عضو کمیسیون کشاورزی مجلس: ارز 4200 تومانی در لایحه بودجه 1401 تنها به دارو و گندم اختصاص یافت

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: دولت در لایحه بودجه سال آینده ارز ترجیحی را حذف کرد اما برای دارو و گندم استفاده می‌شود.

 به گزارش ذاکرنیوز ، ابراهبم نجفی صبح امروز در جمع خبرنگاران در تشریح بخشی از مباحث لایحه بودجه 1401 با بیان اینکه دولت بودجه را تقدیم مجلس کرد و رئیس مجلس نیز آن را به کمیسیون‌های تخصصی ارجاع داد اظهار داشت: از جمله تغییرات این لایحه درآمدهای مالیاتی است که از 35 درصد در بودجه 1400 به 48 درصد در لایحه بودجه سال آینده افزایش پیدا کرد.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با اشاره به مباحث چون مالیات بر خانه‌های خالی و ماشین‌های لوکس در لایحه بودجه 1401 تصریح کرد: در احکام بودجه سال 1401 حدود 5 واحد از مالیات صنایع تولیدی کاسته شد و حقوق‌ها تا سقف 5 میلیون تومان از مالیات معاف شدند؛ سهم فروش نفت نسبت به سال 1400 سه درصد افزایش داشت.

عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس با بیان اینکه در لایحه سال آینده در چاپ اوراق نیز 30 درصد کاهش داریم و منابع لازم برای اشتغالزایی از محل تبصره 18 مجدداً احیاء شد ابراز داشت: 32 هزار میلیارد تومان که از تبصره 18 برای ایجاد اشتغال لحاظ  شده بود 8.8 میلیارد تومان به حساب دستگاه‌های اجرایی واریز اما هیچ هزینه‌ای انجام نشد.

 وی با اشاره به اینکه این سبب شد تا رییس جمهور و وزرا برای ارائه گزارش به صحن مجلس خوانده شوند اذعان داشت: یک ضرب‌الاجل 20 روزه به دولت داده شد که دستگاه‌های اجرایی در شهرستان‌‌‌ها درخواست افراد را برای اشتغال جمع‌آوری و در شورای برنامه‌ریزی استان مصوب کنند و تسهیلات مورد نیاز برای اشتغالزایی به آن‌ها پرداخت شود.

نجفی با بیان اینکه افزایش اختیاری سن بازنشستگی تا دو سال، رشد اقتصادی 8 درصد و حدف ارز 4 هزار و 200 تومانی از جمله مفاد لایحه بودجه سال 1401 است خاطرنشان کرد: اکنون واردات نهاده‌های دامی با ارز ترجیحی است و در صورت حدف آن‌ ما با بحران بزرگی روبه‌رو می‌شویم اما برای اقلامی مانند دارو و گندم از ارز ترجیحی استفاده می‌شود.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در مورد نهاده‌های دامی و کشاورزی دولت اذعان داشت که پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده است گفت: در حوزه کشاورزی جلساتی را با رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر نیرو در مورد اب‌بندان‌ها برگزار کردیم و موضوعات مذکور در این جلسات بررسی شد.

عضو مجمع نمایندگان گیلان با بیان اینکه استان گیلان 9 هزار هکتار آب‌بندان دارد که 2 هزار هکتار آن در آستانه‌اشرفیه است عنوان‌ داشت: در بند 9 تبصره‌ 8 بودجه 1400 آمده که آب منطقه‌ای مکلف است با انتخاب پیمانکار و مشاور از منابع حاصل از اب‌بندان نسبت به دیواره‌سازی اقدام کند لذا پیگیر احیای این امر در لایحه 1401 هستیم.

وی با اشاره به اینکه زهکشی برای کاشت دوم  باید مورد توجه قرار گیرد تصریح کرد: در گیلان 238 هزار هکتار شالیزار داریم که 23 هزار هکتار آن در آستانه‌اشرفیه است که 8 هزار هکتار آن مکانیزه شد و 10 هزار هکتار ظرفیت مکانیزاسیون را دارد؛ از رییس جمهور خواستیم که منابع اعتبارات ساخت سدهای لاستیکی در بودجه 1401 دیده شود.

