زیرساخت های فرهنگی ایلام همچنان مورد غفلت

زیرساخت های فرهنگی ایلام همچنان مورد غفلت واقع شده و بسیاری از پروژه های فرهنگی استان اعتبار کافی ندارند.

به گزارش ذاکرنیوز مهسا نظری: اهمیت فرهنگ و هنر در مسیر رشد و تعالی یک جامعه بر کسی پوشیده نیست و همگان بر این موضوع واقف هستند که فرهنگ و هنر اساس و بنیان یک جامعه را پی ریزی می‌کند، چرا که توسعه عرصه‌های گوناگون جامعه بدون توسعه فرهنگ نه می‌تواند مداوم و پایدار باشد، و نه می‌تواند در جهت خودشکوفایی و تکامل انسانی قرار گیرد.


از این رو فرهنگ یکی از موضوع‌های مهم در توسعه هر منطقه است که نزد جوامع پیشرفته و توسعه یافته از اهمیت بالایی برخوردار بوده، به طوری که نگاه آنان بیش از همه به زمینه‌های فرهنگی اجتماعی است.


اما با این وجود در استان ایلام به رغم پیشینه و فرهنگ و تمدن کهن، از گذشته تا کنون توجه چندانی به حوزه فرهنگ نشده است، به گونه‌ای که بسیاری از پروژه‌های فرهنگی همچون ساخت سینما در این استان و ساخت آمفی تئاتر در شهرستان‌های دهلران، دره شهر و ملکشاهی و… به فراموشی سپرده شده و نیمه کاره رها شده‌اند.


ارتباط توسعه با فرهنگ


احمد صالحی کارشناس فرهنگی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: امروزه یکی از مهم‌ترین مباحث به ویژه در جوامع در حال توسعه موضوع فرهنگ و توسعه شهری بوده زیرا؛ توسعه فرهنگی نه‌تنها منجر به خودباوری در جامعه شده بلکه با تهیه زمینه و بستر مناسب یکی از ابعاد اصلی فرآیند توسعه در هر منطقه‌ای به شمار می‌رود.


وی با بیان اینکه حوزه فرهنگ در استان ایلام طی سال‌های گذشته همواره با بی‌مهری و محرومیت مواجه بوده است، افزود: ضعف شدید زیرساخت‌های فرهنگی در ایلام، کمبود اعتبارات و نبود سرمایه گذار، نگرش نامناسب به بخش فرهنگ و بی‌توجهی از سوی مسئولان از جمله عوامل مؤثر در عدم توسعه فرهنگی در استان به شمار می‌رود.


صالحی تصریح کرد: اکنون به دلیل عدم توسعه فرهنگی، امکانات لازم برای انجام فعالیت‌های فرهنگی و هنری خصوصاً برای جوانان استان اندک است؛ از سوی دیگر نیز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی همچون طلاق، خودکشی و بیکاری که در استان محروم ایلام رواج دارند ناشی از فقر فرهنگی در استان است.


لزوم توجه به زیرساخت‌های فرهنگی


این کارشناس ادامه داد: در تخصیص اعتبار و تکمیل زیرساخت‌های فرهنگی استان باید تحولی ایجاد شود و در این راستا لازم است که در این حوزه توجه ویژه‌ای به بحث زیرساخت‌های فرهنگی و تکمیل پروژه‌های نیمه تمام در استان شود، زیرا پروژه‌ها وقتی که زمان بر شوند، مستهلک شده و علاوه بر هزینه‌های بیشتر موجب ناامیدی مردم خواهند شد.


زیرساخت های فرهنگی ایلام همچنان مورد غفلت


این کارشناس فرهنگی بیان کرد: گسترش فضاهای فرهنگی تفریحی از جمله احداث کتابخانه‌ها، ایجاد فضای سبز و ورزشی، ایجاد محیط‌های شاد در استان و همچنین آسیب‌شناسی فرهنگی از طریق تحقیق و بررسی، برگزاری تئاتر خیابانی و توسعه فعالیت‌های فرهنگی از دیگر اقدامات لازم جهت توسعه حوزه فرهنگ در استان به شمار می‌رود.


نقاط ضعف بخش‌های فرهنگی در ایلام


علی هوشمند مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اهمیت و ضرورت توسعه و ترویج فعالیت‌های فرهنگی در میان افراد جامعه اصلی انکار ناپذیر و قابل تاکید است که در استان ایلام با نارسایی‌های مواجه است.


