به گزارش ذاکرنیوز، در حالی خراسان جنوبی بهعنوان سومین استان پهناور ایران دارای 331 کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان است که با دو ولایت فراه و هرات معبر صادراتی دارد و بهعبارتی مرز ماهیرود دروازه ورود به بازار افغانستان، پنجمین شریک تجاری ایران است.
پایانه مرزی ماهیرود در خراسان جنوبی و دوغارون در خراسان رضوی و میلک در سیستان و بلوچستان سه معبر صادراتی کالا به کشور افغانستان است. در خراسان جنوبی از 4 بازارچه مرزی ماهیرود، دوکوهانه، گلورده و یزدان تنها پایانه مرزی ماهیرود بار اصلی صادرات کالا به افغانستان را بر دوش میکشد تا جایی که 50 درصد صادرات کالاهای ایرانی به افغانستان از این بازارچه روانه بازارهای کشور افغانستان میشود.
تشدید تحریمها در حالی کار را برای صادرکنندگان در چند سال گذشته سخت کرده است که اینجا در مرزهای شرقی کشور بهویژه پایانه مرزی ماهیرود بازار تجارت با کشور افغانستان داغ و صادرات در جریان است.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، اظهار داشت: از ابتدای امسال بیش از 14 هزار و 293 کامیون برای صادرات کالا به افغانستان به سایت مرزی منطقه ویژه اقتصادی در ماهیرود مراجعه کرده است.
حسین زارعی با بیان اینکه در مدت مشابه سال قبل 27 هزار و 41 کامیون برای صادرات به سایت مرزی منطقه ویژه اقتصادی در ماهیرود مراجعه کردهاند، افزود: این رقم امسال کاهش 46درصدی داشته است.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی گفت: در شش ماه امسال یکهزار و 977 کامیون ترانزیت کالاها را در بهار و تابستان بهعهده داشتند که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل 4 درصد کاهش دارد.
زارعی اظهار داشت: با وجود کاهش صادرات و ترانزیت، واردات از مرز ماهیرود رشد داشته است.
وی با اعلام اینکه در شش ماه ابتدای سال 7 هزار و 249 کامیون سوختی و 7 هزار و 44کامیون متفرقه باری بودند، گفت: با توجه به تغییر دولت در کشور افغانستان بهمدت 4 ماه شاهد کاهش صادرات بودیم.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی استان خراسان جنوبی گفت: اقداماتی در حال انجام است تا دوباره رونق بیشتری به این مرکز تجاری بازگردد.