به گزارش ذاکرنیوز، این روزها بیشتر معاملات و پرداخت هزینه روزمره افراد از طریق کارتهای الکترونیکی و عابر بانک انجام میشود.استفاده از کارتهای بانکی به اندازهای است که حتی دستفروشان و وانتهای فروش میوه هم برای رفاه مردم مجهز به دستگاه کارتخوان هستند.
اما متاسفانه به تازگی در برخی مطبهای پزشکی به ویژه پزشکان متخصص، از دستگاه کارتخوان استفاده نمیشود و از بیمار تقاضای پول نقد میشود.بیماران هم مجبورند برای یافتن دستگاه عابر بانک به بیرون از مطب بروند، درحالی که برخی بیماران در وضعیت جسمانی خوبی نیستند و قادر به رفتن به دنبال دستگاه عابر بانک و گرفتن پول نقد نیستند.
اما ماجرا فقط به این موضوع ختم نمیشود و مشکل زمانی دو چندان میشود که پزشکان وقت کافی هم بیمار نمیگذارند و حتی از پاسخ دادن به سوالات بیمار هم امتناع میکنند.
یک بیمار همدانی که به متخصص چشم پزشکی مراجعه کرده و از او تقاضای پرداخت پول نقد شده است، به خبرنگار تسنیم گفت: راستش دو روز پیش در مطب یکی از پزشکان معروف در ساختمان پزشکان شماره یک همدان بودم که منشی ایشان برای پذیرش از ما مبلغ 150 هزار پول نقد خواستند.
وی تصریح کرد: وقتی زیر بار پرداخت پول نقد نرفتم و آنها را تهدید کردم که به نظام پزشکی اطلاع میدهم، قبول کردند که کارت بکشند.
این بیمار اظهار داشت: تعجب و تاسف من بنده وقتی شروع شد که به جای 150 هزار تومان پول نقدی که از من طلب کرده بودند، 104 هزار تومان کارت کشیدند. وقتی به این موضوع اعتراض کردم، از پاسخ دادن طفره رفتند و جواب درستی ندادند.
این بیمار اظهار داشت: ناراحتی بنده از این است که چرا باید در این شرایط سخت اقتصادی بیش از 40 هزار تومان از بیماران پول اضافی بگیرند و نظارتی هم بر این تخلفات نباشد.
وی با بیان اینکه در این مطب از همه بیماران پول نقد گرفته میشد، عنوان کرد: بسیاری از بیماران مجبور بودند برای تهیه پول نقد به خارج از مطب بروند.
یک بیمار هم که به تازگی به پزشک زنان و زایمان مراجعه داشته است، به خبرنگار تسنیم گفت: 100 هزار تومان هزینه ویزیت پرداخت میکنیم اما پزشک حتی 5 دقیقه هم برای هر بیمار وقت نمیگذارد و شاهد ویزیتهای گروهی هستیم.
وی تصریح کرد: متاسفانه منشی پزشک، حداقل پنج بیمار را باهم به اتاق پزشک فرا میخواند که این موضوع برای بیمار خوشایند نیست.
این بیمار با تاکید بر اینکه بیماری و پرونده پزشکی بیمار یک مورد شخصی است و بیشتر بیماران راحت نیستند مشکل خود را نزد بیماران دیگر بازگو کنند، اظهار داشت: احساس میکنم به حقوق بیمار هیچ توجهی نمیشود.
وی با بیان اینکه پزشک متخصص باید حداقل 15 دقیقه برای هر بیمار اختصاص دهد، عنوان کرد: اما نه تنها این زمان را به بیمار نمیدهند بلکه ارتباط کلامی پزشک با بیمار بسیار ضعیف است.
این بیمار با اشاره به اینکه ویزیت گروهی بیماران، کیفیت را کاهش میدهد، اظهار داشت: باید دستگاههای متولی و نظارتی به این مشکل رسیدگی کنند.
وی با بیان اینکه رفتار بسیاری از منشی پزشکان هم با بیمار مناسب نیست، گفت: باید برای منشیها جلساتی مبنی بر این موضوع برگزار شود و از به کارگیری منشیهای بیمهارت جلوگیری شود.
یک بیمار دیگر درباره تخلف پزشکان در گرفتن ویزیت از بیمار، اظهار داشت: چند وقت پیش به مطب یکی از پزشکان متخصص رفتم، منشی پزشک از من خواست هزینه ویزیت را به وسیله دستگاهی که در دیوار نصب بود به حساب درج شده بر روی آن واریزکنم.