وی بابیان اینکه زیرساخت‌های فرهنگی استان از وضعیت مطلوبی برخوردار نیستند، افزود: متأسفانه سیاست‌های کلی اجازه شروع پروژه‌های جدید را نمی‌دهد چرا که تنها پروژه‌هایی که بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشند، اعتبار دریافت می‌کنند که این موضوع شرایط فعالیت فرهنگی در استان را دشوار کرده‌است.


این مسئول ادامه داد: طی سه سال گذشته اعتباری برای تعمیر، تجهیز و استانداردسازی زیرساخت‌های فرهنگی استان تخصیص پیدا نکرده بود که این مورد نقش بالایی در عدم توسعه فرهنگی داشت، اما در سال جدید با رایزنی‌های که صورت گرفته مبلغ ۵۰ میلیارد ریال برای این منظور در اختیار استان قرار گرفته است، در ادامه نیز ۱۳ میلیارد ریال برای تعمیر و تجهیز مجتمع فرهنگی و هنری مرکز استان در نظر گرفته شده است.


مدیر کل فرهنگ ارشاد اسلامی بیان کرد: امید می‌رود با اقدامات فرهنگ ارشاد اسلامی و حمایت‌های سایر دستگاه‌های مربوطه بتوانیم در آینده قدمی چشم گیر برای رفع مشکلات زیرساخت‌های فرهنگی و توسعه این بخش لحاظ کنیم.


اختصاص ۳۰ میلیارد تومان برای تکمیل برج هنر ایلام


علی‌اکبر بسطامی نماینده مردم ایلام نیز به روز گذشته از اختصاص ۳۰ میلیارد تومان در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲ به منظور تکمیل برج هنر شهر ایلام خبر داد.


وی اظهار داشت: تکمیل مجموعه برج هنر مطالبه بحق مردم استان و اهالی فرهنگ و هنر می‌باشد، لذا حداکثر توان خود را جهت تسریع در روند احداث این پروژه به کار خواهیم گرفت.


بسطامی در پایان ابراز امیدواری کرد با بهره‌گیری از ظرفیت‌های ملی و استانی در آینده‌ای نزدیک شاهد بهره‌برداری از مجموعه‌ای در خور شأن مردم استان به‌ویژه اهالی فرهنگ و هنر باشیم.


پروژه برج هنر شهر ایلام که در شهریور ۱۳۹۵ کلنگ‌زنی شد، در ۵ طبقه و در زمینی به مساحت ۱۷۰۰ متر مربع و زیربنای ۵۷۰۰ متر ساخته می‌شود، دارای سالن اجتماعات به ظرفیت ۵۰۰ نفر و سالن نمایش به ظرفیت ۲۵۰ نفر خواهد بود و تمام مؤلفه‌های کامل یک مجموعه فرهنگی و هنری برای اجرای هنرهای هفت‌گانه لحاظ شده است و یکی از نیازهای اساسی استان ایلام در حوزه فرهنگ و هنر است.


اختصاص یک میلیارد تومان برای مرمت آمفی تئاتر مهران


سارا فلاحی دیگر نماینده مردم ایلام دیروز در دیدار با هنرمندان مهران در سالن آمفی تئاتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: اداره فرهنگ و ارشاد مهران فاقد ساختمان مستقل بوده و مستأجر اداره کتابخانه ها است.


وی گفت: از طرف دیگر خود اداره کتابخانه‌های مهران نیز به شدت با فقر امکانات و ساختمانی مواجه است که هر آن به علت فرسودگی امکان فرو نشست آن وجود دارد.


وی افزود: این زیرساخت‌های فرهنگی برای شهر پیشانی اربعین حسینی در ایران قابل قبول نیست و مسئولان باید فکر جدی برای آن بکنند.


نماینده ایلام، ایوان، چرداول، سیروان، ملکشاهی، مهران در مجلس عنوان کرد: آمفی تئاتر آن نیز به شدت فرسوده و فاقد امکانات برای هنرمندان است و کتابخانه نیز فاقد سالن استاندارد مطالعه است.


فلاحی خاطرنشان کرد: یک میلیارد از بودجه در اختیار نمایندگان برای تعمیر و مرمت سالن آمفی تئاتر اختصاص داده می‌شود.


در پایان لازم است برای پیشبرد اهداف فرهنگی و هنری، رفع آسیب‌های اجتماعی و توسعه فرهنگی؛ توجه و حمایت ویژه‌ای از سوی مسئولان استانی در جهت تخصیص اعتبارات، جذب سرمایه گذار و احداث پروژه‌های فرهنگی صورت گیرد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار