به گزارش ذاکرنیوز به نقل از وب سایت النشره، «علی عبدالکریم » سفیر سوریه در لبنان در یک مصاحبه تلویزیونی در خصوص تحولات اخیر و نیز روابط بیروت-دمشق اعلام کرد که سوریه مقابله با تروریسم و اسرائیل و تحریمها را یک ضرورت اساسی برای تعامل و همبستگی با لبنان میبیند. حتی اگر لبنانیها اشتباه کنند ما اصرار داریم که برگردیم و سوریه میداند که چه کسانی مانع تراشی میکند و به منافع لبنان آسیب میرسانند؛ چرا که سوریه، ریه لبنان در برابر رژیم اشغالگر صهیونیستی در فلسطین است.
وی افزود، برخی در لبنان با سخنان غیرمسئولانه در تعامل با سوریه دچار سردرگمی میشوند؛ اما این مانع روابط میان دو کشور نمیشود و سوریه بر منافع ملت خود و نیز لبنان تاکید دارد.
سفیر سوریه در لبنان تاکید کرد، احساس مسئولیت بالایی در نیروهای غیرتمند لبنانی همچون حزب الله و جریان آزاد ملی و نیز «میشل عون» رئیس جمهوری این کشور که از فعال سازی روابط با سوریه صحبت میکنند وجود دارد. ما امیدوار بودیم که این اتفاق در سالهای گذشته بیفتد و بسیاری از طرفهای لبنانی دیگر نیز هستند که ازسرگیری روابط با سوریه را تایید میکنند.
علی عبدالکریم در رابطه با دولت جدید لبنان در سایه وجود «قانون سزار» گفت که ما به دنبال یک رویکرد عملی و برنامه دولتی هستیم و سوریه دیروز و فردا و هر زمان پرونده روابط لبنان را باز کرده است. بنابراین پرونده این روابط نزد لبنان است و نه سوریه؛ چرا که سوریه پیش از مطرح شدن مسئله انتقال گاز از خاک این کشور به لبنان نیز مشتاق برقراری این روابط بود و به گرمی از هیئت لبنانی در دمشق استقبال کرد.
وی تاکید کرد که خط بیروت-دمشق باز شده و این همکاریها باید تکمیل گردد. من از تمایل لبنان برای رابطه با سوریه با توجه به شرایط وخیم اقتصادی و اجتماعی در دو کشور قدردانی میکنم. علاوه بر این اردن نیز مانند لبنان و سوریه و عراق تحت تاثیر تحریمهای آمریکا موسوم به قانون سزار قرار گرفته است. سوریه از همه هیئتهایی که به دمشق سفر میکنند استقبال میکند و این سیاست سوریه است.
این مقام سوری ادامه داد، مصلحت لبنان در برقراری روابط سوریه با است و من این را به تعدادی از مسئولان نیز گفتم. من هم چنین دیداری با «عبدالله بوحبیب» وزیر امور خارجه لبنان داشتم و او تمایل و اشتیاق خود را برای همکاری با سوریه ابراز کرد و از وی قدردانی میکنم. روابط در سطح وزارتخانههای خارجی میتواند باب روابط در زمینههای امنیتی و خدماتی را نیز باز کند؛ چراکه لبنان بدون هماهنگی با دمشق نمیتواند با تهدیدات مواجه گردد. همچنین پروندههای مهم اقتصادی و اجتماعی مشترکی میانه بیروت و دمشق از جمله مسئله بازگشت آوارگان سوری وجود دارد.
وی ادامه داد، دیدیم که آمریکاییها چگونه از افغانستان خارج شدند و همچنین از سوریه و عراق نیز خارج خواهند شد و ایالات متحده به توافق هستهای با جمهوری اسلامی ایران باز خواهد گشت.
سفیر سوریه در پایان درباره واردات سوخت از ایران به لبنان که از طریق سوریه انجام شد اظهار داشت که «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه به سرعت اقدام به انتقال همه نیازهای شهروندان لبنانی به سوخت و به ویژه مازوت به این کشور کرد. سوریه با غیرت و همبستگی کامل با ملت لبنان و نیز سوریها تعامل میکند؛ چرا که شهروندان سوری ساکن در لبنان بسیار بیشتر از ظرفیت این کشور هستند و ما یک اقدام حاکمیتی انجام دادیم و هرگز حاکمیت لبنان را نقض نکردهایم.