به گزارش ذاکرنیوز ، هشام شرف، وزیر امور خارجه دولت نجات ملی یمن تاکید کرد، که تنها راه حل برای رسیدگی به پیامدهای فاجعه انسانی در یمن که از سوی ائتلاف متجاوز سعودی ایجاد شده است، پایان فوری حملات، لغو همه انواع محاصره و خروج کامل نیروهای نظامی خارجی است.
سایت رسمی «انصارالله» یمن گزارش داد، وزیر امور خارجه دولت نجات ملی یمن (مستقر در صنعاء) توقیف کشتی های حامل نفت و گاز و عدم بازگشایی فرودگاه بین المللی صنعا و بندر الحُدیده را عامل افزایش فاجعه انسانی عنوان کرد و گفت : ادامه توقیف وعدم اجازه ورود به کشتیهای حامل نفت و گاز خانگی به بندر الحدیده و عدم بازگشایی کامل فرودگاه صنعا پیامدهای فاجعه انسانی را در همه زمینهها افزایش میدهد.
وزیر امور خارجه دولت نجات ملی یمن بر موضع صنعا که خواستار صلح شرافتمندانه و عادلانه برای مردم یمن به دور از هرگونه قیمومیت و دیکتههای خارجی است، تاکید کرد.
دیپلمات دولت نجات ملی یمن ادامه داد : «کشورهای متجاوز عربستان سعودی و امارات مطالبات برای آتش بس را می دانند و مطالبات ما پرداخت حقوق کارمندان دولت و آمادگی برای ورود به مذاکرات صلح پایدار است.»
وی تاکید کرد، صنعا آرزوهای میلیون ها نفر از مردم یمن را برای دستیابی به صلح شرافتمندانه به دور از هرگونه قیمومیت یا دیکته خارجی بیان میکند و قرار دادن کشور در وضعیت «نَه صلح و نَه جنگ» را کاملا مردود می داند.
وزیر امور خارجه از سازمان ملل خواست تا با توجه به تداوم تجاوزات و محاصره همه جانبه نیروهای سعودی و اماراتی، حجم و تخصیص برنامههای فوری بشردوستانه خود از جمله ارائه کمکهای غذایی، پزشکی و نقدی را افزایش دهد.
دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد هم گفت، وضعیت انسانی در یمن در دستورکار سازمان ملل قرار دارد و سازمان ملل تأکید دارد که وضعیت یمن، راهحل نظامی ندارد.
دولت نجات ملی یمن طی روزهای اخیر تأکید کرده است که کشورهای متجاوز سعودی و امارات به این کشور باید به تعهدات خود ذیل توافق آتشبس عمل کنند؛ قرار بود بر اساس این آتشبس، فرودگاه صنعاء بازگشایی شود و موانع ورود کشتیها به بندر الحدیده برداشته شود و حقوق کارمندان دولت که برای سالها بهدلیل جنگ پرداخت نشده است، پرداخت شود.
آتش بس در یمن از یازدهم فروردین ماه سال جاری با وساطت سازمان ملل محقق شد که دو ماهه قابل تمدید بود که تا کنون دو بار تمدید شده است. قرار بود این توافق مهر ماه تمدید شود ولی عدم تحقق مطالبات دولت نجات ملی که بر اساس توافق بوده، منجر به عدم تمدید آن تا این لحظه شده است. به رغم آتش بس شش ماهه، ائتلاف سعودی اماراتی بارها با اقداماتی این آتش بس را در مناطقی از یمن نقض کرده است که آخرین آن حملات پهپادی به مناطقی در الحدیده بوده است.