به گزارش ذاکرنیوز ، سی پنجمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر بندرعباس با حضور اعضای شورا، مهدی نوبانی شهردار بندرعباس و آخوندزاده مدیرکل امور مالیاتی استان هرمزگان ظهر امروز برگزار شد.
فاطمه جراره رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس در ابتدای این جلسه اظهارداشت: جا دارد موضوعی که در چند روز اخیر در خصوص عدم پرداخت حقوق کارگران و پرسنل شهرداری رخ داده است را پیگیری و دنبال کنیم که متاسفانه در فضای مجازی و رسانه به صورت غیر واقعی بیان شد که علت آن غیر واقعی بیان شدن آن توسط برخی از مسئولان بود.
وی افزود: آقای شهردار نباید در حوزه پرداخت حقوق پرسنل سیاهنمایی میکرد و گره زدن آن به مصوبه شورا در رابطه با هزینه کرد مالیات بر ارزش افزود اشتباه و نامرتبط بود، علت این تاخیر محقق نشدن یکسری از درآمدها در پایان سال برای شهرداری بندرعباس بود.
جراره بیانکرد: مالیات بر ارزشافزوده کمکی به شهرداری ها است که کارهای عمرانی خود را پیش ببرند و در کنار آن کمکی به امور جاری شهرداریها نیز شود از این رو به شهرداری و روابط عمومی آن تذکر میدهیم که موضوعات را واقعیتر بیان کنند چرا که صحبتهای شهردار در جلسه پیشین شورا با شدت بیشتری در جامعه منعکس شد.
رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس تصریح کرد: با کمک اداره کل امور مالیاتی استان هرمزگان سهم شهرداری بندرعباس از مالیات بر ارزشافزوده زودتر از موعد پرداخت شد تا مشکل پرداخت حقوقها مرتفع شود.
جراره تصریحکرد: اگر مردم شهر و کشورمان بدانند که مالیاتی که پرداخت میکنند چه تاثیراتی در بهبود اوضاع زندگانی و آبادانی شهرشان دارد حتما بهتر میتوانند در این امر مشارکت کنند.
رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس بیانکرد: شهرداری باید پیمانکارانی که با آنها کار میکند را به ادارهکل مالیاتی معرفی کند و تلاش کند که کدهای درآمدی وصول شود تا شهرداری بتواند از لحاظ مالی خود را غنیتر کند.
وی خاطرنشان کرد: موضوعاتی که مطرح میشود همه در حوزه کمک به شهرداری است چرا که اگر شهرداری موفق باشد شورا هم موفق عمل کرده است و در حوزه انتشار اخبار هم لازم است بیشتر دقت شود تا حساسیت ایجاد نشود.
جراره بیانکرد: تکرار کردن بحث نیروهای مازاد شاید درست نباشد در حالی که میتوان از این بحث به عنوان فرصت استفاده شود و با آن در تعامل با ادارهکل امور مالیاتی استان کمبود نیرو در آن اداره از بین برد.
سید رضا موسوی رئیس کمیسیون اقتصاد، برنامهریزی، بودجه و تحول اداری شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز در نطق پیش از دستور خود بیانکرد: نکتهای که میخواهم عرض کنم این است که ما در کنار دریا از تشنگی مینالیم و این زخم در بخش شهرداری بیشتر خودش را نشان میدهد چرا که سالها عقبماندگی برای سرمایهگذاری و کسب ثروت برای مردم بندرعباس زخمی کهنه است و مردم را دچار مشکلات عدیدهای کرده است.
وی ادامه داد: عدم برنامه ریزی بلندمدت برای انجام پروژههای زیربنایی در حوزههای مختلف شهر بندرعباس را دچار مشکلات و کمبودهایی کرده است که گریبانگیر مردم شده است.
موسوی افزود: ما در جایی زندگی میکنیم که یک منبع درآمد بزرگ برای کشور است اما مجموعههای خدمت رسان در اینجا فقیر هستند و شاید بزرگترین درد مردم این شهر این است که بندرعباس با این حجم از درآمد بیشترین بافت فرسوده و کمترین عزم برای رفع این مشکل را دارد.
عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس تاکیدکرد: با 404 کد درآمدی که جدا از ارزش افزوده، جریمههای شهری و... موجود است باید وضع شهرداری را تغییر دهیم، بعضی از این کدها لازمه اش ایجاد زیر ساخت است و زیرساخت برای انجام هر کاری از ملزومات است.
عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس تصریحکرد: شهرداری بندرعباس باید نسبت برنامهریزی مشخصی را برای مردم مشخص کند، در حوزه کسب درآمد 404 کد درآمدی داریم و با این کدهای درآمدی باید وضع شهرداری را تغییر دهیم و زمینه استفاده از این کدها اجرای طرح ممیزی است که پیشزمینه بهبود شرایط مالی شهرداری است.
وی عنوانکرد: موضوعاتی که سالها در شهر بندرعباس بلاتکلیف مانده است را تعیین تکلیف کنید و دغدغههای شهروندان را رفع رجوع کنید، مانند بازارچه صادقیه، مانند پروژههایی که پایههای آن ایجاد شده است اما بلاتکلیف هستند، در خصوص خدمات شهری نیز لازم است شستشو و تنظیف شهر به وسیله ابزارهای نو انجام شود.
فریده عامری سیاهویی نیز در نطق پیش از دستور خود تاکیدکرد: شهرداری در تمام پروژههای خود طبق قوانین باید شرکتهای دانشبنیان را در اولویت را قرار دهد که لازم است در این حوزه تلاش شهرداری بیشتر شود.
وی افزود: سرانه ورزشی، درمانی و آموزشی محلات کمتر برخوردار ناامید کننده بوده و لازم است پروژههای جدید با محور این محلات تعریف شود و قولی که سال گذشته به مردم محله سه راه برق برای احداث ایستگاه آتشنشانی دادیم نیز عملی شود.
عامری همچنین خواستار شفافسازی هزینهکرد ارزشافزوده توسط شهرداری بندرعباس شد.
حجتالاسلام احمد عامری نیز در این نشست گفت: اداره کل امور مالیاتی استان لازم است با شهرداری بندرعباس راهکار مشخصی را تدوین کنند و بر اساس آن مطالبات شهرداری پرداخت و وصول شود و شهرداری نیز از رخوت و سستی در میآید و مجبور میشود درآمدهای پایدار خود را از 404 کد درآمدی تامین کنند.
وی افزود: شهرداری بندرعباس بیانگیزه شده است و همه میدانیم که شهرداری یک سازمان درآمد و هزینهکرد است از این رو شهرداری باید چابک شود و به دنبال درآمدهای پنهانی برود که طی سالیان سال استفاده نشده است.
عامری تاکیدکرد: از شهردار تقاضا دارم که نوع نگاه و نگرش خود را نسبت به شهر تغییر دهد و در حوزه منابع انسانی از نیروهای کارآمد شهرداری استفاده کند و همچنین از مشاوران قوی و متخصص استفاده شود تا این کشتی به گل نشسته از سالهای گذشته را که الان تحفه شده است در دست شهردار فعلی نجات دهیم.
حجتالاسلام حیدری سراجی نیز در این نشست بر سخت بودن تامین حقوق بیش از 5هزار پرسنل توسط شهرداری بندرعباس تاکید کرد.
اسماعیل بواشه نائبرئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس بیانکرد: خواهشمان این است که واقعبین باشیم و آنچیزی که طبق قانون است را بپذیریم چرا که آقای نوبانی روزی که شهردار شدند با همین موضوعات شهردار شدند و همه این شرایط را به ایشان گفتیم.
وی افزود: موضوع نسبت 60 به 40 بودجه را با 60 به 40 مصرف ارزشافزوده قاطی نکنید چرا که قانون میگوید باید مالیات بر ارزش افزوده 60 درصد در امور جاری و 40 درصد در حوزه عمرانی هزینه شود تا مردم تاثیرات مالیات و عوارضی که میپردازند را در عمران شهر ببینند.
