به گزارش ذاکرنیوز ، آیتالله رئیسی در دیدار با شورای اداری استان اصفهان اظهار داشت: مطالب خوبی از سمت مسئولان، نمایندگان مجلس و گزارشات خوبی از سوی وزرا مطرح شد. در بحث مدیریت بین فرهنگ و نظام دینی ما با نظامهای مدیریتی دیگر چند تفاوت اساسی وجود دارد. نخستین تفاوت آن است که ما معتقدیم که مدیر باید پیش از هر چیزی خود را در محضر پروردگار بداند و در سلسله مراتب پاسخگویی قبل از هر کسی، پاسخگوی خداوند باشد. مشا 4 ساحت برای پاسخگویی تعریف میکنیم. پاسخگویی به خداوند متعال، پاسخگویی به مردم، پاسخگویی به ارباب رجوع و پاسخگویی به سلسله مراتب نظامات مدیریتی و نظارتی 4 ساختی است که برای هر مدیری تعریف میشود.
وی در توضیح ساحت پاسخگویی مدیر به خداوند ادامه داد: واقعا انسان باید بداند که در خلوت و جلوت در محضر خداوند است و یکی از مواردی که میتواند انسان را از هرگونه لغزشی باز دارد، همین پاسخگویی در محضر خداوند است. این اصلیترین تفاوت نظام دینی ما با نظامهایمدیریتی معمول دنیا است و شاید بتوان گفت که امروز در نظامات کنترلی کارآمد ترین نظام، خود کنترلیاست. نظامهای دیگر نظارتی، حسابکشی، حسابرسی و غیره همگی هستند و باید باشند اما آن نظامی که کارآمدتر از دیگر نظامها است نظام خودکنترلی است. یعنی مدیر، کارشناس، کارمند و غیره خود را موظف بدانند که درست عمل کنند و آن هم نه از ترس بازرس و مدیر و غیره بلکه خود را موظف بداند. این احساس وظیفه مربوط به حوزه اخلاق چه عمومی و چه حرفهای است.
رئیسی با اشاره جایگاه مردم در نظام دینی افزود: دومین تفاوت نظام ما با دیگر نظامها در نگاه به مردم است. آنچه که در نظامات مدیریتی معمول تعریف میشود، اصطلاحا مشتریمداری است اما ما در نظام مدیریت خود معتقدیم مدیر باید مردم را دوست داشته باشد و این موضوع بسیار ویژهای است که تنها در نظام مدیریت دینی ما یافت میشود؛ یعنی دوست داشتن مردم مرتبهای از دوست داشتن خداوند است و هر انسانی که می خواهد رضایت خداوند را جلب کند، باید مردم را راضی کند و گره از کار مردم باز کند. در فرهنگ ما در روایتی از امام رضا(ع) داریم که بعد از واجبات هیچ کاری نزد خداوند با فضیلتتر از شاد کردن دل مردم نیست.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد تحول در مدیریت بیان کرد: آنچه که ما اکنون به آن نیاز داریم این است که باید طرحی نو درانداخت یعنی در این دولت باید تحول صورت بگیرد و اولین شرط تحول، تحول در نوع مدیریت است. پول، برنامه، اعتبارات، کارشناسی و غیره همگی از شروط لازم هستند اما مهمترین شرط موفقیت، مدیر باکفایت و دلسوز است.
رئیس جمهور با اشاره به بحران آب و خشکی زایندهرود خاطرنشان کرد: معضل آب مشکلی است که مردم عزیز ما را رنج میدهد. آب وجود دارد اگرچه میزان نزولات کم شده است اما مردم باید مدیریت و اجرای عدالت را در زمینه آب شاهد باشند و اگر این اتفاق رخ دهد زایندهرود باز هم جاری خواهد شد. باور ما این است که این مشکل قابل حل بوده و راه حل این مشکلات درون کشور و به دست خود مردم است. مردمی که با وجود همه مشکلات و معضلات امروز نشان دادند که پای کار انقلاب هستند و این دلبستگی به نظام برای ما مسئولیت سنگینی به دنبال دارد. برای حل معضل زایندهرود تنها لازم است که با همفکری و همافزایی همه دستگاههای و افراد مرتبط، طرحی اجرا شود که همه جهات، حقوق، نیازها و اولویتها را در بر بگیرد و منابعی که در این رابطه است به طور مناسب مدیریت شود.
