به گزارش ذاکرنیوز، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در مراسم عمامه گذاری جمعی از طلاب مدرسه علمیه امام باقر (علیه السلام) قم، ضمن تبریک میلاد حضرت زینب (سلام الله علیها)، ایشان را الگوی تمامی مردان و زنان آزاده معرفی کرد و اظهار داشت: حضرت زینب (سلام الله علیها) اگر چه یک زن بود؛ اما برای ما و آیندگان الگویی مثال زدنی است. شخصیتی که محضر هفت معصوم (علیهم السلام) را درک کرد و مظهر تجلی این بزرگان شد.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در ادامه به تبیین برخی از ویژگیهای شخصیتی این بانوی بزرگوار پرداخت و بعد از بیان برخی از القاب ایشان افزود: حضرت زینب (سلام الله علیها) یکی از مصادیق بارز مجاهدین، در آیه ۲۰ سوره مبارکه توبه است که خداوند میفرماید «الَّذینَ آمَنوا وَ هاجَروا وَجاهَدوا فی سَبیلِ اللَّه». در واقعه عاشورا اگر این بانوی بزرگوار نبودند، نهضت حسینی به نتیجه نمیرسید و به قول شاعر «کربلا در کربلا میماند اگر زینب نبود».
امام جمعه قم، زینب کبری را مظهر صبر و استقامت معرفی کرد و ادامه داد: عقیله بنی هاشم در صبر بر بلا و مصیبت بر همگان پیشی گرفت و همانگونه که امیر المؤمنین (علیه السلام) میفرماید «فإنّ الذَّهبَ یُجَرَّبُ بالنّارِ، و المؤمنُ یُجَرَّبُ بالبلاءِ». یعنی مؤمن با تحمل مشکلات و سختیها آبدیده میشود و این نشان از جایگاه ویژه این بانوی قهرمان دارد.
وی با اشاره به برخی مشکلات و توطئهها و تفرقه افکنیهای دشمنان افزود: اکنون نیز روحانیت باید مانند گذشته از این بانوی با عظمت درس بگیرد و در مقابل تمامی مشکلات، ناملایمات، سختیها و توطئهها و تفرقه افکنیهای دشمنان بایستد.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه در بخش دیگری از صحبتهای خود به تفسیر آیه ۲۳ سوره مبارکه شوری پرداخت و گفت: خداوند در این آیه شریفه، پیامبر خود را علی رغم تمامی زحمتها و دشواریهایی که در طول ۲۳ سال دعوت پیوسته به اسلام، متحمل شدند، اینگونه امر میکند که «قُل لا أَسأَلُکُم عَلَیهِ أَجرًا إِلَّا المَوَدَّهَ فِی القُربی». یعنی در مقابل این همه تلاش و زحمتی که در هدایت این مردم متحمل شدی، هیچ پاداشی از آنها طلب نکن و تنها مودت اهل بیت (علیهم السلام) را از آنان بخواه.
وی در ادامه تفسیر این آیه شریفه، مودت را محبتی عنوان کرد که در دل خود اطاعت را جای داده است و افزود: سه وظیفه در رابطه با اهل بیت (علیهم السلام) بر گردن ما قرار دارد. اول آنکه نسبت به ایشان شناخت و معرفت پیدا کنیم تا در گامهای بعدی بتوانیم به ایشان محبت به ورزیم و اوامر و نواهی آنان را گردن نهیم. واژه مودّت در واقع جمع کننده بین گامهای دوم و سوم است.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه در پایان صحبتهای خود، طلاب جوان را به درس خواندن و بالا بردن آستانه تحمل در برخورد با ناملایمات توصیه کرد و خاطر نشان داشت: برای انجام وظایف خود در کسوت روحانیت باید بدانید که به هر شیوهای که وظایف خود را انجام میدهید، باید درس را جدی گرفته و از فرصتهای خود به درستی استفاده کنید. امروز به روحانیونی نیاز داریم که از لحاظ علمی به درجات خوبی دست یافته باشند.
در ابتدای این جلسه، مراسم عمامه گذاری تعدادی از طلاب مدرسه علمیه امام باقر (علیه السلام) شهر مقدس قم، به دست آیت الله حسینی بوشهری برگزار شد.