رکورد بالای کمبود نیروی کار ماهر در آلمان

نتایج ارزیابی یک موسسه تحقیقاتی وابسته به آژانس کار اداره فدرال آلمان نشان می دهد که کمبود نیروی کار در این کشور رکورد بالای جدیدی به دست آورده است.

به گزارش ذاکرنیوزبه نقل از روزنامه "ویرتشافتز ووخه" آلمان، پژوهشکده سازمان کاریابی در آلمان بیش از هر زمان دیگری جای خالی دارد و البته بعید به نظر می رسد که در سال های آینده همه چیز برای آنها آسان تر شود.

با وجود جنگ در اوکراین و رکود اقتصادی، تعداد جای خالی برای مشاغل بیش از هر زمان دیگری در آلمان وجود دارد. همانطور که موسسه تحقیقات بازار کار و شغلی (IAB) روز پنجشنبه اعلام کرد، تعداد این جایگاه های خالی در سه ماهه چهارم سال 2022 به رکورد 1.98 میلیون نفر در سراسر کشور رسید. این موسسه بخشی مستقل از آژانس استخدام فدرال است.

الکساندر کوبیس، محقق بازار کار IAB گفت: با حدود دو میلیون شغل خالی، نیاز به پرسنل در آلمان به بالاترین حد خود رسیده است.

وی در عین حال اعلام کرد: اکثریت قریب به اتفاق مشاغل خالی را می توان بلافاصله پر کرد و فشار عملیاتی برای یافتن پرسنل مناسب اغلب زیاد است. به گفته وی حدود 1.63 میلیون شغل باید بلافاصله و 352500 موقعیت بعداً پر شود.

  

بر اساس این بررسی در مقایسه با سه ماهه تابستان 2022، تعداد مشاغل خالی حدود 160900 یا 8.8 درصد افزایش یافته است. برای سه ماهه چهارم سال 2021، 295500 یا 17.5 درصد افزایش وجود داشته است. سال هاست که اقتصاد آلمان از کمبود نیروی کار ماهر رنج می برد. با توجه به پیری جامعه، این احتمال وجود دارد که در آینده با وجود دیجیتالی شدن مورد انتظار این مشکل تشدید شود.

چندی پیش هم تحقیق درباره کمبود نیروی کار در آلمان از طرف اتاق بازرگانی و صنعت این کشور وابسته به کارفرمایان آلمانی نشان داد که خالی ماندن دو میلیون موقعیت شغلی منجر شده است تا این کشور از «100 میلیارد یورو» ارزش افزوده محروم شود.

اتاق بازرگانی و صنعت آلمان در بررسی‌های خود با صاحبان و مسئولان 22 هزار شرکت گفتگو کرده بود. بنا به اعلام این نهاد، نیمی از این نهادها در جستجوی نیروی کار برای موقعیت‌های شغلی با مشکل روبرو هستند. این رقم از سوی اتاق بازرگانی و صنعت آلمان بی‌سابقه توصیف شده است.

آلمان طی سال‌های اخیر به دلیل پیر شدن جمعیت این کشور با بحران کمبود نیروی کار روبرو بوده است. بخش‌های مهمی از اقتصاد آلمان از جمله صنایع، بهداشت و درمان، هتلداری، رستوران‌ها و ساخت و ساز از جمله بخش‌هایی هستند که با کمبود نیروی کار مواجه شده‌اند.

بحران ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا به کمبود نیروی کار و افزایش موقعیت‌های شغلی خالی‌مانده در آلمان دامن زده است.

آمار اتاق بازرگانی و صنعت آلمان نشان می‌دهد که نزدیک به 58 درصد از شرکت‌های صنعتی این کشور با کمبود نیرو روبرو هستند. این در حالی است که کمبود نیروی کار ماهر به طور خاص برای شرکت‌های آلمانی مشکل‌آفرین شده است.

اتاق بازرگانی و صنعت آلمان از دستیابی به توازن بهتر بین زندگی حرفه‌ای و زندگی شخصی، مشارکت بیشتر سالمندان در بازار کار و کاهش دیوانسالاری به عنوان راه‌حل‌های موجود برای مقابله با کمبود نیروی کار یاد کرده است. این نهاد همچنین خواستار تسهیل مهاجرت نیروی کار و آموزش آنها شده است. اتاق بازرگانی و صنعت آلمان در همین زمینه به پناهجویان اوکراینی اشاره کرده است.

دولت ائتلافی آلمان ماه نوامبر سال گذشته اعلام کرد که برنامه‌ای مانند برنامه مهاجرتی کانادا براساس امتیازدهی را برای جذب اتباع خارجی غیراروپایی به اجرا خواهد گذاشت. برلین همچنین در نظر دارد روند دریافت تابعیت آلمان را برای پر کردن جایگاه های خالی تسهیل کند.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار