به گزارش ذاکرنیوز ، رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال 1402 هجری شمسی، مهمترین مسئله کشور را موضوع اقتصاد و معیشت مردم دانستند و با تاکید بر اینکه امسال اقتصاد، مسئله اصلی کشور است، شعار سال را «مهار تورم و رشد تولید» اعلام کردند.
رهبر انقلاب اسلامی، حل مشکلات مردم را در گرو فعالیتهای بنیانی و اساسی اقتصادی همچون تولید و کارهای انسانی همچون مواسات و همیاریهای مردمی و کمک به طبقات ضعیف جامعه دانستند و از دیگر کارهای اساسی در کنار تولید، موضوع مهم سرمایهگذاری را مطرح کردند که باید مسئولان دولتی و بخش خصوصی توجه ویژهای به آن داشته باشند.
دو شعار مهار تورم و رشد تولید با یکدیگر همسو هستند بهگونهای که تحقق و حرکت بهسوی هر یک از آنها سبب تحقق دیگری میشود. نمایندگان استان کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با تسنیم دیدگاههای خود درباره شعار سال 1402 بیان کردند.
افزایش تولید و مقابله با قاچاق کالا
نماینده مردم سنقروکلیایی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در چند سال اخیر محور تمام شعارهای سال مبتنی بر حوزه اقتصادی است گفت: باید در این شرایط حساس دولت بحث تولید را جدی بگیرد و زیرساختهای لازم را برای رشد تولید فراهم و خلأهای قانونی در این رابطه برطرف شود و نمایندگان مجلس و قوه قضائیه موانع را برطرف کنند.
حجتالاسلام سید جواد حسینیکیا با بیان اینکه صدور مجوزها باید تسهیل شود و موضوع معافیت های مالیاتی در دستورکار قرار بگیرد افزود: باید با قاچاق کالا به شدت مبارزه شود و راههای صادرات کالاها تسهیل شود.
وی با بیان اینکه دولت باید برای مهار تورم ساز و کاری به وجود بیاورد که نقدینگی جامعه به سمت تولید و اشتغال برود بیان کرد: مردم در مقاطع حساس حمایت حداکثری خود را از نظام اسلامی نشان دادهاند و به ولایت پایبند هستند و دولت باید خدمات خود را به این مردم افزایش دهد.
انجام گشایشهای اقتصادی در حوزه بینالمللی
نماینده مردم قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مسئولان باید تأکید ویژهای بر مهار تورم و رشد تولید داشته باشند تا شعار سال محقق شود عنوان کرد: تا تورم مهار نشود نه تولید و نه اشتغال شکل نمیگیرد.
شهریار حیدری با اشاره به اینکه افزایش تورم در سال گذشته موجب بحرانهای اقتصادی متعددی برای سرمایهگذاران و آحاد ملت در کشور شد گفت: نظام ما اکنون به مرحله ثبات در ظرفیتهای داخلی و امکانات رسیده و در حوزه بینالمللی گشایشهای اقتصادی انجام شده است و با کشورهای منطقه مانند عربستان در حال مذاکره هستیم و قراردادهای خوبی با روسیه و چین بسته شده است و زمان آن رسیده که تورم در کشور مهار شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس باید برای تحقق این شعار از تمام ظرفیتهای موجود استفاده کنند و این شعار را عملیاتی کنند بیان کرد: اشتغال پایدار در کشور باید به وجود بیاید.
حیدری با اشاره به اینکه محور شعار سال که از سوی رهبر انقلاب تعیین شده کاملاً مدبرانه است زیرا با توجه به شرایط کنونی کشور مهار تورم منجر به رشد تولید خواهد شد عنوان کرد: در شرایط کنونی دولت و مجلس باید با همگرایی و همکاری مشترک بر توان و ظرفیت های داخلی متمرکز شوند تا از این طریق بتوانند موانع رشد تولید را برطرف کنند.
اقتصاد دولتی مانع تحقق شعار سال
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تاکید مقام معظم رهبری نشاندهنده دو موضوع جدی و معضل اصلی اقتصاد ما است که در سال گذشته متاسفانه آسیبهای زیادی به مردم و قشر متوسط و دهکهای پایین وارد کرد گفت: یکی از اقداماتی که میتوان برای مهار تورم انجام داد مقابله با کسری بودجه است.
محمد رشیدی با بیان اینکه اگر بودجهها با کسری همراه شود دولت مجبور به چاپ پول میشود و نتیجه آن تحمیل تورم به جامعه است لذا دولت باید تلاش کند از بودجه انحراف پیدا نکند و به ناترازی دامن نزند عنوان کرد: اقتصاد دولتی نیز یکی دیگر از موانع تحقق شعار سال است و در هر دو موضوع مهار تورم و رشد تولید اثر منفی دارد به طوری که ما شاهد هستیم در عرصههایی که نظیر خودروسازی، فولاد و سیمان که با پشتیبانی دولتها فعالیت میکنند تورم بیشتر است.
کنترل تورم با افزایش ارزش پول ملی
نماینده مردم صحنه، هرسین و کنگاور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید زمینههای تحقق شعار را با فراهم کردن الزامات آن فراهم کنیم باید همه ظرفیتهای کشور بسیج شود تا این شعار در عمل محقق شود گفت: مهار تورم یک درخواست عمومی است و امسال به دلیل نارضایتی عمومی از وضعیت اقتصادی کشور در اولویت قرار گرفته است.
علی رضایی با بیان اینکه رشد تولید و مهار تورم در کنار هم آمده است افزود: رشد بازارهای تولیدی در شرایط تورمی بالا امکانپذیر نیست زیرا اگر اقتصاد کشور در شرایط تورم بالا باشد سرمایه به بخش غیر مولد و سوداگری و واسطه گری انحراف پیدا میکند.
وی با اشاره به اینکه خلق نقدینگی و کسری بودجه و ناترازی، افزایش پایه پولی و بیانضباطی مالی دولت را به همراه دارد عنوان کرد: رشد بیضابطه و قارچ گونه بانکهای خصوصی در بیست سال اخیر و نظارت ناکارآمد بانک مرکزی به تورم دامن زده است و مشکلی از مشکلات مردم را برطرف نکرده است.
نماینده مردم صحنه، هرسین و کنگاور با بیان اینکه مردم بر این باور هستند که بانکهای خصوصی به دنبال خدمت نیستند بلکه به دنبال کسب درآمد هستند بیان کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا سود بانکی کمتر از چهار درصد است اما در بانکهای خصوصی ما این سودها به 30 درصد هم رسیده است که سبب تورم بالا در کشور میشود و دولت باید از این شرایط خود را رها کند.
وی با اشاره به اینکه موضوع دیگر تحریمها و ناتوانی کشور در تأمین ارز است که منجر به کاهش ارزش پولی در کشور شده است بیان کرد: جهش نرخ ارز نارضایتی عمومی را به وجود آورده است.
رضایی با بیان اینکه باید سیاستهایی در دستور کار مسئولان قرار بگیرد که ارزش پول ملی افزایش یابد و تورم کنترل شود بیان کرد: همه برای تحقق این شعار اراده عملی داشته باشند و زمینههایی را فراهم کنیم تا سرمایهگذاران در رشد تولید گام اساسی بردارند و اشتغال پایدار فراهم شود.