نماینده مردم آستانه‌اشرفیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به آلوده شدن تالاب بین‌المللی لاگون در بندر کیاشهر اظهار داشت: در بندرکیاشهر 4 خروجی فاضلاب با تالاب لاگون داریم و تالاب لاگون در کیاشهر به دلیل ورود فاضلاب و پسماند در حال خشک شدن است و به دنبال ورود بخش خصوصی برای حل مسکل هستیم.

نجفی درباره عودت محصولات کشاورزی ایران از روسیه گفت: بخشی از محصولات کشاورزی صادر شده به روسیه به کشور عودت داده شد زیرا اتحادیه ملی محصولات کشاورزی روسیه 7 ماه گذشته مکاتبه‌ای با وزارت جهاد کشاورزی کشور داشت و گفت دو نوع سمی که در محصولات کشاورزی ایران استفاده شده برای آنان ناشناخته است و استفاده‌ از این سموم سبب عودت محصولات شد.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی راهکارهایی را برای جلوگیری از این اتفاقات و مکلف کردن تولیدکنندگان محصولات کشاورزی اعم از صیفی‌جات در سطح عمده پیشنهاد کرد و ابراز داشت: باید محصولات را برندسازی و شناسنامه‌دار کنیم تا کارفرما مکلف شود در استفاده از سموم استاندارها را رعایت کند.

عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس درباره ریل‌گذاری مجلس براز جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی تصریح کرد: در روستاها بنیاد مسکن متولی رسیدگی به تغییر کاربری  در حوزه شهری شهرداری‌ها و کمیسیون ماده 5 و در خارج از محدوده شهر و روستا کمیسیون امور زیربنایی متولی جلوگیری از تغییر کاربری اراضی است.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در کمیسیون کشاورزی مجلس طرحی برای ساخت انباری در اراضی کشاورزی برای نگهداری ملزومات کشاورزی مطرح شد اما این طرح ساخت انباری در مزارع  طرح پخته‌ای نبود و در شورای نگهبان نیز به احتمال زباد با مخالفت مواجه می‌شود.

نماینده مردم آستانه‌اشرفیه در مجلس درباره کاهش تولید بادام در این شهرستان اذعان داشت: دلیل کم شدن میزان تولید بادام در آستانه‌اشرفیه این است که در چند جای ایران تولید بادام را داریم؛ در آستانه‌اشرفیه 2 هزار و 500 هکتار سطح زیر کشت بادام داریم در حالی که این میزان در دشت مغان 4 هزار هکتار است زیرا اردبیل زمین‌ها را به مزایده گذاشت و افراد آن را اجاره کردند.

نجفی با بیان اینکه افراد با اجاره این اراضی اقدام به کشت بادام می‌کنند و متأسفانه در گیلان این اتفاق نیفتاده است افزود: 100 هکتار زمین در بندرکیاشهر به امور شیلات اختصاص داده شد اما 10 سال است که این زمین بلااستفاده مانده لذا ما درخواست مزایده این زمین را داریم تا مردم برای پرورش آبزیان از این زمین استفاده کنند.

وی درباره‌ چندمنظوره شدن بندرکیاشهر ابراز داشت: بندر کیاشهر در سال 90 طبق مصوبه هیئت وزیران بندر تجاری و گردشگری بود اما در سال 94 صیادی و گردشگری و امسال مجدداً بندر صیادی شد همچنین سازمان بنادر نیز در بخشی از این بندر سرمایه‌گذاری کرده بود و ما از وزیر دستور گرفتیم که بخشی از بندر صیادی و بخش دیگر را مجدداً به سازمان بنادر واگذار کنیم.

عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی بیان اینکه بهره‌بردار بندر اکنون شیلات است و شیلات هم تمایل دارد این بخش را به مدت 10 سال به گردشگری واگذار کند خاطرنشان کرد: در این زمینه با وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز مذاکره داشتیم تا این موضوع دوباره به هیئت وزیران برود.

