به گزارش ذاکرنیوز، حجت الاسلام والمسلمین سید جمالالدین میر محمدی، رئیس مرکز خدمات حوزههای علمیه کشور در سفری به استان هرمزگان عصر امروز در دیدار با طلاب و روحانیون رودانی که در مدرسه علمیه حضرت ولیعصر(عج) این شهرستان برگزار شد، در تبیین شاخصهای طلبه در تراز انقلاب اسلامی، اظهار داشت: زمانی میتوانیم یک طلبه و یک روحانی را موفق معرفی کنیم که رسالت تحصیل و تبلیغ خود را به درستی بهجا آورده باشد و با شرایط روحی و روانی مناسب، وضعیت علمی و اخلاقی بالا و سواد اجتماعی و سیاسی متناسب با مسائل روز جامعه، نقش آفرینی کند.
وی علمآموزی برای طلاب را اولین گام جهت رسیدن به موفقیت دانست و افزود: ارتباط عمیق و پیوسته با مطالعه و تحقیق بسیار مورد تاکید علما و بزرگان بوده است و حتما بایست طلاب آن را جدی بگیرند.
میرمحمدی با اشاره به این حدیث از نبی مکرم اسلام «اُطلُبوا العِلمَ ولَو بِالصِّینِ؛ فإنَ طَلَبَ العِلمِ فَریضَةٌ عَلی کُلِّ مُسلِمٍ» تاکید کرد: این حدیث گرانبها حاوی دو نکته مهم است نخست اینکه علم را باید بیاموزیم ولو اینکه از دیگران باشد و دوم اینکه اگر منابع علمی یا استاد در دسترس ما برای علمآموزی نبود باید هجرت کنیم، بر همین اساس است که برای موفقیت در عرصههای علمی تنها نبوغ و استعداد کافی نیست، بلکه داشتن پشتکار و تلاش مضاعف و هراس نداشتن از خستگیها، گرسنگیها و تشنگیها نیز حائز اهمیت است.
رئیس مرکز خدمات حوزههای علمیه کشور علامه امینی(ره) را یکی از افراد تاثیرگذار و دارای پشتکار معرفی کرد و گفت: با بررسی تاریخ زندگانی علامه امینی میتوانید اسوهای از تلاش و پشتکار برای رسیدن به هدف را ببیند، ایشان مرارتها و سختیهای بسیاری را متحمل شدند تا بتوانند اثر گرانقدر خود در مورد امیرالمومنین علی(ع) را تحت عنوان الغدیر به اتمام برساند.
وی افزود: علم آموزی باید متناسب با مخاطب شناسی انجام شود و در این راستا رسیدن به علم و آگاهی در همه زمینهها مورد تأکید است به ویژه چگونه رفتار کردن با خردسالان، نوجوانان و پیران جامعه که به واقع یک هنر محسوب میشود.
میرمحمدی عنوانکرد: طلبه باید غیر از فقه و اصول که از علوم پایه در حوزهها به شمار میروند مجهز به علومی در خصوص روانشناسی و مسائل اجتماعی نیز شوند، چرا امروزه در جامعه به این علوم نیز نیاز است.
وی تصریحکرد: هماهنگی در گفتار و عمل یکی از شرایط اخلاقی طلبه موفق به شمار میآید و در شرط سیاسی و اجتماعی امروز، بصیرت نقش مهمی را در رشد طلاب ایفا میکند، بدین معنا که طلبه نسبت به مسائل پیرامونی شهر یا استان و کشور اطلاعات کافی داشته باشد.
رئیس مرکز خدمات حوزههای علمیه کشور با تاکید بر لزوم دشمنشناسی، خاطرنشان کرد: طلبه باید دوست و دشمن را بشناسد و در مسائل سیاسی و اجتماعی با درایت و بصیرت کافی عمل کند و در این برهه که دشمن از هر ابزاری برای شبههافکنی استفاده میکند برای پاسخگویی شبهات روز خود را تقویت کند.