به گزارش ذاکرنیوز، حبیباله آسوده پیش از ظهر امروز در جشنواره علمی تکریمی و ترویجی زکات استان ایلام، اظهار داشت: بر اساس روایات اسلامی و قرآنی در اموال همه ما حقی معلوم برای زکات و کمک به فقرا وجود دارد که باید آن را ادا کنیم.
وی گفت: در جریان بازدیدهایی که از خانوادههای مددجو در ایلام صورت گرفت، شاهد اجرای طرحهای اشتغالزایی دامداری از محل زکات دام بودیم که این موارد باید الگویی برای دیگر استانهای کشور باشد.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد کشور با بیان اینکه همه بزرگان دین و مسئولان نظام بر این مهم تأکید دارند که در صورت پرداخت زکات، فقر از کشور ریشه کن میشود، افزود: همه ما در جهت رفع موانع این مسیر وظیفه داریم.
آسوده با تاکید بر تبلیغ زکات توسط مودیان این فرضیه ادامه داد: از جمله موارد این تبلیغ زکات این بوده که مودیان زکات حس خوب زکات دادن را به دیگران منتقل و اطرافیان را تشویق به این امر کنند.
وی گفت: مبلغین دینی و زکات هم، برکات فراوان و زیباییهای این فریضه دینی را برای مردم تبیین و به مردم این آگاهی را بدهند که پرداخت زکات پیشرفت کشور و محرومیتزدایی را در پی دارد.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد کشور ادامه داد: از مسئولان و فرمانداران نیز تقاضای پای کار بودن در امر زکات و همچنین در اجرای برنامههای زکات پیشگام باشند.
آسوده با بیان اینکه کمیته امداد از چند مسیر منابع مردم را راهبری میکند، افزود: یک مورد مهم از این مسیرها زکات بوده که کمیته امداد مسئولیت اجرایی آن را بر عهده دارد.
وی گفت: در 9ماهه امسال 1800 میلیارد تومان زکات جمعآوری شده که 540 میلیارد آن زکات فطریه بوده است.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد گفت: 65 درصد زکات جمعآوره شده توسط مراکز نیکوکاری وابسته به کمیته امداد جمعآوری و همه آن در مناطق جمعآوری شده هزینه شده است.
آسوده ادامه داد: با توجه به اینکه 2400 میلیارد تومان از طرف حامیان نیکوکار به عنوان طرح اکرام به ایتام و فرزندان نیازمند کمک شده است این مبالغ توسط مردم به صورت مستقیم به حساب مددجویان واریز شده است.
زبان هنر مهم ترین عامل در ترویج فریضه زکات است
مدیرکل کمیته امداد ایلام در جشنواره زکات استان ایلام نیز در این آیین گفت: زبان هنر مهمترین عامل در ترویج فریضه زکات است و برگزاری این همایش و جشنواره در این راستا است.
وی گفت: پس از فراخوان در رسانهها تعداد یک هزار اثر به دبیرخانه جشنواره زکات استان رسیده است که امروز از برگزیدگان در رشتههای مختلف تجلیل میشود.
طاهری افزود: در ترویج زکات علاوه بر زبان هنر از ظرفیتهای گوناگون از جمله رسانهها، فضای مجازی، روحانیون و خیرین استفاده میشود.
وی با بیان اینکه در استان ایلام 420 روستا از 520 روستا در امر پرداخت زکات مشارکت مستقیم دارند، ادامه داد: امسال تاکنون 9 میلیارد و 500 میلیون تومان زکات در استان ایلام پرداخت شده که 50 درصد نسبت به پارسال رشد داشته است.
مدیرکل کمیته امداد ایلام با تاکید بر اینکه 100 درصد زکاتی که جمعآوری میشود در همان مناطق و همان روستاها هزینه میشود، خاطرنشان کرد: 93 درصد زکات جمعآوری شده استان ایلام صرف پرداخت به فقرا و نیازمندان و 3 درصد آن نیز صرف پروژههای عمرانی شده است.
طاهری تصریح کرد: 13 هزار نفر در استان ایلام در زمینههای گوناگون از جمله عرصه اشتغال از وجوهات زکات جمعآوری شده استان ایلام برخوردار شدهاند.