وی حل مشکل زایندهرود را خواسته به حق مردم عنوان کرد و افزود: به نظر من این نگرانی مردم و نخبگان در رابطه با خشکی زایندهرود و پیامدهای آن و اینکه این معضل باید هرچه سریعتر رفع شود، خواسته به حقی است و ما هم وقتی میگوییم مشارکت مردم را لازم داریم یعنی هر کسی از جمله دولت نقش خود را بداند و آن را به بهترین شکل ایفا کند؛ البته از وقتی وزیر نیرو کار خود را آغاز کردند همواره یکی از دغدغههای جدی ایشان مسئله زایندهرود بوده و یکی دو بار هم خودشان به اصفهان آمدند و در جلسهای نیز در حدود 2 ساعت، تمام موضوع و راهکارهای احتمالی که میتواند ما را از این معضل خارج کند را برای من شرح دادند.
رئیسی تصریح کرد: من نسبت به مسئله آب امیدوارم و معتقدم که با همت و دستان توانای خود شما مرد و کشاورزان این مشکل حل خواهد شد و البته از سوی دولت نیز تا خروج کامل از این بحران پیگیری می آیتالله رئیسی با اشاره به اینکه در جلسه شورای اداری باید اتفاقاتی رقم بخورد، اظهار داشت: باید این جلسه کارآمد باشد و از آن ار در بیاید. از همکاران میخواهم که شرایط و وضعیت استان در موردآلودگی و افزایش بیماریها مورد بررسی قرار گیرد. امروز ظرفیتهای علمی وفناوری اصفهان را دیدم و به نظرم یکی از بخشهای مهم و قطبهای علم و فناوری وتحقیقات، استان اصفهان است. کارهای بسیار بزرگ در این شهرک انجام شده که توسط محققان انجام شده و با توجه به شعار رهبری با عنوان تولید، اشتغالآفرین و دانشبنیان، شاهد جلوههای این شعار بودیم.
وی افزود: شرکت هواپیماسازی و هسا که بازدید کردیم، کارهای بزرگی انجام دادند.حتما میتوانیم هواپیمای با 72 سرنشین را به دست توانای متخصصان و نخبگان داشته باشیم. این دانشمندان پشتوانه علم پایه کشور و افتخارآفرینان کشور هستند. باید به آنها کمک کرد و من متعد شدم.
رئیس جمهور با بیان اینکه نباید قطار سریعالسیر به صورت آرزو دربیاید، بیان کرد: کارهایی پیگیری و انجام شده ، اما کافی نیست. ما به صورت ویژه چه به صورت تهاتر در شورای عالی اقتصاد کشور مطرح بشود و قسمتی در بودجه امسال و قسمتی در سال دیگر انجام شود این مسیر اصفهان، قم به تهران مسیر مهمی است که وزارت راه باید در اولویتها قرار دهد و از لحاظ ارتباطات وکاهش زمان سفر موثر است.
آیتالله رئیسی در خصوص مالیات و ارزش افزوده تصریح کرد: مالیات باید به صورت الکترونیکی انجام شود، که به عدالت نزدیکتر وفرار مالیاتی به حداقل برسد و در دولت قبل باید اجرا میشد.باید در اجرای قانون تدبیر لازم را داشته باشیم و باید به مردم اعتماد کنیم و مردم به ما اعتماد کنند. گاهی برخی مبالغ مربوط به حساب شخصی است و باید به اصناف در این موضوع اطمینان کنیم.
