به گزارش ذاکرنیوز، مصطفی طاهری بعد از ظهر امروز (۲۶ اسفندماه) در نشست خبری با اشاره به برخی پارامترهای اقتصادی، اظهار کرد: شیب مربوط به تورم کاهش ۱۵ درصدی در تورم نقطه به نقطه داشته و در بحث نقدینگی نیز علاوه بر خود نقدینگی، افزایش پایه پولی هم کنترل و رعایت شده و نقدینگی جدید ایجاد نشده است.
وی افزود: یکی از مشکلات جدی کشور بحث سرمایهگذاری است، به طوری که در سالهای اخیر نسبت میزان سرمایهگذاری به استهلاک منفی بود که وضعیت بهبود یافته و امروز کشور به رشد اقتصادی بیش از ۵ درصد رسیده است.
این مسئول در توضیح رشد اقتصادی کشور طی سالجاری، ادامه داد: بر اساس اعلام بانک مرکزی، در ۹ ماهه امسال بدون احتساب نفت، ۵.۸ درصد رشد اقتصادی داشتیم که امید است این روند ادامه پیدا کند.
طاهری با اشاره به رشد ۸.۷ درصدی پیشبینی شده برای استان زنجان در سال آینده، تصریح کرد: با بهبود پارامترهای اقتصادی، تحقق این میزان از رشد غیرقابل انتظار نیست. همچنین برای ۳۵ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید در استان توسط بخش دولتی و خصوصی، برنامهریزی و رایزنی شده که تحقق این میزان سرمایهگذاری، افق خوبی برای استان بوده، به طوری که این میزان تقریباً ۷۰ برابر بودجه عمرانی استان است.
نماینده مردم زنجان و طارم در خانه ملت، در رابطه با سهم درآمدهای مالیاتی استان زنجان نیز یادآور شد: استان زنجان طی ۱۰ سال گذشته میانگین افزایش وصول در کشور اول بوده که این خطایی در استان است و نیاز به اصلاح دارد. مالیات باید متناسب با واقعیت اقتصادی استان باشد. برای سال بعد، افزایش پیشبینی شده استان نسبت به میانگین متناسب است، البته فشار بر روی کسبه نیست، زیرا مالیات اصناف ۵ درصد درآمدهای مالیاتی است و واحد تولیدکننده سیگار تقریباً کمتر از نصف مالیات استان را پرداخت کرده است.
نایبرئیس فراکسیون دانشبنیان مجلس شورای اسلامی، سهم استان زنجان در بودجه پارکهای علم و فناوری را ۳۰ در بین دیگر استانها اعلام کرد و گفت: به دنبال تقویت اقتصاد دانشبنیان استان با توجه به ظرفیتهای موجود هستیم و پیشبینی شده سال آینده علاوه بر بودجههای مشخص شده دولتی، بخش خصوصی نیز همکاری خوبی در استان داشته باشد. استان زنجان با توجه به ظرفیتهای خود، گذشته خوبی در حوزه دانشبنیان ندارد ولی با این برنامهریزیها امیدواریم که آینده خوبی داشته باشد.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی، آب را مهم و حیاتیترین دغدغه استان دانست و عنوان کرد: آب زیرساخت همه بخشها است و سرمایهگذاری به بخش آب وابسته است، به طوری که ۸۰ درصد آب شرب و ۹۵ درصد آب صنعت از آبهای زیرسطحی دشتهای ممنوعه تامین میشود. متاسفانه در استان آب تنظیمی نداریم که در این خصوص نسبت به استانهای مجاور سهم کمتر از یکدهمی داریم.
وی اظهار کرد: مراش و بلوبین سدهای مهمی هستند که باید زودتر از این افتتاح میشد و متاسفانه بودجه دولتی توان تکمیل این مهم را ندارد که در این راستا ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار از منابع بانک برای این دو سد دریافت شده که امید است به زودی بهرهبرداری شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در رابطه با صنعت خودروسازی و موارد مطرح شده در رابطه با واردات خودرو با تاکید بر اینکه واردات خودرو منع قانونی ندارد، افزود: واردات تنها راهکار مشکل این صنعت نیست. مدیریت نادرست مشکل اصلی صنعت خودروسازی است که وجود رانت حمایتی و انحصار بر آن دامن زده است که با اصلاح این دو مورد و ایجاد رقابت داخلی توسط خودروسازهای کوچک، میتوان رقابت ایجاد کرده و کیفیت خودرو داخلی را افزایش داد.
طاهری با اشاره به مذاکرات در حال انجام در وین، تصریح کرد: در رابطه با مذاکرات وین همه چیز شفاف است. چند بند اختلافی وجود داشت که جمهوری اسلامی ایران بر روی تضامین، سخت ایستاده و در رابطه با سپاه و پروندههای پودمانی پافشاری میکند. روسیه و چین نیز شروطی برای مراودات تجاری داشتند که گویا در این رابطه تضمین گرفته شده است. روسیه هم به خواسته خود رسیده تا مراودات اقتصادی ایران و روسیه تحت تاثیر برجام نباشد.
این مسئول ادامه داد: تحریم تحت هر شرایطی، راهبردی برای غرب است. تجربه نشان داده در عمل اتفاق خاصی نیفتاده و نباید به طور صد درصدی بر روی رفع تحریم حساب کرد تا دوباره دچار آسیب نشویم. در حال حاضر بدون برجام ۱.۵ میلیون بشکه نفت به فروش میرود و حتی بعد از توافق نیز مسیرهای خارج از برجام حفظ میشود.
وی با اشاره به صنعت هستهای کشور پس از برجام، گفت: صنعت هستهای با برجام نابود نمیشود؛ بحث هستهای نیز برای ایران راهبرد است و تحت هر شرایطی پایه این صنعت حفظ خواهد شد. چه در وین توافقی امضا شود یا نه، جمهوری اسلامی پتانسیلهای پیشرفت دارد.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی، در رابطه با شفافیت آرا، یادآور شد: در آخرین رایگیری انجام شده، این طرح ۱۶۰ رای آورد که برای تصویب سه رای کم داشت و دوباره به کمیسیون برای اصلاح رفت. از طرفی پیگیری شفافیت آرای داوطلبانه در دست بررسی است.
وی در رابطه با طرح صیانت از فضای مجازی، خاطرنشان کرد: کار در این بخش عمیق است، این فضا رها است و نیاز به نظارت دارد ولی باید حداقل پیشنیازهایی همانند صیانت از دادههای شخصی، حمایت از کودکان و ... وجود داشته باشد اما نباید این بستر رها شود. با اتفاقات اخیر پیشبینی میشود، طرح مذکور فعلاً متوقف شود. باید توجه داشت مهمتر از هر چیزی در فضای مجازی جلب اعتماد مردم است.
انتهای پیام