به گزارش ذاکرنیوز ، حیدر محمدی ظهر امروز در بازدید از شرکت کیمیاگران امروز و افتتاح کارخانه پاراآمینوفنول با اشاره به وضعیت صنعت دارویی کشور اظهار داشت: امروز صنعت دارویی کشور نسبت به گذشته تغییرات بسیاری داشته و یکی از برکات انقلاب اسلامی توسعه این صنعت بوده است، در دورانی ایران واردکننده دارو به شکل کامل بود، اما امروز به یکی از صادرکنندگان دارو تبدیل شده و بسیاری از کشورهای همسایه و دیگر کشورها خواهان خرید دارو و مواد اولیه دارویی از ایران هستند.
وی افزود: تبدیل صنعت موجود به یک صنعت قوی به حمایت نیاز دارد، صنعت دارو امروز مشکلاتی دارد که بدون حمایت پیش نمیرود و برای تکمیل همه زنجیرههای تولید این صنعت حمایت نیاز است.
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در بحث نقدینگی صنایع دارویی چالشهایی وجود دارد و همچنان درگیر مباحث بودجهای است و نیاز است که مجلس برای اعتبارات سال گذشته اهتمام و همکاری ویژه داشته باشند.
محمدی با بیان اینکه برای رسیدن صنعت دارویی کشور به این نقطه تلاشهای بسیاری انجام شده است، گفت: حیف است که با عدم حمایت درست، عدم رفع نیازهای این صنعت پیشرو، تحت تاثیر قرار گیرد بنابراین باید نگاه به حوزه سلامت بسیار متفاوت باشد.
وی ادامه داد: متاسفانه نگاه به حوزه دارویی کشور امنیتی نیست و هنوز در حوزه دارو و تجهیزات نیازهای بودجهای رفع نشده است، صنعت داروسازی در مواردی ارتباط مستقیم با ارز دارد، همچنین با کمبودهای بودجهای مواجه است.
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه باید سلامت در اولویت مسئولان کشور قرار گیرد عنوان کرد: اگر امروز این نگاه در کشور حاکم نشود قطعا در سال آینده با مشکل روبرو میشویم این در حالی است که بانک مرکزی نیز باید با جدیت این حوزه را مدنظر داشته باشد چراکه با ایجاد هر تلنگری به بازار واکنش نشان میدهد.
محمدی تصریح کرد: کمبود جدی در حوزه دارو در کشور وجود ندارد و قطعا با اقدامات موثر کمبود دارو به سرعت رفع میشود، اگر امروز که به یک عدد مناسبی در صنعت دارویی رسیدهایم، حاصل تلاش صنعت دارویی در تولید مواد اولیه است و در مسیر حرکت به سمت خودکفایی هستیم و امید است که عمق تولید را بالا ببریم و به ارزش افزوده بیشتری دست پیدا کنیم.
وی عنوان کرد: داروی استامینوفن یکی از داروهای به ظاهر ساده ولی حیاتی است و راهاندازی خط تولید مواد اولیه آن در شرکت کیمیاگران امروز بخشی از وابستگی ما را رفع میکند و امیدواریم که در خط تولید در حوزه پلاسما، تولید انسولینهای انسانی به خودکفایی برسیم.
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: در حوزه بیولوژیک پیشرفتهای خوبی وجود داشته و ارتباط ژنتیک در اثربخشی داروها نیز مسیر رو به رشدی را در پیش گرفتهایم و با همت دانشمندان کشور در این عرصه موفقیتهای بسیاری به دست آمده است به طوری که در عرصه تولید داروهای بیولوژیک جز پنج کشور نخست دنیا قلمداد میشویم و امیدواریم روزی خودکفایی صنعت دارویی کشور را جشن بگیریم.