به گزارش پایگاه خبری ذاکرنیوز ، جلال ریزانه امروز در آیین روز ملی کیفیت و صدمین سال تاسیس سازمان ملی استاندارد ایران اظهار داشت: با اجرای این طرح و پذیرش نتایج حاصل از آزمایشگاههای داخلی در سایر کشورهای جهان، یکی از موانع مهم تولید و صادرات ایران برطرف خواهد شد.
وی افزود: نتایج آزمایشگاههای مجهزنشده به استاندارد 17025 (استاندارد صلاحیت آزمایشگاههای انجام دهنده آزمون و کالیبراسیون) فقط در داخل کشور معتبر است و کشور مبدا نتایج آزمایشهای کشور ما را قبول ندارد و این یعنی هزینه برای تولیدکننده و صادرکننده و ارزآوری کمتر در کشور که در نتیجه آن، محصولات ایرانی با برندهای سایر کشورها بسته بندی و صادر میشود.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی، بودجه و تحول اداری سازمان ملی استاندارد ایران، حفظ و نگهداری اعتماد به زنجیره تأمین، اطمینانپذیری به نوآوری و تکنولوژیهای جدید، رفع موانع تجارت، ظهور مصرف کنندگان آگاه، حمایت از نیازهای حاکمیتی، استفاده از تکنولوژی از راه دور به منظور بهبود نتایج ممیزی و سازگاری با دنیای در حال تغییر را از جمله اهداف این نهاد برای ارتقای آزمایشگاههای کشور به گواهینامه 17025 اعلام کرد.
ریزانه با بیان اینکه گواهینامه 17025 استاندارد بینالمللی است که به دارندگان آنها اعتبار بینالمللی میدهد، تاکید کرد که طبق برنامه مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، تا سال 1404 باید تمام آزمایشگاههای کشور گواهینامههای استاندارد استانی خود را به گواهینامه 17025 ارتقا دهند.
وی با تاکید بر اینکه سازمان ملی استاندارد باید بانی تحولات اساسی در کشور باشد، افزود: رویکرد سنتی در این حوزه موجب شده که کیفیت خدمات دیده نشود و ارتقا نداشته باشد و بر همین اساس برای صادرکنندگان و واردکنندگان کشور موانع بین المللی ایجاد کرده است.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی، بودجه و تحول اداری سازمان ملی استاندارد ایران همچنین با اشاره به آزمایشگاههای استاندارد همدان گفت: تعداد آزمایشگاههایی که در این استان مجهز به استاندار 17025 شدهاند به حد مطلوب نرسیده و نسبت به آزمایشگاه های موجود قابل قبول نیست.
ریزانه از مسوولان همدان خواست با حمایت و اعطای تسهیلات به آزمایشگاههای استان آنها را در رسیدن به استاندارد 17025 یاری کنند و درعین حال اظهار امیدواری کرد که سازمان ملی استاندارد ایران در دوران تحولی خود از ظرفیت استان همدان استفاده کند.
وی با اشاره به هوشمندسازی سامانههای سازمان ملی استاندارد ایران، گفت: دادههایی از این سازمان در حال پردازش است که در نظام تصمیمگیری کشور و حوزههای اقتصادی مورد استفاده قرار نمیگیرد.
این مقام مسوول افزود: با برنامهای که پیش بینی شده و تا چهار ماه آینده مورد بهره برداری قرار میگیرد، برخی از این سامانهها هوشمندسازی میشود و با وصل شدن به شبکه اطلاعاتی کشور این اطلاعات در اختیار تصمیمگیران و بهرهبرداران قرار میگیرد.
ریزانه با تاکید بر اینکه استانداردهای گذشته باید تغییر یافته و متحول شود، گفت: طرح هوشمندسازی و هوش مصنوعی با ظرفیت نخبگان در کشور کلید خورده و با افتتاح و رونمایی از این سامانهها در عرصه تولید و صنعت و علم شاهد تحولات چشمگیری در عرصه تولید و صنعت خواهیم بود.
رعایت استاندارد بدون ایجاد مانع در تولید
سیدمجتبی حسینی، معاون اقتصادی استاندار همدان نیز با اشاره به ضرورت وجود کیفیت و استاندارد در عرصههای مختلف زندگی مردم اظهار داشت: در استان همدان هم مدیران واحدهای تولید و هم مدیران کنترل کیفیت در تلاش هستند تا به بهترین شکل ممکن استانداردها رعایت شود. درست است که استاندارد از منظر کیفیت و بهداشت در عرصههای تولیدی نیاز است، اما برخی سختگیرها برای واحدهای تولیدی قابل پذیرش نیست و انتظار داریم بحث استاندارد و تولید توامان پیش برود.
وی خطاب به مسئولان سازمان استاندارد، خواهان تعیین تکلیف وضعیت مدیریت این اداره کل در استان شد و گفت: اگر قرار است سرپرست فعلی یا حتی فرد دیگری مدیر مجموعه شود، این موضوع باید هرچه سریعتر مشخص شود، زیرا در غیراین صورت آسیبهای زیادی به دنبال خواهد داشت.
حسینی از مسئولان سازمان ملی استاندارد هم درخواست کرد که برای افزایش نیروی انسانی ادارهکل استاندارد همدان و همچنین ایجاد امنیت شغلی و حقوق کافی برای مدیران کنترل کیفی فعال در واحدهای تولیدی چاره اندیشی کنند.
برنامههای متحول کننده استاندارد همدان
سرپرست اداره کل استاندارد استان همدان نیز با تبریک یکصدمین سال تاسیس سازمان استاندارد و روز ملی استاندارد گفت: استاندارد نقش مهمی در رونق اقتصادی و تجارت داخلی و خارجی دارد.
امیر مسعود مجیدی با این توضیح که سازمان استاندارد طیف وسیعی از مخاطبان را در بر میگیرد و محدود به مرزهای جغرافیایی نیست، افزود: مفهوم متعالی استاندارد تلاش میکند سایه ایمن و امنی را برای سلامت فراهم کند.
مجیدی تصریح کرد: با توجه به قانون تقویت و توسعه استاندارد در دوره جدید مدیریت سازمان، اقدامات خوبی رخ داده است که میتوان به استانداردسازی قبل از تولید، ارائه خدمات فروش، استانداردسازی محصولات دانشبنیان و فناور، استانداردسازی کشاورزی و رعایت حدمجاز آلایندهها در محصولات کشاورزی اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه سازمان در بخش اوزان و سنجش آنها نیز ورود کرده و این مهم را در بخش بستهبندی و خالصفروشی پیگیری می کند، یادآور شد: اعطای نشان حلال توسط سازمان استاندارد به عنوان تنها مرجع رسمی و قانونی این موضوع و روانسازی و گرهگشایی در حوزه صادرات و واردات از دیگر اقدامات سازمان است.
سرپرست اداره کل استاندارد استان همدان با بیان اینکه از نظر سازمان ملی استاندارد همه واحدهای دارای پروانه، واحدهای برتر هستند، اما بر اساس دستورالعملها، برخی واحدها فراتر از استاندارد عمل کردند که تقدیر میشوند، گفت: استمرار در حفظ پروانه، دریافت گواهینامههای کیفیت و دانشبنیان، انجام پژوهش و ارائه مقالات از ویژگیهای واحدهای برتر است که در سه گروه واحدهای نمونه استانی، خدماتی و واحدهای موفق به دریافت جایزه ملی کیفت کشوری، تجلیل میشوند.