به گزارش ذاکرنیوز، هفته نامه "اشپیگل" در مطلبی به بدرفتاری گارد ساحلی و نیروهای امنیتی یونان با پناهجویان پرداخته و نوشت: نیروهای امنیتی یونان سالهاست که پناهجویان را به زور به ترکیه باز میگردانند و اتحادیه اروپا هم این جنایات را می پذیرد. حالا مرگ یک دختر پناهجو در رودخانه مرزی اوروس شاید بتواند شرایط را تغییر دهد.
اشپیگل در ادامه به این مسئله اشاره می کند و این طور روایت می کند: دختر پنج سالهای مرده، عقرب نیشش زده، یک زن هق هق می کند و فریاد می زند اینجا فوری به کمک نیاز داریم!
در ادامه این گزارش آمده است: این زن اهل سوریه است. وی به همراه 38 نفر دیگر می خواست از طریق ترکیه به اتحادیه اروپا برود. در اواسط ماه جولای این پناهجویان توسط سربازان ترکیه به رودخانه اوروس در مرز ترکیه و یونان آورده شدند. با اسلحه به آنها علامت داده شد که از رودخانه عبور کنند. اما در ساحل دیگر هم مرزبانان یونانی آنها را دور میکنند و به جزیرهای کوچک میرانند. نه غذا، نه آب و نه سرپناهی در این منطقه برای آن ها وجود ندارد. این پناهجویان دو هفته در آنجا منتظر می مانند، سپس یونانی ها آنها را به ساحل ترکیه می برند. کارشناسان از این عمل غیرقانونی با عنوان بازگرداندن و پس زدن پناهجویان یاد می کنند.
سپس بازی مرزبانان دوباره آغاز می شود، سربازان ترک از زور اسلحه برای تعقیب آنها به سمت مرز اتحادیه اروپا استفاده می کنند. اما مرزبانان یونانی دوباره این پناهجویان را به جزیرهای که دختر، پناهجو در نهایت آنجا می میرد، باز می گردانند.
پیام صوتی ناامیدانه پناهندگان به خبرنگار اشپیگل، جورگوس کریستیدس، رسید، که مقامات را از وضعیت اسفناک کسانی که به دنبال حمایت بودند، آگاه کرد، و همچنین روزنامه نگاران، وکلا و فعالان دیگر این پیام را دریافت کردند. پاسخ مقامات یونانی این بود: ما نمی توانیم هیچ پناهندهای را پیدا کنیم.
در ادامه این گزارش آمده است: مرز یونان در این منطقه نظامی ترین مرز در کل قاره است. انواع دستگاه های مجهز و فانتزی در منطقه وجود دارد. سوال این است که پهپادها، هلیکوپترها، دوربین ها، پلیس و ارتش نمی توانند یک گروه بسیار بزرگ 40 نفره را برای یک ماه کامل پیدا کنند؟ این فقط یک بهانه است. و این اولین بار نیست که چنین اتفاقی می افتد.
تازه در 16 آگوست و یک ماه پس از تبعید این پناهجویان به جزیره بین مرزی، مقامات یونانی پاسخ دادند و آنها را پذیرفتند. فشار مردم خیلی زیاد شده بود. "نوتیس میتاراچی"، وزیر مهاجرت یونان در برابر دوربین ها ادعا کرد: وقتی مقامات یونان از این حادثه مطلع شدند – و این همین دیروز 15 آگوست بود - ما بلافاصله واکنش نشان دادیم، این افراد را نجات دادیم و طبق قوانین یونان و بینالمللی از آنها مراقبت کردیم.
"ماکسیمیلیان پوپ"، معاون بخش خارجی هفته نامه "اشپیگل" در این باره گفت: اینطور نیست که مرزبانان یونانی به تنهایی در مرز فعال باشند. همچنین آژانس حفاظت از مرزهای اروپا فرانتکس هم هست که تمام این جنایات را در سکوت میپذیرد. این اقدامات به خوبی مستند شدهاند و با این حال هیچ اتفاقی نیفتاده است. بله، این مقامات یونانی هستند که مسئول اصلی این امر هستند. اما این اقدامات توسط تمامی 26 کشور اتحادیه اروپا، فرانتکس و کمیسیون اتحادیه اروپا پشتیبانی می شود. از این نظر این یک جنایتی از طرف سراسر اروپا است.
در ادامه این گزارش آمده است: حالا مرگ ماریا، دختر بچه پناهجو می تواند شرایط را تغییر دهد، صداهایی در میان مردم یونان افزایش می یابد که اقدامات مرزبانان را محکوم می کنند و رهبری را به چالش می کشند.
گیورگوس از کارشناسان هفته نامه اشپیگل می گوید: برای اولین بار پس از چند ماه، می بینم که افکار عمومی در یونان بیشتر آگاه می شوند و به این موضوع توجه می کنند و مردم این طور بیان می کنند که: کافی است و ما نباید تمام ارزشهایمان را فدا کنیم تا از رسیدن پناهجویان به مرزهایمان جلوگیری کنیم.