بواشه بیان کرد: این برداشت نشود که شورا نسبت 60 به 40 را الزام کرده است بلکه این موضوع الزام قانونی است و شهرداری بندرعباس باید به سمت افزایش درآمدهای پایدار برود.
مهدی نوبانی شهردار بندرعباس در این جلسه اظهارداشت: در بخشنامه بودجه 1401 در بندهای مختلف به شهرداریها اجازه داده شده است بخش عمدهای از ارزشافزوده را در تامین حقوق، تجهیز ناوگان حمل و نقل و توسعه الکترونیک و ... هزینه کنند که این مهم نیز در راستا الکترونیکی کردن شهرداری انجام شده و در یک ماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی افزود: 24 دستگاه اتوبوسی که در پایان سال برای حل مشکل حمل و نقل شهر خریداری کردیم با همین پولهای ارزش افزوده بوده و کارهایی که در حوزه فضای سبز در شهر در حال انجام است از همین منبع تامین شده است.
نوبانی بیان کرد: سال گذشته 480 میلیارد تومان اداره کل امور مالیاتی برای شهرداری بندرعباس عوارض ارزشافزوده پرداخت کرده است که برای تامین حقوق ما مجبور شدهایم 180 میلیارد تومان بر روی آن پول بگذاریم تا حقوق پرسنل را پرداخت کنیم.
شهردار بندرعباس عنوان کرد: شهرداری بندرعباس بدهکاریهایی از گذشته داشته است که روی هم انباشت شده بود و شهرداری نیز نمیتوانست نسبت به آنها بیتفاوت باشد چرا که پیمانکاران بازوهای اجرایی شهرداری هستند و امروز همه میتوانند بیایند شهادت دهند که پولهایی را دریافت کردهاند.
وی با بیان اینکه بسیاری از پروندههای حقوقی شهرداری سالیان سال است که روی زمین مانده و معطل شدهاند ادامه داد: کارگروههای تخصصی شهرداری در حال تلاش هستند تا بتوانند پروندهها را مستمر و به صورت روزانه پیگیری و حل فصل کنند که صورت جلسات همه آنها موجود است.
نوبانی تاکید کرد: من هیچگونه مصاحبهای بر علیه شورا انجام ندادهام و تنها همان مسائلی که موجب شده بود تا پرداخت حقوق پرسنل شهرداری به تعویق بیافتد را بیان کردیم که مسئله تازهای هم نبوده است چرا که در سنوات گذشته هم این موضوع وجود داشته است و پرسنل شهرداری خود شاهد هستند که حدود 4 الی 5 ماه حقوقها عقب میافتاد اما آلان فقط دو ماه حقوق عقب افتاده است.
شهردار بندرعباس با بیان اینکه بخشی از حقوقها و عیدیهای پرسنل شهرداری پرداخت شده است این امر را اولویت خود دانست و گفت: با علم به این مشکلات شهردار بندرعباس شدهام و هم اکنون هم در تلاش برای حل مشکلات هستم و پاسخگو میباشم اما خود عزیزان معترف هستند که شهر بندرعباس هیچ زیرساخت سرمایهگذاری نداشته است.
وی ابراز داشت: پروژههای زیرساختی و سرمایهگذاری زمانبر هستند و 6 ماهه نمیتوان آنها را به نتیجه رساند از این رو از اعضای شورای شهر بندرعباس میخواهیم که به ما فرصت دهند تا کارها را پیش ببریم.
نوبانی با بیان اینکه هیچخللی در ارتباط بین شهرداری بندرعباس و ادارهکل مالیاتی استان هرمزگان وجود ندارد گفت: ای کاش اعضای محترم شورای شهر این ذرهبینی که امروز در دست گرفتهاند و میخواهند به تمام هزینهکردها رسیدگی کنند را در سنوات گذشته نیز در دست میگرفتند و با حساسیت امور را دنبال میکردند.