به گزارش ذاکرنیوز، شبه نظامیان وابسته به آنکارا خود را مهیای حمله نظامی به شمال سوریه میکنند.
العربی الجدید در این باره نوشت: گروههای وابسته به ارتش ملی سوریه بر آمادگی خود برای عملیات نظامی افزودهاند که ترکیه قصد انجام آن علیه «قسد» در حومه شمالی حلب را دارد.
منطقه «تل رفعت» در حومه حلب هدف اول در مرحله اول از عملیات ترکیه خواهد بود و احتمال گسترش منطقه عملیات به مناطق دیگری در غرب رود فرات به ویژه شهر «منبج» هم می رود.
یک منبع آگاه وابسته به مخالفان سوری از تشکیل اتاق عملیات برای نبرد آتی خبر داد و اینکه همه شبه نظامیان وابسته به ترکیه آمادگی خود را بالا بردهاند.
این منبع گفت: ما منتظر فرمان حمله هستیم. مرحله اول عملیات به سمت تل رفعت و حدود 40 روستا اطراف آن خواهد بود. به احتمال زیاد اواخر هفته آینده عملیات شروع خواهد شد. به گفته این منبع، شبه نظامیان وابسته به آنکارا پیشقراول خواهند بود و محورهای عملیات میان آنها تقسیم شده است.
منبع مذکور افزود: هدف تسلط بر مناطق میان «تل رفعت» و «الباب» است.
در همین حال بیم فرار ساکنان تل رفعت به مناطق تحت کنترل ارتش سوریه به ویژه شهر حلب می رود.
العربی الجدید مینویسد: تهدید ترکیه سبب نزدیکی میان دمشق و نیروهای قسد شده است.
«ریاض درار» رئیس شورای دموکراتیک که شاخه سیاسی قسد است اعلام کرد: ما به همراه ارتش سوریه با هر حمله ای که به مرزهای سوریه شود، خواهم جنگید.
در همین حال «رشید حورانی» یک نظامی جدا شده از ارتش سوریه مدعی شد: مواضع روسها و آمریکاییها نشان از موافقت ضمنی آنها با عملیات نظامی ترکیه در «تل رفعت» در حومه شمالی حلب دارد.
رجب طیب اردوغان هفته گذشته اعلام کرد که این کشور بهزودی عملیاتی را برای ایجاد «منطقه امن» در عمق 30کیلومتری مرز ترکیه با سوریه در جنوب کشورش انجام خواهد داد.
در چند روز گذشته نیز برخی گزارشها درباره عملیات و حملات توپخانهای نظامیان ترکیه و عناصر مسلح مورد حمایت آنکارا به مناطقی در شمال سوریه و کشته و زخمی شدن چندین نفر در جریان آن منتشر شده است.
روزنامه حریت پیشتر در گزارشی نوشته بود: «در حالی که انتظار میرود عملیات نظامی ترکیه این هفته در شمال سوریه آغاز شود، فعالیتها در این منطقه افزایش یافته است و طی روزهای اخیر شاهد استقرار یگانهای نظامی ترکیه در حومه تلرفعت و منبج بودهایم.»
ارتش ترکیه از سال 2016 در 2 عملیات سپر فرات (3 شهریور 95 تا 9 فروردین 96) و عملیات شاخه زیتون (30 دی ماه 96 تا 4 فروردین 97)، چهار هزار کیلومتر از خاک سوریه از جمله عفرین و شهرهای الباب، اعزاز و جرابلس را تصرف کرده است.
از سوی دیگر، آنکارا در 25 مهرماه 98 برای عقب راندن شبهنظامیان کرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوری» از مناطق مرزی الرقه و الحسکه، عملیات نظامی موسوم به «چشمه صلح» را در شمال سوریه آغاز کرد که این عملیات یکهفتهای پس از توافق آتشبس میان آنکارا و واشنگتن متوقف شد و ترکیه به شبهنظامیان کُرد پنج روز مهلت داد تا عمق 32کیلومتری از مرز ترکیه عقبنشینی کنند.
این در حالی است که دولت سوریه حملات و تهدیدهای جدید ترکیه را محکوم و تأکید کرده است: حملات و تهدیدهای ترکیه نقض آشکار قوانین بینالمللی و حاکمیت، وحدت و تمامیت ارضی سوریه و مغایر با توافقنامهها و خروجیهای روند آستانه است.