به گزارش ذاکرنیوز، «محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق با انتشار توییتی درباره نرخ ارز در این کشور موضع گیری کرد.
وی اعلام کرد: این اولین باری نیست که نرخ ارز شاهد تغییراتی همراه با اقدامات قانونی و نظارتی بانک مرکزی در راستای الزامات بین المللی و سیاست های پولی با هدف تنظیم نرخ ارز و جلوگیری از قاچاق آن است.
وی افزود: طبق شاخص های مثبت اقتصاد عراق و با توجه به رشد ذخایر نقدی و سطح درآمدهای به دست آمده که بالاترین میزان در مقایسه با سال های گذشته است، هیچ نگرانی یا ترسی وجود ندارد.
رئیس پارلمان عراق گفت که همزمان با اقدامات بانک مرکزی و حمایت های دولت برای کنترل و جلوگیری از سوء استفاده و قاچاق و حفظ ثبات، نرخ ارز به وضعیت عادی خود باز خواهد گشت.
گزارش مثبت بانک جهانی درباره اقتصاد عراق
بانک جهانی در گزارشی که توسط «The National News» منتشر شده گفته که اقتصاد عراق با افزایش درآمدهای نفتی و سیاست های داخلی اتخاذ شده توسط مقامات عراقی حتی در صورت کاهش قیمت نفت به تدریج در حال بهبود است.
بانک جهانی نقش تصمیمات دولت «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق که مناسب توسعه اقتصاد و حفظ میانگین افزایش مستمر در آینده نزدیک است را تمجید کرد و در عین حال نسبت به ادامه تکیه بر نفت به عنوان منبع اصلی درآمدهای این کشور هشدار داد.
بانک جهانی پیش بینی کرد میانگین صادرات نفت عراق در سال جاری به 3.9 میلیون بشکه در روز و با نرخ هر بشکه 83 دلار برسد.
در این گزارش آمده است: مقامات عراقی باید از فرصت موجود برای رفع ضعف در نهادهای دولتی خود که مانع از توانایی کشور برای سرمایه گذاری درست منابع و ارائه خدمات عمومی به شیوهای مناسب شده، استفاده کنند.
از سوی دیگر«منار العبیدی» رئیس موسسه اقتصادی «عراق المستقبل» گفت: با توجه به فروش ارز توسط بانک مرکزی عراق و اقدامات جدید اعلام شده، نرخ ارز مشخص خواهد شد.
نشست رئیس بانک مرکزی عراق با معاون وزیر خزانه داری آمریکا
وی افزود: نرخ دلار در بازار داخلی عراق به ویژه با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، به سرعت و به طور قابل توجهی کاهش نمی یابد. در این دو ماه تقاضا برای نقل و انتقالات افزایش مییابد و پیش بینی میشود این نرخ تا بعد از ماه رمضان حفظ شود، مگر اینکه در این مدت اقدامات خاصتری انجام شود.
منابع عراقی موعد بازگشت گاز وارداتی از ایران به عراق را اعلام کردند
منابع دولتی عراق موعد بازگشت گاز وارداتی از ایران از طریق خط لولهای که از استان دیالی میگذرد را اعلام کردند.
این منابع بیان کردند: خط لوله پمپاژ گاز وارداتی از ایران که روزانه بیش از 7 میلیون متر مکعب را از مرزهای شرق دیالی به سایر نیروگاههای کشور انتقال می داد، در 26 ژانویه به طور کامل متوقف شد.
ظرفیت این خط لوله به بیش از 30 میلیون مترمکعب می رسد و نیروگاههای بغداد که بارزترین آنها «بسمایه» است، برای تولید هزاران مگاوات از آن تغذیه میکنند. امید است پمپاژ گاز در این خط لوله از 6 تا 7 فوریه از سر گرفته شود، اما تنها با 7 میلیون مترمکعب که مستقیماً به نیروگاه «بسمایه» می رود؛ هرچند این نیروگاه روزانه به 21 میلیون متر مکعب نیاز دارد تا به مرحله تولید کلی برسد.