وی اضافه کرد: البته تعدادی فرار مالیاتی دارندکه با دلالی و راههای مشروع و نامشروع، فرار مالیاتی داند و به مبانی اقتصادی ضربه میزنند. اما کاسبان پشتوانه نظام و یاور انقلاب بودهاند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه موضوع فرونشست باید به عنوان موضوعی مستقل از آب زایندهرود مطرح شود، گفت: ممکن است یکی علت آن کمبود آب باشد؛ علت دیگر آن چاههای غیرمجاز باشد. این از جمله مشکلاتی است که باید در رسیدگی به آن سرعت بخشید. مجموعهها و صنایع بزرگی در اصفهان است که اگر دچار فرونشست شود، خسارتهای جبرانناپذیر ایجاد میکند.خانوادهها نباید از احتمالفرونشست منزل مسکونی خود، نگران باشند و این موضوع باید سریعا رسیدگی شود. استاندار باید جلساتی با مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی برگزار کند که قطعا مبانی تحقیقاتی در این زمینه دارند. باید نظرات و راهحلها اخذ و جمعبندی شوند. باید ظرف مدت زمان مشخص بررسی شود و مردم میخواهند پیشبینی و پیشگیری شود.
وی بیان کرد: زلزله و بعضی حوادث به صورت طبیعی رخ میدهد. زلزله غیر قابل پیشبینی است، اما تخریب ناشی از سیل میتواند کمتر از این باشد. این موضع بر عهده ما است که به جای تخریب، نزولات آسمانی باعث سازندگی شود. تمام برونرفت از حوادث طبیعی در خود طبیعت وجود دارد و میتوان ایجاد کرد، مانند سد و سیلبندها که ایجاد میشود و تهدید به فرصت تبدیل میشود.
آیت الله رئیسی در خصوص حوادث آبادان و تخریب متروپل و حادثه قطار یزد مشهد خاطرنشان کرد: مهندس ناظر، شهرداری، مهندسان در ادارات، پیشگیری لازم را انجام دادند؟ همه ما باید در رابطه با پیشبینی و درمان مطالب باید تلاش کنیم. کسی که با یک بیل مکانیکی حادثه تلخ میآفریند. یک نفر کارگزار و سوزنبان، خوب و دقیق باید کار خود را انجام دهد. این بررسی دقیق در نظام اداری ما نیز باید باشد. در حادثه زلزله طبس در چندین سال پیش، ساختمانهایی قدیمی باقی مانده بود و ساختمانهای جدید، فروریخته بود.
وی اضافه کرد: هرکس در هر حوزهای باید کار را متقن انجام دهد.پیشبینی دقیق کند و بر کار کارشناسان نظارت کند. فرایند کار باید کنترل شود.
رئیس جمهور اظهار داشت: در این دوره انتظار مردم این است که مدیران باید نگاه تحولی داشته باشند. اگر مدیری چنین نگاهی ندارد، او را در حاشیه بگذارید و این به معنای اخراج نیست و اجازه دهید کار پیش رود.دولت دغدغه کار مردم را دارد. یک روز و یک ساعت نباید بگذرد، مگر اینکه کار مردم پیش رود. احترام افراد لازم است اما بیشتر از آن احترام انقلاب ونظام و سرمایه اجتماعی و احترام کارآمدی نظام و حقوق اجتماعی مردم مهمتر است. ما نمیتوانیم منتظر کسی باشیم که کار مردم و پیشرفت کشور و بودجه را معطل میکند. این فرد، مردم را بیاعتماد میکند.
وی با اشاره به پیشرو داشتن روز جهاد سازندگی به دستور امام راحل(ره) افزود: بچههای جهاد در جبهه سنگرسازان بی سنگر بودند. کارهای بزرگی انجام داد. ما امروز نیازمند حرکت جهادی هستیم و باید حرکت هم آهنگ واحدی برای گرهگشایی و پیشرفت کار مردم باهم داشته باشند.
آیتالله رئیسی با اشاره به ظرفیتهای خوب در کشور بیان کرد: با بهرهگیری از ظرفیتها در کشور میتوان کارها را به خوبی به پیش ببریم. ما در انجام تحول نگاه تحولی میخواهیم و اصلاح فرایندهایی را خواستاریم که لازمه انجام تحول است شود.