شکوفایی استعدادهای هنری مددجویان کمیته امداد دنبال می‌شود

مدیرکل کمیته امداد قم با اشاره به حمایت این مجموعه از جشنواره ملی گرافیک رضوی، گفت: کمیته امداد همیشه مشوق برنامه‌های هنری به ویژه برای خانواده‌های زیرپوشش بوده و یکی از موضوعاتی که دنبال می‌کنیم شکوفایی استعدادهای هنری خانواده‌ها است.

به گزارش ذاکرنیوز، محسن مسعودیان‌راد عصر امروز در حاشیه برگزاری کارگاه پوستر رضوی، با اشاره به آیه «ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ»، اظهار داشت: خداوند متعال به قلم و آنچه که از قلم تولید می‌شود برکت می‌دهد و تفاوتی ندارد که این قلم فیزیکی باشد یا غیرفیزیکی که امروز بسیاری از خروجی‌های هنری محصول قلم‌های غیرفیزیکی است.

وی با اشاره به برگزاری هشتمین جشنواره ملی گرافیک رضوی، گفت: کمیته امداد همیشه مشوق برنامه‌های هنری به ویژه برای خانواده‌های زیر پوشش بوده است و یکی از موضوعاتی که دنبال می‌کنیم شکوفایی استعدادهای هنری خانواده‌ها است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان قم گفت: بر اساس سنجش‌های دقیقی که انجام شده باید به دنبال افزایش بعد تعهدی در هنر باشیم تا هنر برای خانواده‌ها ارزش سازندگی داشته باشد و آن‌ها را به رشد، تعالی و شکوفایی برساند.

وی از گرافیک به عنوان یک رشته هنری مهم و تأثیرگذار نام برد و گفت: گرافیک معنوی و قرآن به شدت به یکدیگر گره خورده‌اند و هر فردی که به این رشته وارد شود باید از مفاهیم دینی بهره گیرد تا بتواند خانواده‌ها را به یک اعتلای فکری، فرهنگی و قرآنی برساند.

  ضرورت تولید آثار مرتبط با مسائل جامعه در جشنواره گرافیک رضوی  

حامد مغروری در حاشیه برپایی کارگاه پوستر رضوی در قم در گفت‌وگویی، اظهار داشت: طراحان بر اساس روایات و داستان‌های اهل‌بیت(ع) به ایده‌پردازی می‌پردازند تا بتوانند محصولات کاربردی را برای مناسبت‌ها و مکان‌های مختلف ارائه دهند.

وی با تأکید بر اینکه موضوعات اجتماعی در اولویت تولید آثار گرافیکی است، اضافه کرد: آثار رضوی نسبت به تکنیک و پیام در کنار یکدیگر توجه دارد و علاوه بر رعایت اصول انتقال مفاهیم نیز مورد تاکید است.

این مدرس کارگاه پوستر رضوی، ارتباط‌گیری اثر هنری با مخاطبان را از اهداف مهم این کارگاه هنری دانست و خاطرنشان کرد: در پوسترهایی که تا به امروز طراحی شده است مناسبت‌ها در محوریت بوده است اما اکنون باید به مسائل اجتماعی توجه شود که در این صورت کاربرد آثار در جامعه بهتر خواهد بود.

وی با اشاره به برگزاری یکی از کارگاه‌های هنری که با قطعی آب در خوزستان متقارن شده بود، گفت: در آن تاریخ به جای اینکه فقط به شهادت امام رضا(ع) توجه کنیم به مسئله خوزستان توجه کردیم و سقاخانه حرم امام رضا(ع) را در خوزستان تصویرسازی کنیم به این معنا که ائمه اطهار(ع) هستند که دردهای مردم را باز می‌کنند.

  نگارگذرهای قم در سال آینده افزایش می‌یابد  

حجت‌الاسلام سید احمد طباطبایی‌نژاد در حاشیه برپایی کارگاه پوستر رضوی در قم، برگزاری این کارگاه هنری را فرصتی برای قم دانست و گفت: از سوم اسفندماه هنرمندانی با انگیزه امام رضایی از نقاط مختلف کشور در قم گردهم آمدند تا به خلق آثار هنری بپردازند که این فرصت را باید غنیمت شمرد و برای حفظ آن کوشید.

