به گزارش ذاکرنیوز، جبار کوچکینژاد در گفتوگو با تسنیم در تشریح آخرین اخبار بررسی لایحه بودجه 1401 با بیان اینکه بررسی بخش درآمدهای لایحه بودجه سال آینده تقریباً به اتمام رسید اظهار داشت: یک منبع درآمدی بودجه که منابع زیادی از آن حاصل میشود عوارض دریافتی از خودروها بود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اینکه حذف عوارضی خودروها از لایحه بودجه در مجلس تصویب شد افزود: یکی از منابع درآمدی دیگر مالیات دریافتی از سیگار بود و کمیسیون تلفیق بودجه، مالیات در این بخش را 15 هزار میلیارد تومان افزایش داد که در صحن حذف شد.
وی با بیان اینکه در برخی از بخشها با کاهش شدید درآمد دولت مواجه شدیم و در حوزه ورزش و بهداشت این کاهش درآمد بیشتر ملموس است ابراز داشت: آنچه اکنون در مجلس و دولت بر روی آن بحث است حذف ارز 4 هزار و 200 تومانی است.
عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس با اشاره به اینکه در صحن 15 اسفندماه با رأیگیری یک پیشنهاد در مجلس ارز 4 هزار و 200 تومانی حذف و منابع جایگزین از تبصره 14 مشخص شد گفت: به دولت اجازه داده شد تا به تناسب حذف ارز 4 هزار و 200 تومانی به معیشت خانوادههای کمدرآمد کمک کند.
کوچکینژاد با بیان اینکه به دولت تنها اجازه این کار داده شده و ممکن است به خوبی اجرا نشود افزود: باید دولت مکلف به کمک به اقشار آسیبپذیر در قبال حدف ارز ترجیحی میشد؛ حدف ارز ترجیحی مشکلاتی را به همراه داشته و سبب افزایش قیمتها میشود از این رو تعدادی از نمایندگان پیگیر تجدید نظر مجلس هستند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی درباره بخشهای مالیاتی در لایحه بودجه اذعان داشت: در لایحه بودجه سال آینده منابع جدید مالیاتی اعمال شده است و مالیات دهکهای پردرآمد جامعه و حقوق بگیران به صورت تصاعدی افزایش پیدا میکند.
وی خاطرنشان کرد: بخشهایی که تا پیش از این مالیات نمیدادند نظیر دانشگاهها، مؤسسات علمی و پزشکان ملزم به پرداخت مالیات شدند از طرفی مالکان خانههای و ماشینهای لوکس و خانههای خالی باید به نسبت قیمت این خانه و ماشینها مالیات پرداخت کنند.
کوچکینژاد با بیان اینکه رویکرد مالیاتی مجلس در لایحه بودجه شناسایی منابع جدید مالیاتی و ملزم کردن اقشاری است که تاکنون مالیات پرداخت نمیکردند گفت: این افزایش مالیات برای مشاغل خرد اعمال نمیشود و یا مثلاً برای معافیت هنرمندان از پرداخت مالیات یک سقف درآمد سالانه در نظر گرفته شد.
عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس درباره ریلگذاری مجلس برای ساماندهی صنعت خودرو کشور با اشاره به ناکارآمدی صنعت خودرو ایران افزود: یکی از مشکلات موجود در کشور، صنعت خودرو است چرا که دولت این صنعت را مستقیماً تحت نظر داشته و در هیئت مدیره صنعت خودرو حضور مستقیم دارد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: یکی از راههای پیشنهاد شده برای حل این مشکل ایجاد رقابت در این عرصه است اما با این روش صنعت خودرو شکست خورده و کارگران زیادی بیکار میشوند البته راه دیگر این است که دولت جلوی واردات خودرو را گرفته و در داخل کشور این صنعت را بازسازی کند.
وی گفت: اعتقاد ما این است که صنعت خودرو باید از دولت جدا شود و شرکتهای بزرگ تولیدی بتوانند روی پای خود ایستاده و با استفاده از دانش و تکنولوژی روز صنعت خودروی کشور را ارتقا دهند که متأسفانه این موضوع همچنان مورد غفلت واقع شده و مشکل صنعت خودرو در ایران تداوم دارد.