نماینده مردم آستانه‌اشرفیه در مجلس شورای اسلامی در تشریح مهم‌ترین چالش در شهرک‌ها و مناطق صنعتی آستانه بیان کرد: کمبود مواد اولیه تولید، مشکلات بیمه‌ای، مشکلات زیرساختی، معوقات و جرایم سنگین بانک‌ها و اداره دارایی از جمله مهم‌ترین مشکلات تولیدکنندگان است؛ برخی واحدها توسط بانک‌ها تعطیلی شدند.

نجفی با بیان اینکه از مدیرعامل توانیر تقاضا کردیم که برای شهرک صنعتی نقره‌ده 4 کیلومتر خط فشار متوسط اختصاص دهد تا 5 کارخانه به بهره‌برداری برسد خاطرنشان کرد: در گذشته تعدادی از زمین‌های شهرک صنعتی واگذار شد اما اقدامی از سوی سرمایه‌گذاران برای ساخت صورت نگرفت و به دنبال ابطال قراردادها هستیم.

وی درباره تعریض جاده آستانه‌اشرفیه به کیاشهر گفت: در این راستا جلسه مشترکی با مدیرکل راه و شهرسازی و راهداری برگزار کردیم که در آن مقرر شد مدیرکل راهداری در شورای ترافیک، تمهیدات لازم برای کاهش سرعت را لحاظ کند تا در مناطقی از جاده که در طرفین روستا است از بلوار و روشنایی و در مناطقی که در طرفین شالیزار هست از جداول نیوجرسی استفاده شود.

عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس در مورد آخرین وضعیت طرح توسعه حرم سیدجلال‌الدین اشرف در آستانه‌اشرفیه افزود: برای توسعه حرم هر سال 200 میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته می‌شود که آن نیز تخصیص داده نمی‌شود از طرفی با این اعتبارات استانی نمی‌توان پروژه توسعه حرم را پیش برد و بنده از اعتبارات سهم نماینده 5 میلیارد تومان برای این امر در نظر گرفتم.

نجفی با بیان اینکه از محل اعتبارات شهرداری و سازمان مدیریت نیز 10 میلیارد تومان به این اعتبارات افزوده شد عنوان داشت: برای 10 میلیارد تومان نیز از سازمان برنامه و بودجه قول گرفتیم تا از بند (ب) تبصره 5 بودجه و از محل بنده (ه) تبصره 5 بودجه یعنی اوراق مشارکت برای توسعه استفاده کنیم و همچنین جلساتی با یک سرکت سرمایه‌گذاری برای بهره‌گیری از 50 میلیارد تومان اوراق قرضه داشتیم.

نماینده مردم آستانه‌اشرفیه در مجلس با اشاره به اینکه بند (ب) تبصره 8 بودجه سازمان بازآفرینی شهری است خاطرنشان کرد: با استفاده از این منبع می‌توانیم شاهد پیشرفت خوب پروژه باشیم از دو سرمایه‌گذار بخش خصوصی دعوت کردیم همچنین صندوق ذخیره بسیجیان و قرارگاه بقیه‌الله(ع) نیز آمادگی سرمایه‌گذاری داشتند.

وی درباره وضعیت ساماندهی آب‌‌های سطحی در آستانه‌اشرفیه با بیان اینکه قالب آب‌های سطحی با فاضلاب ادغام شده است اظهار داشت: در آستانه‌اشرفیه 150 کیلومتر شبکه فاضلاب داریم که ادغام شده است؛ در 11 شهرستان گیلان تصفیه‌خانه صنعتی فاضلاب در حال ساخت داریم و اعتبار مورد نیاز برای بهره‌برداری آنان بیش از 10 هزار میلیارد تومان است.

نجفی گفت: قبلاً توافق‌نامه‌ای داشتیم که برای 5 شهرستان شرق گیلان از بانک سرمایه‌گذاری زیرساخت‌ آسیا 246 میلیون دلار تخصیص دهند همچنین از بانک توسعه اسلامی نیز مجوز گرفتیم که هر دو اجرا نشد؛ اکنون پیشنهاد جدیدی داده شده تا از ظرفیت سپرده‌های استفاده نشده بانک‌های دولتی استان که 15 هزار میلیارد تومان است استفاده کنیم و وام‌گیرنده وزارت نیرو و تضمین آن با دولت باشد.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار