به گزارش ذاکرنیوز، روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ" در مطلبی نوشت: چندی پیش در آستانه اجلاس سران اتحادیه اروپا، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه برای ضیافت شامی در پاریس تنها ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین و اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان و نه نخست وزیر ایتالیا را در کاخ الیزه دعوت کرد که این باعث خشم و ناراحتی دولت ایتالیا شده است.
"جورجیا ملونی"، نخست وزیر ایتالیا از دعوت امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه از اولاف شولتز ،صدراعظم آلمان و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین برای ضیافت شام در کاخ الیزه در آستانه نشست ویژه اتحادیه اروپا در بروکسل به شدت انتقاد کرد. ملونی گفت که این دعوت به پاریس "نامناسب" بود، زیرا ماکرون از این طریق وحدت و اتحاد اتحادیه اروپا در سیاست اوکراین را به خطر انداخت.
وی تاکید کرد که البته او میتواند بفهمد که ماکرون با توجه به مشکلات سیاست داخلی سعی دارد در صحنه بینالمللی نامی برای خود دست و پا کند . ملونی در این راستا صریحاً به طرح اصلاحات بازنشستگی ماکرون و تظاهرات علیه آن در فرانسه اشاره کرد .ملونی افزود: اما در برخی موارد خطر آسیب رساندن به علت ایجاد می شود. به نظر من در اینجا این چنین است.
ملونی در کنفرانس مطبوعاتی خود پس از پایان اجلاس اتحادیه اروپا در روز جمعه، انتقادات خود را از این نشست عمیق تر کرده و گفت: هرکسی که اروپا را باشگاهی متشکل از اعضای درجه یک، دو و سه تصور می کند، اشتباه می کند. تایتانیک را به خاطر بسپارید: اگر کشتی غرق شود، هزینه بلیط شما مهم نیست.
ملونی در پایان درباره شام در الیزه صحبت کرد و گفت: دو عضو اتحادیه اروپا در پاریس نماینده داشتند، 25 نفر دیگر حضور نداشتند. اگر از من هم دعوت شده بود، توصیه میکردم که چنین جلسهای برگزار نشود.
احزاب اپوزیسیون جناح چپ در رم سپس ملونی را متهم کردند که ایتالیا را با واکنش عصبانی و غیردیپلماتیک خود منزوی کرده است. آن ها اعلام کردند که دورانی که ایتالیا، تحت رهبری ماریو دراگی، به عنوان یک شریک برابر در موضوع کلیدی سیاست اوکراین دیده می شد، به وضوح به پایان رسیده است. آن ها در این راستا سفر مشترک دراگی، مکرون و شولتز به کیف در ژوئن را یاد آوری کردند.
اما ملونی در انتقاد خود از حضور مشترک فرانسوی-آلمانی تنها نبود. پیش از آن جیانکارلو جورجتی، وزیر دارایی ایتالیا ، رهبر لیبرال اقتصادی در ائتلاف راست میانه ملونی، از سفر مشترک رابرت هابک ، وزیر اقتصاد آلمان و همتای فرانسوی وی برونو لومر به واشنگتن انتقاد کرده بود. جورجتی گفت این سفر ابتکار دو کشور بود، نه یک ابتکار اروپایی. وی افزود: در این باره از قبل به ما اطلاع داده نشده بود. این به ما صدمه نمی زند، اما ما شگفت زده شدیم.
رسانه های ایتالیایی در مورد اینکه آیا طعنه های ملونی علیه ماکرون تأثیر منفی دائمی بر روابط بین این کشورهای همسایه خواهد داشت یا خیر، اظهار نظر متفاوتی کردند. روزنامه جناح چپ "لا رپوبلیکا" از "روز سیاه" برای ملونی در بروکسل صحبت کرده و نوشت: ایتالیا اکنون به سمت انزوای طولانی مدت در اتحادیه اروپا تحت رهبری نخست وزیر پوپولیست خود پیش می رود.
از سوی دیگر روزنامه محافظهکار «لا استامپا» خاطرنشان کرد که این بار سرجیو ماتارلا، رئیسجمهور ایتالیا با وجود نمایش دوستی شخصی با ماکرون، لازم ندید به عنوان میانجی در مناقشه با ملونی مداخله کند. این در اختلاف بر سر کشتی نجات خصوصی Ocean Viking متفاوت بود، که رم از فرود آن در ایتالیا در اواسط نوامبر خودداری کرد، پس از آن کشتی در نهایت 234 مهاجر قایق نجات یافته در مدیترانه مرکزی را در بندر مدیترانه فرانسوی تولوز فرود آورد.
این روزنامه نوشت: معاهده کویرینال که در پایان نوامبر توسط دراگی و مکرون در رم امضا شد و روابط دوستانه بین کشورهای همسایه را به سطح نهادی جدیدی ارتقا میدهد، از اول فوریه به اجرا گذاشته شد. در این گزارش آمده است: تبادلات توافق شده مقامات وزارتخانه های مختلف و جلسات مشترک کابینه تحت تأثیر بحران روابط کنونی بین سران دولت ها نیست.
البته شخص ماکرون نیز به نظر میرسید که میخواهد امواج برانگیخته شده توسط ملونی را آرام کند و روز جمعه تحویل مشترک سامانه دفاع هوایی SAMP/T فرانسوی-ایتالیایی به اوکراین را به عنوان نمونهای از ادامه همکاریهای سازنده بین کشورهای همسایه عنوان کرد.
در نشستی در رم در پایان ژانویه، وزرای دفاع دو کشور در مورد تحویل این سیستم تسلیحاتی که با هدف به زعم آن ها حفاظت از جمعیت غیرنظامی اوکراین و زیرساخت ها در برابر حملات هوایی روسیه از اهمیت بالایی برخوردار است، توافق کردند. در اوایل فوریه، رم و پاریس رسما تحویل این سیستم دفاع هوایی مدرن به اوکراین را در بهار امسال تایید کردند.
البته شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه انگیزه انتقاد ملونی از مکرون همچنین مسائل سیاست داخلی هم بوده است. در لومباردی و لاتیوم، پرجمعیت ترین مناطق این کشور با جمعیتی حدود 15.7 میلیون نفر، انتخابات پارلمانی روز یکشنبه برگزار شد.. شعب اخذ رای تا ساعت 15 روز دوشنبه باز خواهند بود. در هر دو منطقه، ائتلاف راست میانه به رهبری حزب برادران ایتالیای ملونی می تواند انتظار پیروزی را داشته باشد. حمله ملونی در بروکسل به ماکرون باید با استقبال خوبی از سوی حامیان او در داخل همراه می شد.