به گزارش ذاکرنیوز، شهرستان اردکان که شامل بخشهای مرکزی، عقدا و خرانق میشود، در استان یزد قرار گرفته و مملو است از میراث فرهنگی، میراث طبیعی و همچنین میراث ملموس و ناملموس. در این شهرستان قرار است سفر نگاران در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی فارسی و انگلیسی زبان دور هم جمع شوند و در مدت یک هفته تنها درباره اردکان و جاذبههایش بنویسند. پیش از این نیز جشنوارههای دزفول گرام و ماکو گرام در شهرستانهای دزفول و ماکو برگزار شده بود.
شناسایی و معرفی ظرفیتهای گردشگری شهرستان اردکان از طریق ابزارهای فضای مجازی (وبلاگ، وبسایت و اینستاگرام) از اهداف این جشنواره است که به همت فصلنامه میراث فرهنگی و گردشگری گیلگمش، انجمن چارسوق کویر اردکان برگزار میشود.
شرکت در حوزههای مختلف جشنواره محدودیت سنی ندارد، حضور در جشنواره برای افراد حقیقی و حقوقی آزاد است، ▪ شرکتکنندگان در جشنواره میتوانند در هر دو بخش رقابتی وبلاگ و اینستاگرام حضور یابند و حق استفاده از آثار تولید شده در طول جشنواره (متن، عکس و فیلم) برای حامیان جشنواره و فصلنامه گیلگمش محفوظ است.
موضوع وبلاگ میتواند در یکی از حوزههای سفر، گردشگری، عکاسی، محیط زیست، حیاتوحش، صنایعدستی، خوراک، تاریخ و آداب و رسوم اقوام ایران و جهان باشد.
نویسنده وبلاگ، باید مؤلف اثر باشد نه تنها منتشرکننده آن. همچنین هر فرد میتواند حداکثر با یک وبلاگ در جشنواره ثبتنام کند. باید وبلاگ فعال باشد، بدین معنی که در شش ماه گذشته حداقل سه مطلب مرتبط با گردشگری و سفر در آن تولید شده باشد.
موضوع صفحات فضای مجازی میتواند در یکی از حوزههای سفر، گردشگری، عکاسی، محیط زیست، حیاتوحش، صنایعدستی، خوراک، تاریخ و آداب و رسوم اقوام ایران و جهان باشد و حداقل هزار دنبال کننده داشته و برای همه قابل بازدید باشد. ضمن اینکه صاحب آن صفحه مجازی مؤلف اثر باشد نه تنها منتشر کننده آن.
صفحات متقاضیان، پس از ثبتنام در جشنواره مورد ارزیابی اولیه قرار میگیرد و از میان آنها، برگزیدگان به مرحله اصلی راه مییابند. برگزیدگان به مدت یک هفته میهمان شهرستان اردکان خواهند بود و در مسابقه شرکت خواهند کرد.
یکی از معیارهای برتریبخش برای گزینش در مرحله اول، مطالعات دسته اول شرکتکنندگان در رابطه با شهرستان اردکان خواهد بود. خروجی این مطالعات، باید به صورت پست post در وبلاگ یا وبسایت و پست و هایلایت در صفحات اینستاگرام ثبتنام شده درج شود.
به عنوان مثال معرفی فیلم، معرفی کتاب، صنایعدستی، تاریخ، معماری، مردمشناسی، سبک زندگی، گویش، خوراک، آداب و رسوم، سفرنامههای مرتبط و ویژگیهای منحصر به فرد (همگی در رابطه با شهرستان اردکان) محتوای این مرحله را شکل میدهند.
فعالیت ذکرشده در صفحات وبلاگ / وبسایت و اینستاگرام در بازه زمانی شروع فراخوان تا تاریخ ۸ دیماه، به عنوان امتیاز ویژه توسط هیئت داوران در نظر گرفته خواهد شد.
طبق آنچه برگزار کنندگان اعلام کرده اند، حداقل دو جلسه توجیهی برای برگزیدگان در نظر گرفته شده است که یکی قبل از سفر و به صورت آنلاین برگزار میشود و دیگری در روز افتتاحیه، در شهر اردکان با حضور هیئت داوران و اعضای دبیرخانه خواهد بود.
سفرنگارها هر روز و در طول گشت و گذار خود از طبیعت، تاریخ، آداب و رسوم، خوراک و مردم روایت خواهند کرد و با ثبت عکس، فیلم، تصاویر زنده و دیگر ابزارهای موجود، این خطه از کشور را به مخاطبان معرفی میکنند.
هیئت داوران بر اساس شاخصهای تعیینشده، محتوای تولیدشده توسط شرکتکنندگان در طول روزهای جشنواره را بررسی میکند و نهایتاً در روز پایانی، بهترینها را انتخاب خواهد کرد.
رأیگیری بخش مردمی در وبسایت جشنواره انجام خواهد شد. بدین ترتیب که تمام شرکتکنندگان فضایی شبیه به وبلاگ در اختیار خواهند داشت تا پستهای خود را در وبسایت جشنواره منتشر کنند. بهترین بلاگر و اینستاگرامر مردمی توسط کاربران فضای مجازی برگزیده خواهد شد.
منظور از منتخب بومی، تمام ساکنان استان یزد هستند که روایتهای جذاب و شنیدهنشده خود از شهرهای اردکان، عقدا، خرانق و روستاهای تابعه آنها را در فضای مجازی منتشر میکنند. این بخش نیز به صورت جداگانه داوری خواهد شد.
دبیرخانه جشنواره در نظر دارد به یک نفر از شرکتکنندگان که تولید محتوای باکیفیت از طریق طرح، نقاشی، طراحی، اینفوگرافیک، فیلم و ویدئوعکس حداکثر یک دقیقهای ارائه دهد، جایزه ویژهای اهدا کند.
ثبت نام در جشنواره ۱۳ تا ۲۷ آذر و جلسه توجیهی آنلاین برای ثبتنامکنندگان نهایی ۲۸ آذر اعلام شده است منتخبین مرحله اول ۱۳ دی و افتتاحیه آن دوم بهمن خواهد بود. زمان برگزاری جشنواره برای تولید محتوا نیز ۲ تا ۷ بهمن در نظر گرفته شده و داوری نهایی نیز هفتم بهمن ماه انجام میشود و در همان روز هم مراسم اختتامیه و اهدای جوایز انجام میشود.