وی افزود: وقتی شماره حساب را وارد کردم متوجه شدم مشخصات حساب مربوط مربوط به پزشک نیست و صاحب شخص دیگری است.
این شهروند همدانی با تاکید بر اینکه افزایش تخلفات پزشکی و مشکلات بیماران در این زمینه مربوط به کاهش نظارتها است، عنوان کرد: نباید شرایطی ایجاد شود که بیماران فکر کنند دغدغه و هدف پزشکان فقط گرفتن پول از بیمار است.
وی گفت: پیش از این وقتی پزشک آزمایش یا سونوگرافی برای بیمار مینوشت تا یک زمان مشخصی میتوانست نتیجه را برای پزشک بیاورد و بدون پرداخت هزینه مجدد، آزمایش را نشان دهد اما اخیرا بسیاری از پزشکان برای دیدن این نتایج از بیمار تقاضای پرداخت ویزیت دارند.
استفاده از دستگاه کارتخوان در مطبها الزامی است
علیرضا مدرکیان، رئیس سازمان نظام پزشکی همدان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: استفاده از دستگاه کارتخوان در مطبهای پزشکی الزامی است و دریافت وجه نقد ممنوع است.
وی با تاکید بر اینکه اگر همکاران ما این موضوع را رعایت نمیکنند یک اشکال است و باید اصلاح شود، تصریح کرد: دستگاه کارتخوان برای رفاه حال بیماران است.
رئیس نظام پزشکی همدان در پاسخ به بیماری که ادعا کرد در مطب چشم پزشکی از وی درخواست هزینه بیشتر از تعرفه شده است، عنوان کرد: اخذ هر گونه مبلغ اضافی از بیمار تخلف است و با متخلفین برخورد میشود.
مدرکیان درباره عدم استفاده پزشکان از دستگاه کارتخوان، اظهار داشت: وقتی اداره مالیاتی برای محاسبه رقم مالیات، روشهای غیر منطقی به کار میگیرد، سبب قانون گریزی همکاران ما میشود.
وی افزود: تا زمانی که شرایط به گونهای باشد که افرادی که قانون را بیشتر رعایت میکنند بیش از دیگران در معرض رصد و نظارت باشند، بدون شک راههای قانون گریزی گشوده میشود.
رئیس نظام پزشکی همدان با بیان اینکه مالیات پزشکان بر اساس رصد حسابهای مالی و بانکی آنها، تعیین میشود، گفت: این روش به طور کامل اشتباه است چراکه ممکن است موجودی حساب یک پزشک به خاطر اخذ وام، ارث یا هر چیز دیگری، بالا رفته باشد.
مدرکیان با تاکید بر اینکه روشهای درستی برای احصا درآمد افراد وجود ندارد، تصریح کرد: وقتی بر اساس حساب بانکی پزشک مالیاتش تعیین شود، قانون گریزی اتفاق میافتد.
وی گفت: وقتی هرچه پزشک قانونمند تر است و قرارداد بیشتری با بیمهها دارد از او مالیات بیشتری اخذ میشود، علاقه به قانونمداری کمتر میشود.
رئیس نظام پزشکی همدان با بیان اینکه بازرسان ما به صورت دورهای به مطبها سرکشی میکنند، گفت: ما بازدیدها را انجام میدهیم اما برای عدم استفاده از کارتخوان مجازاتی وجود ندارد و ما فقط میتوانیم توصیه به استفاده از آن کنیم.
مدرکیان در بخش دیگری از گفتوگو در واکنش به ویزیت گروهی پزشکان، اظهار داشت: ویزیت گروهی تخلف است و اگر موردی گزارش شود به طور حتم برخورد میکنیم. بیماران باید به صورت فردی وارد اتاق ویزیت شوند و پزشکان حق ویزیت گروهی ندارند.
مدرکیان درباره رفتار نامناسب برخی منشیهای پزشکان با بیماران نیز تصریح کرد: قبل از کرونا برای حل این مشکل جلساتی را تشکیل دادیم اما در دوران کرونا این جلسات متوقف شد.
رئیس نظام پزشکی همدان افزود: به زودی جلسات مربوط به منشیها برگزار میشود که بدون شک نتایج خوبی به همراه دارد.