سازمان بین‌المللی مهاجرت از آمار بالای مرگ پناهجویان به ویژه از مسیر دریای مدیترانه خبر داد

سازمان بین‌المللی مهاجرت از مرگ و میر تعداد زیادی پناهجو در دنیا در مسیرهای مهاجرت که نیمی از آن‌ها مربوط به مسیر مهاجرت به اروپا از طریق دریای مدیترانه است خبر داد.

 به گزارش ذاکرنیوز  به نقل از روزنامه "دی ولت" آلمان، بسیاری از مردم دنیا با فرار از جنگ و فقر سعی می کنند به روش های مختلف به کشورهای ثروتمندتر و امن تر برسند. گزارش جدید سازمان ملل متحد برای مهاجرت بار دیگر بر خطرناک بودن این اقدام و مسیرهای انتخابی برای این منظور تاکید می کند.

از سال 2014، سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM) بیش از 50000 مرگ در مسیرهای مهاجرت در سراسر جهان را ثبت کرده است. سال 2014 سالی است که IOM ثبت سیستماتیک را در آن آغاز کرد. محققان مهاجرت فرض می کنند که تعداد بیشتری از موارد گزارش نشده وجود دارد، زیرا همه موارد ثبت نمی شوند.

طبق گزارشی که سازمان بین‌المللی مهاجرت در روز چهارشنبه در برلین منتشر کرد، دولت‌های کشورهای مبدأ، ترانزیت و مقصد برای تحت کنترل درآوردن مهاجرت کار کمی انجام می‌دهند.

بر اساس آمار IOM، بیش از نیمی از پناهجویان در مسیرهای مهاجرت از طریق دریای مدیترانه به اروپا جان خود را از دست دادند. بیش از 60 درصد از 50000 مرگ هرگز شناسایی نشده اند. از میان مفقودانی که قابل شناسایی بودند، حدود 9000 نفر از آفریقا، 6500 نفر از آسیا و حدود 3000 نفر از آمریکای جنوبی و مرکزی بودند. در میان کشته شدگان شناسایی شده، بیشترین گروه از افغانستان (1795) و پس از آن میانمار (1467) و سوریه (1118) هستند.

در این شرایط کشورهای اروپایی همچنان بر سیاست های سختگیرانه برای مقابله با هجوم پناهندگان تاکید دارند و این قشر به بازیچه ای در مناقشات در این باره تبدیل شده اند.

به نوشته "ان تی وی" آلمان، اتحادیه اروپا لوکاشنکو را به استفاده از پناهجویان به عنوان سلاح متهم می کند. بر اساس این ادعا رئیس جمهور بلاروس با فرستادن هزاران مهاجر به مرزهای خود، کشورهای اروپایی مانند لیتوانی را تحریک می کند. به گفته وزیر کشور لیتوانی، مقامات بلاروس اکنون از روش جدیدی استفاده می کنند.

لیتوانی بلاروس را به استفاده از تاکتیک جدیدی در هدایت مهاجران به سمت مرزها متهم کرده است. به گفته اگنه بیلوتایت، وزیر کشور لیتوانی، مقامات بلاروس مهاجران را تشویق می کنند تا در هوای سرد به طور غیرقانونی از مرز به این کشور اتحادیه اروپا و عضو حوزه بالتیک عبور کنند. لیتوانی اعلام کرد که بلاروس به این ترتیب می خواهد بر گارد مرزی این کشور فشار وارد کند.

این کشور عضو بالتیک اعلام کرد که چادرهای کوچکی در سمت بلاروس برای اسکان مهاجرانی که می خواهند به طور غیرقانونی از مرز عبور کنند، ایجاد شده است. با این حال، لیتوانی به رد آنها ادامه خواهد داد . مهاجران یک بسته کمکی با غذا، لباس و کفش از مرزبان دریافت کردند. وزیر کشور لیتوانی گفت: اینکه مردم با پای برهنه وارد مرز می شوند دلیلی برای اجازه دادن برای ورود به آن ها نیست.

به گفته "ریمانتاس پتروسکاس"، معاون رئیس گارد مرزی لیتوانی، 9 مهاجر به دلیل وضعیت سلامتی در حال حاضر در مراکز درمانی بستری شده اند.

بیلوتایت گفت که امیدوار است سازمان های بین المللی نیز به وضعیت در مرز توجه کنند. این کشور به کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل و صلیب سرخ مراجعه کرده است.پ. لیتوانی خود به دلیل سیاست سختگیرانه در قبال مهاجران مورد انتقاد قرار گرفته است. لیتوانی تقریباً 680 کیلومتر مرز مشترک با بلاروس دارد که بخشی از مرز خارجی اتحادیه اروپا است.

اوضاع آنجا در اواخر تابستان و پاییز 2021 تشدید شد: هزاران نفر سعی کردند به طور غیرقانونی وارد اتحادیه اروپا شوند. بروکسل، الکساندر لوکاشنکو، حاکم بلاروس را به سازماندهی مهاجران از مناطق بحران زده به مرزهای خارجی اتحادیه اروپا متهم می کند.

اتحادیه اروپا اخیرا از همکاری نزدیک تر با کشورهای شمال آفریقا برای مهار مهاجرت خبر داده است. "ایلوا یوهانسون"، کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا در این باره گفت: علیرغم افزایش مهاجرت ها از طریق غرب بالکان، بیشتر مهاجران غیرقانونی همچنان از طریق مدیترانه مرکزی به اروپا می آیند.

"یوهانسون" گفت اتحادیه اروپا امنیت مرزی و مدیریت مهاجرت را در تونس، مصر و لیبی تقویت خواهد کرد و از فشار دیپلماتیک برای بازگرداندن پناهجویان رد شده استفاده خواهد کرد. به گفته وی یک ابتکار مربوطه در این باره باید در اواسط دسامبر آغاز شود.

دولت جدید ایتالیا به رهبری "جورجیا ملونی" هم سیاست های سختگیرانه ای را در قبال پناهندگان از جمله با ممانعت و انتقاد از سازمان های مستقل نجات دریایی پناهندگان در دریای مدیترانه در دستور کار قرار داده است.

ملونی، نخست وزیر جدید ایتالیا در بیانیه دولتی خود به طور برنامه‌ریزی شده اعلام کرد که می‌خواهد از ورود مهاجران با قایق جلوگیری کند و قاچاق غیرقانونی انسان در دریای مدیترانه را از بین ببرد.

 

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار