به گزارش ذاکرنیوز، «الکساندر یفیموف»، سفیر روسیه در سوریه، امروز شنبه در مصاحبه با روزنامه سوری «الوطن» اعلام کرد که نشست چهارجانبه وزرای خارجه سوریه، ترکیه، ایران و روسیه که قرار بود فردا دوشنبه برگزار شود، به ماه آینده میلادی (اوایل ماه مه) موکول شده است.
سفیر روسیه در دمشق ادامه داد، با توجه به اینکه مسیر عادی سازی روابط سوریه و ترکیه طولانی بوده و این فرآیند گام به گام به سمت جلو حرکت میکند. نمیتوان همه پروندهها و مسائل را در یک یا چند دور گفتوگو حل و فصل کرد، تاکید داشت: «تماسها و رایزنیها بین طرفهای ذیربط برای دستیابی به نتایج مثبت همچنان ادامه دارد».
الکساندر یفیموف با بیان اینکه «ما به تلاشهای خود برای برگزاری نشست چهارجانبه ادامه میدهیم»، اظهار خوشبینی کرد که امکان دستیابی به نتایج مثبت در نشست وزرای خارجه وجود دارد.
دیپلمات روس بر تشکیل نشست چهارجانبه در سطح وزرای خارجه سوریه، ترکیه، روسیه و ایران تأکید کرد. روزنامه الوطن سوریه همزمان به نقل از منابع اختصاصی خود در سوریه نوشت که دمشق بر دریافت تضمینهایی مبنی بر پایان حضور نظامی ترکیه در سوریه، عدم حمایت از گروههای مسلح، کمک به مبارزه با تروریسم و از همه مهمتر، عدم دخالت در امور داخلی سوریه اصرار دارد.
به گفته این منابع، در اظهارات مقامات ترکیه هیچ نشانهای مبنی بر تمایل این کشور به انجام تعهدات مخصوصا در مورد اصول مورد نظر دمشق دیده نمیشود.
منابع مذکور افزودند: ترکیه حضور نظامی خود را به حضور شبه نظامیان «ائتلاف سوریه دموکراتیک» (قَسَد) مرتبط کرده و خروج از سوریه را به پایان سیطره این شبه نظامیان بر مناطقی در شمال و شمال شرق سوریه گره زده است؛ زیرا که ترکیه به استثنای سایر گروهکهای تروریستی که در شمال سوریه حضور دارند، به تنهایی گروهکـ «قَسَد» را گروهک تروریستی اعلام کرده و از سوریه میخواهد قبل از هرگونه مذاکره جدی برای عقبنشینی از خاک سوریه، این کشور با ترکیه همکاری کامل جهت از بین بردن شبه نظامیان قَسَد داشته باشد.
منابع سوری تاکید کردند که مسکو در میانجیگری بین سوریه و ترکیه جدی است و موضع دمشق را به خوبی درک میکند، با این حال تمایل دارد گفتوگوهای شفاف و صریح بین همه طرفها انجام شود تا به راهحلی برسند که همه را راضی کند.
منابع سوری اظهار داشتند که روسیه به میانجیگری خود ادامه میدهد و این روند متوقف نخواهد شد و تلاش دارد دیدگاههای دو کشور را به همدیگر نزدیک کند؛ زیرا به این نکته واقف است که اگر عادی سازی روابط صورت پذیرد، پیامدهای راهبردی خواهد داشت که بازتاب مثبتی در پی دارد و به جنگ سوریه پایان میدهد.
منابع مطلع بر این باورند که نزدیکی روابط ترکیه با سوریه، نزدیکی حقیقی نیست، بلکه ترکیه میخواهد از دستاورد عادی سازی روابط با سوریه به نفع خود در انتخابات ریاست جمهوری بهره ببرد، سوریه نیز به این مطلب به خوبی واقف بوده و اعلام کرده است، نمیخواهد در کمپین انتخاباتی ترکیه به رئیس جمهور ترکیه هدایایی تقدیم کرده و در امور داخلی ترکیه دخالت کند.