وی معرفی شهر قم با بهره‌مندی از زبان هنر را یکی از رسالت‌های شهرداری قم دانست و گفت: مشارکت شهرداری قم در کارگاه پوستر رضوی اقدامی است که در راستای تحقق هدف معرفی قم و آموزه‌های این شهر رقم زده شده است.

سرپرست سازمان فرهنگی شهرداری قم از برگزاری جشنواره نمادهای رضوی در سال 95 به دبیری این سازمان یاد کرد و گفت: امیدوارم بتوانیم سال آینده این جشنواره را احیا کنیم تا حرکتی در شأن هنر قم رقم بزنیم.

وی خاطرنشان کرد: هنرمندان قمی در حوزه گرافیک، خط، شعر و سایر رشته‌های هنری جایگاهی ویژه دارند و قم در حوزه هنر پویاست و امیدواریم آینده درخشان‌تری در عرصه هنر به ویژه هنر متعهد داشته باشیم.

طباطبایی‌نژاد در خصوص اکران آثار جشنواره‌های هنری از جمله جشنواره رضوی، گفت: نگارگذر صفائیه یکی از این ظرفیت‌ها است و امیدواریم در سال آینده شاهد افزایش این نگارگذرها در قم باشیم.

 وی همچنین در خصوص اینکه چه برنامه‌ای برای بهره‌مندی از ظرفیت کانون‌های هنری نظیر کانون هنر شیعی در قم دارید، گفت: نشست مشترکی با استاد نجابتی داشتیم و مقرر شد برای سال آینده با استفاده از ظرفیت این کانون هنری، استفاده از هنر در فضای شهری را تقویت کنیم.

  لزوم تلاش دستگاه‌های فرهنگی قم برای اکران آثار هنری  

ابولقاسم مقیمی در حاشیه برپایی کارگاه «پوستر رضوی» در قم، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه اظهار کرد: قم به جهت نزدیک بودن به تهران و مرکز کشور و اجتماع عظیم هنرمندانی که در عرصه های مختلف تجسمی و غیرتجسمی در فضای ملکوتی قم زندگی می‌کنند گرایشی ویژه به هنر معنوی و انقلابی دارد و چهره‌های ملی و بین‌المللی هنری نیز در سال‌های مختلف در قم زیسته و زندگی می‌کنند.

وی بر لزوم پرداختن به موضوع هنر، تربیت نسل جوان هنرمند و عدم انقطاع نسلی در بین جامعه هنری به ویژه هنر معناگرا تاکید کرد و گفت: پرداختن به موضوعات و نیازمندی‌های جامعه در قالب‌های هنری یکی از کارهای ضروری است که همه دستگاه‌ها باید به آن توجه کنند و رهبری هم موضوع پرداختن به قالب‌های هنری را مورد تأکید قرار دادند.

معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری قم تصریح کرد: اگر هنر در تولیدات محتوایی وجود نداشته باشد تولیدات محکوم به فنا خواهند بود، هنرهایی از جمله هنرهای تجسمی که با زندگی مردم گره خورده است باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: قم ظرفیت بی‌شماری در میزبانی از رویدادهای هنری دارد و تلاش استانداری این است که از این حرکت‌ها حمایت کند و هر چند ما در قم شاهد فقر اکران و عدم نمایش آثار در نگارگذرها و اماکن عمومی هستیم که دستگاه‌های فرهنگی باید این خلأ را رفع کنند.

مقیمی از اجماع مطلوب میان دستگاه‌های فرهنگی تقدیر کرد و گفت: تعاملات رسمی درحال دنبال شدن است تا با هم‌افزایی دستگاه‌های هنری و فرهنگی کسری‌هایی که در عرصه آموزش و فرهنگ وجود دارد رفع شود.

وی ضمن تقدیر از استاد نجابتی و کانون هنر شیعی به‌عنوان متولی جشنواره ملی گرافیک رضوی در قم خاطرنشان کرد: پیوند میان قم و مشهد دیرینه است و برگزاری چنین برنامه‌هایی به برکت حضور چهره‌های فعال و ماندگار گسترش یافته است.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار