فشار آمریکا به عربستان برای پذیرش خواسته‌های انصارالله یمن از بیم تشدید بحران انرژی

منابعی در یمن می‌گویند آمریکا از بیم اینکه عدم تمدید آتش بس در یمن منجر به تنش و درگیری مجدد و به تبع آن، افزایش بهای جهانی نفت شود، به ائتلاف عربستان سعودی و عناصر وابسته به آن فشار می‌آورد تا خواسته‌های انصارالله و دولت نجات ملی را قبول کنند.

 به گزارش ذاکرنیوز، ایالات متحده آمریکا نگران است که بازگشت درگیری‌ها به صحنه سیاسی و نظامی یمن منجر به تشدید بحران نفت و انرژی در جهان شده و نتواند اوضاع و بحران ناشی از جنگ روسیه با اوکراین را کنترل کند.

منابع آگاه امروز چهارشنبه گفتند که فرستاده ویژه آمریکا در امور یمن به ائتلاف عربستان سعودی در حال اعمال فشار است تا شروط دولت نجات ملی و انصارالله (مستقر در صنعاء) را بپذیرد.

بنا به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از پایگاه خبری «الخبر» به نقل از این منابع، پایبندی دولت مورد حمایت ائتلاف سعودی به پرداخت حقوق کارمندان در دولت نجات ملی بر اساس توافق سابق را یکی از این شروط دانسته است که به موجب آن، باید یک مرکز مالی در بانک مرکزی در استان الحدیده ایجاد شود و همه عوائد حاصل از بندر الحدیده در این مرکز و حساب واریز شود.

به گفته منابع مذکور، هم اکنون مذاکراتی در مورد یکی کردن سیاست پولی و بخش مالی جاری است که سفیر آمریکا در یمن این مذاکرات را پیش می‌برد.

«لیندا توماس جرینلد» در این ارتباط گفته گفت وگوها در خصوص تمدید مدت آتش بس «هنوز تمام نشده ولی به نظر می رسد که با کمی موانع و سختی مواجه شده است.»

سفیر آمریکا در یمن بدون اشاره به شرایط سخت برای کشور گفت: «بن بست در مذاکرات، ما را ناراحت می‌کند.»

به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از تسنیم، از ابتدای ماه مبارک رمضان آتش بس دوماه در یمن برقرار است و تا دو روز دیگر این دو  ماه تمام خواهد شد. این آتش بس قابل تمدید است مشروط بر این که دو طرف موافقت خود را اعلام کنند.

ناظران بر این باورند که آمریکا از اینکه نیروهای دولت نجات ملی صنعاء مجددا تأسیسات نفتی عربستان را هدف قرار دهند و این مسئله باعث افزایش مستقیم قیمت نفت شود، نگران است.

تحریم‌های نفتی آمریکا و اروپا علیه نفت و گاز روسیه باعث شده است که قیمت این طلای سیاه به شدت افزایش پیدا کند و منجر به افزایش قیمت کالا، حامل‌های انرژی و مواد غذایی در جهان شود و به تبع آن نارضایتی در آمریکا و اروپا بیشتر شد.

 

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار