به گزارش ذاکرنیوز به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، «بسام صباغ» نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد تاکید کرد که سیاست های نادرست آمریکا در جهان و منطقه به ویژه در سوریه منجر به بی ثباتی و ناامنی و از بین بردن دستاوردهای توسعه ای شده که طی دهه ها به دست آمده است.
بر اساس این گزارش، بسام صباغ همچنین افزود که رفتار مخرب واشنگتن منجر به ناامنی و بی ثباتی بین میلیونها سوری شده و بسیاری از آنها را به آوارگان و پناهندگان تبدیل کرده است.
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد، در جلسه شورای امنیت درباره امور سیاسی و بشردوستانه در سوریه توضیح داد که اصرار برخی کشورها بر الگوی گفتگوهای مکرر شورا در هر ماه در مورد سوریه، بدون اینکه هیچ تحولی ایجاد کند، موید بی توجهی آنها به حفظ وقت و منابع شورا است و بر تمایل خود برای سوء استفاده از این شورا برای تکرار پویش های دروغ و اطلاعات نادرست علیه سوریه و طرح اتهامات بی اساس تاکید می کند.
صباغ با اشاره به دلایلی که سوری ها را به این وضعیت دشوار انسانی کشانده و منجر به تشدید و تداوم آن شده است، گفت: سیاست های نادرست آمریکا در جهان و منطقه به ویژه در سوریه منجر به بی ثباتی و ناامنی و از بین بردن دستاوردهای توسعه ای شده است که طی دهه ها به دست آمده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد که سیاست «آشوب خلاقانه» که توسط دولتهای متوالی آمریکا در منطقه ما و سوریه در جهت جعل و بزرگنمایی مشکلات برای شعلهور کردن تنشها صورت گرفته است.
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد اشاره کرد که این سیاست خباثت آمیز باعث تخریب و نابودی تمامی دستاوردهایی که در سطوح سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به دست آمده بود شد و به ظهور گروه های تروریستی به سرکردگی تروریست های «داعش» و «جبهه النصره» و به وجود آمدن ساختارها و چارچوبهای مضر بیگانه با جامعه سوریه که تنها هدف آن خدمت به منافع ژئوپلیتیکی خودخواهانه ایالات متحده و متحدان آن است، انجامید.
صباغ در ادامه گفت: ایالات متحده و متحدانش در ناتو بهانه های مختلفی برای مداخله مستقیم در سوریه ابداع کردند جایی که آنها مفاد حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل متحد را برای توجیه حضور نظامی غیرقانونی خود در خاک سوریه دستکاری کردند و این امر به شدت به تهدید یکپارچگی و تمامیت ارضی سوریه و سرقت منابع و ثروت مردم سوریه، به ویژه نفت، گاز و گندم که ارزش آنها بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار است، کمک کرده است.
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل تاکید کرد که حمایت آمریکا و متحدان غربی آن از رژیم صهیونیستی، این رژیم را قادر ساخت تا به اشغال جولان سوریه از سال ۱۹۶۷ ادامه دهد و شورا را از بر عهده گرفتن مسئولیت های خود در مورد حملات مکرر اسرائیل به اراضی سوریه و تأسیسات حیاتی در آنکه آخرین آن حمله به فرودگاه بین المللی دمشق در ابتدای سال جاری بود، منع نماید.
صباغ همچنین گفت که ایالات متحده و متحدان اروپایی آن اقدامات قهرآمیز غیرقانونی یک جانبه را علیه سوریه اعمال کردند که باعث تشدید رنج مردم این کشور شد علاوه بر اینکه واشنگتن بخش بهداشتی را که به میلیونها شهروند خدمات بهداشتی ارائه میکند، با اعمال محدودیت ها در فروش تجهیزات یا ارائه خدمات، پشتیبانی یا قطعات یدکی به تعداد زیادی از بیمارستانهای دولتی و خصوصی سوریه، هدف قرار میدهد.
صباغ از اظهارات علنی برخی از مقامات آمریکایی و اروپایی مبنی بر عدم اجرای مفاد قطعنامه ۲۶۷۲ که اخیراً توسط شورای امنیت تصویب شده است، ابراز تأسف کرد و گفت که رفتار مخرب واشنگتن منجر به ناامنی و بی ثیاتی در میان میلیونها سوری شده و بسیاری از آنها را به آوارگان و پناهندگان تبدیل کرده است و همچنین شیوع بیماری کووید ۱۹ و شیوع وبا و سایر بیماریهای عفونی تنها رنج بیشتری به آنها اضافه کرده است.
وی تاکید کرد که سوریه تمامی این جنایات، تخلفات و اقدامات ایالات متحده و متحدانش را محکوم می کند و از شورای امنیت میخواهد که به مسئولیتهای خود عمل کند و وظایفی را که به آن محول شده در زمینه احترام به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی سوریه انجام دهد و تمام خسارات وارده به مردم سوریه در نتیجه این سیاستها و اقدامات نادرست را جبران کند.
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل همچنین افزود که دمشق امروز بیش از هر زمان دیگری مصمم به ادامه تلاش های خود برای مبارزه با بقایای تروریسم و بازگرداندن امنیت و ثبات به تمام مناطق سوریه است.
صباغ تصریح کرد که دولت از مسیرهای حل و فصل سیاسی و ایجاد آشتی ملی که به تقویت وحدت ملی کمک می کند، و از همه ابتکارات کشورهای دوست از جمله جلساتی که در قالب «آستانه» با هدف کاهش پیامدهای بحران و یافتن راه حل برای آن برگزار می شود، حمایت می کند.
این دیپلمات سوری مجدداً تاکید کرد که حل بحران سوریه مستلزم پایان دادن به حضور غیرقانونی خارجی و گروه های تروریستی مرتبط با آن و شبهنظامیان جداییطلب، لغو تحریم های اقتصادی، توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی و اجرای تعهدات کشورها در خصوص طرح واکنش بشردوستانه و افزایش و گسترش پروژه های بازسازی است.