به گزارش ذاکرنیوز، علی بهرامیفر در برنامه «بایدها و نبایدهای درمان کرونا» که در کلاب هاوس برگزار شد، اظهار کرد: تعداد ۱۵ دستگاه سیتیاسکن در سطح شهر مشهد فعال هستند که حدود نیمی از آنها در بخش دولتی، چهار دستگاه برای بخش خصوصی و سایر دستگاهها هم در مراکز نیمه دولتی فعالاند. مراکز سیتیاسکن خیلی شلوغ شده و بیماران در انتظار قرار گرفتهاند و حجم کاری برای رادیولوژیستها از استاندارد خارج شده است. به عنوان مثال در بیمارستان فارابی تا روزی ۲۰۰ سیتیاسکن انجام میشود که این فاجعه است و دستگاهها نیز دچار آسیب خواهد شد.
وی افزود: دستگاهها به علت فعالیت بسیار زیاد، به تدریج دچار مشکلات عملکردی خواهند شد و به زودی شاهد افت شدید کارکرد سیتیاسکنها در سطح مشهد خواهیم بود. خواهش من از همکاران درمانی این است که غیر از محاسن بسیار بالای سیتیاسکن، معایب آن را هم به بیماران متذکر شوند و محدودیتهای ما را هم در نظر داشته باشند و با توجه به این محدودیتها سیتیاسکن تجویز کنند.
روزانه ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ سیتیاسکن در سطح مشهد انجام میشود
بهرامیفر در پاسخ به ایسنا درباره ظرفیت مشهد در حوزه پذیرش سیتیاسکن بیان کرد: پروسه کامل سیتیاسکن هر بیمار حدود ۱۰ دقیقه زمان میبرد. استانداردی که برای دستگاهها تجویز شده، حداکثر چهار یا نهایتا پنج نفر در هر ساعت است. اگر حتی ۲۴ ساعت موجود در کل شبانهروز را هم حساب کنیم، حدود ۹۶ پذیرش برای هر دستگاه میشود. حداکثر باید حدود ۱۴۰۰ سیتیاسکن در روز بگیریم، اما در این روزها خیلی بیشتر پذیرش میکنیم و بین ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ سیتیاسکن روزانه در سطح مشهد انجام میشود.
وی افزود: پروتکلها درباره دز اشعه را به نحوی انجام دادیم که آسیبهای بیماران کمتر شود و سرعت پذیرش هم افزایش یابد. مراکزی مثل امید و امداد که دستگاههایشان بیشتر به پذیرش بیماران خاص ترومایی، سرطانی یا ... اختصاص دارد هم بخشی از ظرفیتشان را به بیماران کرونایی اختصاص دادهاند. همچنین مراکز نظامی، ناجا، سپاه و نیمه خصوصی هم سرعت پذیرش بیماران را افزایش دادهاند. ما در حوزه پذیرش افراد برای سیتیاسکن تمام تلاش خود را کردهایم و این نهایت حجم کاریست که میتوانیم انجام دهیم.
بهرامیفر خاطرنشان کرد: طبق دستورالعملها باید بیماران کرونایی که سیتیاسکن میشوند را در سامانه ثبت کنیم، اما در خیلی از مراکز به علت حجم زیاد بیماران امکان ثبت لحظهای و آنلاین از دست پرسنل مجموعه خارج شده و ثبت بعضی بیمارستانهای دولتی تا یک هفته هم عقب افتاده است. آمارهای ما برای دانشگاه علوم پزشکی خیلی ارزشمند است و مانند تست پیسیآر بهعنوان تشخیص قطعی محسوب میشود و زمانی که در سیستم ثبت میکنیم، در سامانههای بهداشتی هم مشخصات فرد ثبت میشود، اما متاسفانه خیلی از مراکز از این کار عقب ماندهاند.
مراکز سیتیاسکنها پاسخگوی بیماران نیستند
همچنین در ادامه این جلسه امیرمسعود هاشمیان، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: مراکز سیتیاسکنها پاسخگوی بیماران نیستند و به بیماران برای چندین روز آینده نوبت داده میشود و این درحالیست که بسیاری از اوقات پزشکان براساس نتایج سیتیاسکن میتوانند درباره روند درمانی تصمیمگیری کنند.
وی تاکید کرد: به وفور نیاز به کپسولهای اکسیژن داریم. مریضها به موقع به بیمارستانها مراجعه میکنند، اما وقتی اکسیژن نداریم، هیچکاری نمیتوانیم انجام دهیم. افراد به تختهای پر نگاه میکنند تا بیمارانِ بهبود یابند یا فوت کنند تا تخت خالی شود و افراد جدید استفاده کنند. اینها سیاه نمایی نیست، خود واقعیت است.
هاشمیان متذکر شد: خندهدارترین کلمه رعایت پروتکلهای بهداشتی است! استخرها را باز میکنند با رعایت پروتکلهای بهداشتی، مراسم عزا و شادی برگزار میکنند با رعایت پروتکلهای بهداشتی؛ در این مکانها رعایت پروتکلهای بهداشتی چه مفهومی دارد.
وی افزود: مدام جلسه میگذارند؛ در این بحران پیک پنجم جلسه زده شدیم، بس که جلسه گذاشتند. مرگ و میر کاملا مشخص است و واقعیت را به چشم داریم میبینیم؛ صحبتهای زیادی داریم، خود مردم باید به فکر خودشان باشند. خیّرین میتوانند کمک کنند و اکسیژن برای بخش درمانی تهیه کنند.
انتهای پیام