اتکای به توان سرمایه انسانی داخلی، پیشرفت صنعت هستهای را سرعت بخشیده و از آن حمایت میکند. از شما میخواهم فرزندانتان را آگاه کنید تا دانش خود را در این حوزه از علم ارتقا دهند زیرا دنیا روز به روز به فناوری هستهای وابستهتر میشود و ما نیز باید تلاش کنیم عقب افتادگی نداشته باشیم.
فقهی گفت: از شما میخواهم که تحقیق کرده و سینه به سینه برای فرزندان و دوستانتان روشنگری کنید که چرا دشمنان نمیخواهند ما در حوزه فناوری هستهای به قلههای رفیع عزت و استقلال دست یابیم و در این حوزه مستقر باشیم.
کارکردهای فناوری هستهای
وی در ادامه سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه در شیراز با اشاره به کارکردهای فناوری هستهای و دستاوردهای آن توضیح داد: ماموریت دستیابی به دانش غنیسازی در اولویت این سازمان بوده که اکنون این روند تکمیل شده و بهطور کامل نیاز ما را در این زمینه مرتفع کرده و اکنون و تحت هیچ شرایطی از بین بردنی نیست. توان و تمرکز ما در این سازمان بیشتر معطوف به چند حوزه میشود که میتوان به موارد زیر اشاره کرد؛
1- خدمترسانی به پزشکان توانمند کشور در تشخیص و درمان سرطان با استفاده از رادیوداروهایی که در نتیجه تحقیقات پژوهشگران برجسته و صنعتگران حاصل شده(حدود 250 مرکز تشخیصی و درمانی سرطان).
2- استریل کردن تجهیزات پزشکی و کاهش مرگ و میر ناشی از عفونتهای بیمارستانی.
3- ارتقای توان تامین مواد غذایی، نگهداری و صادرات آن و نیز ارتقای اقتصادی از طریق پرتودهی و افزایش انبارمانی مواد غذایی، دفع آفات و افزایش بهرهوری باغهای مرکبات از طریق تکنیک عقیمسازی حشرات بیماری زا.
4- توسعه فناوری پلاسما به عنوان یکی از زیر شاخههای فناوری هستهای در حوزه بهداشت و درمان و در زمینه بیماری سرطان و بهبود زخم در بیماران دیابتی، مقابله با آفات گیاهی و حفظ محیط زیست (تصفیه آب و هوا و پسماندهای بیمارستانی، صنعتی و شهری).
5- کاربردهای صنعت نفت و گاز (عیبیابی ساختاری و فرایندی و افزایش بهرهوری تجهیزات).
6- کاربرد در صنایع هوا فضا، طراحی و ساخت ماهوارهها؛ کاربرد در مخابرات کوانتمی، رمزگذاری و رمزگشایی.
7- کاربرد در مخابرات کوانتمی و رمز گذاری و رمز گشایی.
8- کاربرد در صنایع الکترونیک و نیمه هادی.
9- فناوری گداخت و کاربردهای بسیار گسترده آن در تمام زمینههای فوق الذکر.
10- توسعه فناوری لیزر و کاربردهای وسیع آن در پزشکی و صنعت.
11- کاربردها در تولید مواد و محصولات پلیمری پیشرفته و صنایع تولید لاستیک.
12- تامین انرژی پاک و اقتدار آفرینی در حوزه انرژی برق (آغاز پروژههای ساخت 10 هزار مگاوات نیروگاههای اتمی در حاشیه خلیجفارس، سواحل دریای عمان و دریای خزر و استان خوزستان).
13- افزایش استاندارد صنایع دیگر و ایفای نقش به عنوان صنعت پیشرو و کشنده سایر صنایع.
14- ارتقای بهرهوری در صنعت نفت و گاز، فولاد و شناسایی و بهرهبرداری از معادن ارزشمند کشور.
15- آنالیز بسیار دقیق مواد و مهندسی معکوس.
16- صنعت خودرو و حمل و نقل ریلی، هوایی و دریایی.
17- تولید عناصر نادر خاکی و آلیاژهای پیشرفته مورد نیاز صنعت.
18- تولید چشمههای پرتوزای صنعتی و کاربردهای گسترده آن.
19- عیبیابی قطعات و کنترل کیفی ساخت آنها.
20- ساخت شتابدهندههای ذرات و کاربردهای آن در تمام حوزههای ذکر شده و بهویژه شناخت خلقت.
21- صنعت نساجی و تولید منسوجات با کیفیت.
22-کاربرد فناوری هستهای در حفظ میراث فرهنگی کشور.
23- کاربرد فناوری هستهای در شیرین سازی آب دریا.
24- تاثیر فناوری هستهای در اشتغال و اقتصاد دانش بنیان و توسعه شرکتهای دانش بنیان.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران در پایان تاکید کرد: دشمنان بدانند که ما هرگز در ارتقای صنعت هستهای متوقف نخواهیم شد. شما هم برای پژوهشگران و صنعتگران دعا کنید که توانشان افزایش یابد و موفقیتهای روز افزون در این مسیر حاصل شود.