نشست سران عراق
دفتر نخست وزیری عراق در بیانیه ای اعلام کرد: «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق، شامگاه شنبه در کاخ نخست وزیری نشستی را با حضور «عبداللطیف جمال رشید» رئیس جمهور عراق، «محمد ریکان الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق و «فائق زیدان» رئیس دادگاه عالی این کشور میزبانی کرد.
در این دیدار پیرامون مهم ترین اوضاع سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در سطح ملی بحث و تبادل نظر شد و در مورد برخی از مسائل مبرم و بازتاب آن بر شرایط کشور گفتگو شد.
همچنین در این دیدار در مورد پیشرفت برنامه دولت و تحقق خواستههای مردم در حوزه خدمات و مراقبت سخن به میان آمد.
در این نشست مهم ترین چالشهای اقتصادی و اقدامات انجام شده برای رفع آنها به منظور حمایت از اقشار ضعیف و آسیب پذیر مورد بررسی قرار گرفت.
رایزنی السودانی با مقام اماراتی در بغداد
دفتر نخست وزیری عراق در بیانیهای اعلام کرد: «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق در بغداد با «عبدالله سلطان بن عواد النعیمی» وزیر دادگستری امارات دیدار کرد.
در این دیدار وزیر اماراتی پیام مکتوب «محمد بن زاید آل نهیان» رئیس امارات متحده عربی را به السودانی تقدیم کرد.
این پیام شامل دعوت رسمی از نخست وزیر عراق برای سفر به امارات به منظور گفتگو، تقویت روابط دوجانبه میان دو کشور و تقویت همکاریهای مشترک در زمینهها و سطوح مختلف بود.
نخست وزیر عراق ضمن تشکر و قدردانی از وزیر اماراتی بابت این دعوت، وعده داد که در اسرع وقت به این دعوت پاسخ گوید.
از سوی دیگر وزارت دادگستری عراق در بیانیهای اعلام کرد: «خالد شوانی» وزیر دادگستری عراق شامگاه شنبه در بغداد با «عبدالله سلطان بن عواد النعیمی» همتای اماراتی خود دیدار کرد.
در این بیانیه آمده است: دو وزیر در این دیدار برخی از مسائل مرتبط به توسعه روابط دو کشور در زمینههای مختلف را بررسی کردند.
جلسه نخست وزیر عراق با وارکنندگان دارو
السودانی در جلسهای با حضور وزیر بهداشت، مدیران این وزارتخانه و واردکنندگان دارو درباره سیاست دارویی عراق و راهکارهای توسعه این صنعت و حل موانع پیش روی بومیسازی آن رایزنی کرد.
وی تاکید کرد: دولت، پرونده بهداشت را در اولویت برنامههای خود قرار داده است به خصوص بخش دارو که نیازمند بازنگری در واردات بیضابطه و تحقق امنیت دارویی کامل است.
السودانی با بیان اینکه صنعت دارو یکی از مهمترین محرکهای اقتصادی و فراهمکننده فرصتهای شغلی است، بر لزوم بومیسازی و توسعه این صنعت در سایه رویکرد جدی دولت در اصلاحات اقتصادی تاکید کرد.
وی گفت: بازار دارو در عراق سالانه حدود 3 میلیارد دلار برای واردات دارو هزینه میکند که اغلب بدون بررسی و آزمایش وارد میشود، این در حالی است که عراق تنها 10 درصد از نیازهای دارویی خود را در داخل تولید میکند.
نخست وزیر عراق با اشاره به توان بخش خصوصی در ورود به صنعت دارویی با مشارکت شرکتهای جهانی گفت: کارخانه داروسازی «سامراء» یکی از اسامی درخشان در صنعت داروسازی است، بخش خصوصی میتواند در تولید بیش از 250 نوع دارو با همکاری شرکتهای بین المللی طی مدت 6 ماه ایفای نقش کند، دولت هم تسهیلات لازم را برای واردات مواد اولیه ارائه خواهد کرد.