به گزارش ذاکرنیوز، رضا شیرین زاده عصر یکشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه طرح حذف فیزیک بارنامه از ۲۰ فروردین سال جاری در حال اجراست اظهار کرد: بارنامه الکترونیک تنها سندی است که در جابجایی کالا مورد استفاده قرار گرفته و مرجع تأیید برای تمامی دستگاهها از جمله سازمان مالیاتی، دستگاههای نظارتی، صاحبان کالا و وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
وی با اشاره به اینکه در بارنامه الکترونیکی کلیه اطلاعات راننده، گیرنده، فرستنده و نوع کالا به صورت آنلاین شناسایی و در صورت ناقص بودن هریک از اطلاعات فوق صدور بارنامه امکان پذیر نخواهد بود، تصریح کرد: با الکترونیکی شدن بارنامه راننده و صاحبان کالا میتوانند کالای خود را از مبدا تا رسیدن به مقصد شناسایی و رصد کنند.
معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل حذف بروکراسی، کاغذ و همچنین رعایت کلیه حق و حقوق راننده در این سامانه را از مزایای مهم این طرح عنوان کرد و گفت: بارنامه به نوعی سند مالکیت کالا محسوب میشود و در این سامانه کلیه مندرجات و حقوق راننده قابل کنترل، پیگیری و نظارت برای دستگاههای ناظر و اداره کل است.
شیرین زاده بیان کرد: جلوگیری از جعل بارنامه، صرفه جویی بیش از ۱۰۰ میلیارد تومانی در چاپ و توزیع بارنامه، تعیین مرجع واحد برای تأیید اصالت بارنامه و جلوگیری از مراجعات مکرر شرکتها به بانک برای اخذ کاغذ بارنامه از اهم دستاوردهای حذف فیزیک بارنامه است.
وی افزود: آماده سازی برنامههای کاربردی بر روی کامپیوتر و موبایل برای کنترل بارنامه در جادهها و سایر مراکز مورد نیاز، هماهنگی با سازمان امور مالیاتی برای پیاده سازی دریافت حق تمبر از طریق درگاه پرداخت الکترونیک و ارسال دادههای بارنامه الکترونیک برای دستگاههای مختلف از جمله ناجا و سازمان امور مالیاتی از دیگر اقدامات صورت گرفته برای حذف فیزیک بارنامه است.
وی خاطر نشان کرد: هر کالایی که از نقطهای به نقطه دیگر حمل میشود باید دارای سند حمل و نقل و یا بارنامه باشد.