ظرفیت میلیونی زائران در توسعه گردشگری مشهد نادیده گرفته شده است

عضو شورای شهر مشهد گفت: در شهرهای دنیا با یک یا دو میلیون توریست کشورشان را می‌چرخانند اما حضور سالانه 40 میلیون زائر در مشهد و این سطح درآمد شهرداری نشان می‌دهد که

 به گزارش ذاکرنیوز، مجیدطهوریان عسکری درگفت‌وگو با تسنیم، درخصوص تاثیر قانون درآمدهای پایدار در مدیریت شهری اظهارداشت: اصل موضوع گذر از درآمدهای ناپایدار و رفتن به سمت درآمدهای پایدار اتفاق بسیار خوبی برای مجموعه‌ها و نظام مدیریت شهری است؛ اما طبیعتاً شهرداری‌ها که سال‌ها درآمدهای ناپایدار یا به تعبیری درآمدهای حوزه تخلفات را پشتوانه مالی خود می‌دانستند، در مقابل این تغییر رویکرد احتمالاً دچار چالش‌هایی می‌شوند؛ البته در نظام‌های مدیریتی هر چالشی خود زمینه فعالیت جدیدی است.

رئیس کمیسیون ویژه توسعه بهسازی توس ادامه داد: با قرار گرفتن در شرایط جدید نظام مدیریت شهری باید به‌سمت درآمدهای جدید متناظر با جغرافیای خود حرکت کند.در مشهد زائرپذیری یک فرصت عالی برای درآمد پایدار است؛ اما میزان درآمد ما از حضور 40 میلیون نفری زائران چقدر است؟ باید ببینیم چه تعاریفی می‌توانیم  طراحی کنیم تا  حوزه‌های متنوع اقتصادی حضور زائر در شهر حضرت رضا (ع)  برای شهرداری درآمدزا شود.

وی اضافه کرد: قطعاً بخشی از این حوزه‌ها مربوط‌ به سرمایه‌گذاری و موارد زیرساختی است که مجموعه شهرداری می‌تواند در آنها فعال باشد و از این شبکه اقتصادی خوب استفاده کند.

طهوریان عسکری بیان کرد: تمام شهرهای دنیا با یک یا دو میلیون توریست با صنعت گردشگری کشورشان را می‌چرخانند اما حضور سالانه 40 میلیون زائر در مشهد و این سطح درآمد شهرداری نشان می‌دهد که  تمرکزی روی کسب درآمدهای مختلف نداشتیم.

طرح‌های گردشگری اقتصادی‌محور اردبیل تا مرحله درآمدزایی حمایت می‌شود

عضو شورای شهر مشهد با اشاره به تاثیر نوسانات اقتصادی در تحقق نیافتن این امرگفت:در دوران جنگ که تحت تحریم‌های مختلف قرار داشتیم، مسئولان با تدبیر راه‌های فرار از تحریم‌ها را ایجاد کردند و دوران جنگ مدیریت شد و نهایتاً نتیجه آن نیز موفقیت جمهوری اسلامی بود. در فضای موجود نیز با تدبیر درست و فرآیندهای سنجیده می‌توان مشهد را تبدیل به هاب اقتصادی در موضوعات  مختلف کرد که قطعاً در موفقیت مأموریت گذر از درآمدهای ناپایدار برای شهر مشهد بسیار مهم است.

وی در تشریح ظرفیت‌های متنوع شهر مشهد برای تبدیل شدن به هاب اقتصادی عنوان کرد:بیش از 1200 میلیارد دلار گردش مالی حوزه گوهر سنگ‌ها است و با وجود اینکه ایران بیش از 200 معدن سنگ‌ گران‌قیمت عالی دارد؛ اما طبق آمار، حتی یک هزارم درصد گردش مالی جهانی از آنها مشارکت مالی نداریم.

طهوریان عسکری تصریح کرد: مشهد امتیاز شهر جهانی گوهرسنگ‌ها را در دنیا دارد اما متاسفانه نسبت به آن بی توجه هستیم؛ اگر مشهد زیرساخت‌های نظام مدیریتی و شرایط هاب اقتصادی در حوزه گوهرسنگ‌ها را فراهم کند می‌تواند سالانه یک میلیون دلار از کل تراکنش 1200 میلیاردی تجارت جهانی را کسب و در آمدزایی کند.

رئیس کمیسیون ویژه توسعه بهسازی توس در پاسخ به ظرفیت ساختار اداری شهرداری برای ورود به عرصه‌های اقتصادی گفت: شهرداری‌ها با تنوع منابعی مانند آب، زمین، تسهیلات، امتیازات سازمانی در صنایع مختلف می‌توانند سرمایه‌گذاری کنند و حتی کارخانه داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد:کشت گلخانه امروز به شدت در دنیا درآمدزا است و ما در شهرداری  سازمان پارک‌ها و خدمات امورکشاورزی و سازمان میادین را داریم  اما تاکنون نتوانسته ایم گلخانه‌‌های بزرگ راه‌اندازی کنیم.

طهوریان عسکری ادامه داد: ناهنجاری عدم ورود به روش‌های کسب درآمد پایدار از آنجایی درمدیریت شهری شکل گرفت که شهرداری‌ها به دنبال این بودند تا مردم ساخت وساز کنند و از تراکم‌فروشی یا تخلفات ساختمانی، برای شهرداری کسب درآمد کنند.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار