به گزارش ذاکرنیوز ، محمدمهدی اسماعیلی اظهار کرد: دولت مردمی همواره به دنبال ایجاد فرصتهای برابر با نگاهی عادلانه برای اهالی فرهنگ و هنر در نقاط مختلف کشور است و بر همین اساس تحقق عدالت فرهنگی از اهداف اصلی و مهم وزارت فرهنگ در دوره جدید به شمار میرود.
وی با بیان اینکه «تمرکز گرایی نادرست» یکی از آسیبهای حوزه فرهنگ و هنر طی سالهای گذشته به شمار میرود، تصریح کرد: به عنوان نمونه در حوزه سینما مضمون بخش عمدهای از آثار درباره روایت زندگی بخش خاصی از اقلیت جامعه بوده است و از رنگ و بوی بومی خبری نیست.
وی تاکید کرد: بر همین اساس تحقق عدالت فرهنگی در این حوزه به این معناست که با شناسایی استعدادهای جدید و بومی به تقویت حس عمومی در تولیدات حوزه سینما برسیم تا جای خالی روایت بدنه پرشور و قدرتمند جامعه در آثار احساس نشود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به بیش از ۶۰ سفر استانی خود به شهرستانهای مختلف کشور طی یکسال اخیر گفت: طی این سفرهای متعدد شاهد حضور استعدادهای درخشان حوزههای مختلف فرهنگی و هنری بوده ام که تمامی این استعدادها نیاز به پشتیبانی برای معرفی بیشتر دارد و این مسئله در راستای عدالت فرهنگی تحقق پیدا میکند.
مشارکت ۵۸ هزار نفر در مرحله دوم طرح «آموزش هنر برای همه»
وی ادامه داد: مرحله دوم طرح «آموزش هنر برای همه» در قالب قرارگاه محرومیت زدایی از فرهنگ با مشارکت ۴۰ هزار هنرجو از اوایل مهرها در نقاط مختلف کشور آغاز شده است و امیدواریم این طرح که به منظور دسترسی رایگان همگان به امکانات آموزشی حوزههای مختلف فرهنگی و هنری برگزار میشود به تحقق کامل اهداف توسعه عدالت آموزشهای فرهنگی و هنری منجر شود.
وی افزود: فعالیت قرارگاه محرومیت زدایی ابتدا در ۱۱ استان از بهمن ماه ۱۴۰۰ آغاز شد که با استقبال فراوان و افزایش ۱۰ استان دیگر، طرح در فاز اول در سطح ۲۱ استان اجرا شد، این طرح در مرحله دوم به اغلب استانهای کشور تسری پیدا کرده است و در این مرحله ۳۵ رشته هنری به صورت عمومی برای کل استانها منظور شده و برای هر استان نیز با تأکید بر احیا و تقویت هنرهای بومی و محلی بین ۲ تا ۵ رشته هنری خاص برای آموزش در نظر گرفته شده است که در مجموع بیش از ۱۲۰ رشته هنری در مناطق کم برخوردار استانها به علاقه مندان آموزش داده میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از زمان آغاز به کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره جدید بیش از ۱۰ مجموعه فاخر فرهنگی نیمه تمام در نقاط مختلف کشور مورد بهره برداری قرار گرفته است، مجموعههایی که با داشتن امکانات پیشرفته و مجهز در خدمت اهالی فرهنگ، هنر و رسانه شهرهای مختلف قرار گرفته است و این روند ادامه در سایر استانها ادامه خواهد داشت.
اسماعیلی در پایان، شورای فرهنگ عمومی استانها را پارلمان فرهنگی، هنری و رسانهای دانست و گفت: تقویت شوراهای فرهنگ عمومی استانها در دستور کار قرار دارد و بر همین اساس برای نخستین بار بودجه مستقل به شورای فرهنگ عمومی استانها اختصاص داده ایم تا این شوراها که با محوریت امام جمعه استانها و با حضور مسئولان فرهنگی و نخبگان استانها تشکیل میشود بهترین اتفاقها برای حوزه فرهنگ و هنر استانها رقم خورد.