به گزارش ذاکرنیوز، «باسم صباغ» نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد در خلال نشست شورای امنیت اعلام کرد، سوریه بسیار متاسف است که شورای امنیت قادر به محکوم کردن تجاوزات اسرائیل علیه فرودگاه بینالمللی دمشق نیست. دمشق همچنین اقدام برخی کشورها به حمایت از اسرائیل در این تجاوزات را به شدت محکوم میکند . از آن گذشته کوتاهی شورای امنیت در انجام برخی مسئولیتهای خود باعث شده کشورهای عضو سازمان ملل احساس کنند که نمیتوانند به مشروعیت بینالمللی جهت بازگرداندن حقوق خود اعتماد کنند.
به نوشته سانا (خبرگزاری رسمی سوریه) صباغ افزود، سوریه همچنان به راهکار سیاسی مبتنی بر گفتگوی ملی سوری-سوری بدون هیچگونه مداخله خارجی و لزوم رعایت کامل قوانین در این زمینه تاکید دارد. کشورهایی که از بازگشت پناهنگان سوری به سرزمین خودشان جلوگیری میکنند باید این مانعتراشیهای خود را متوقف سازند و اقدامات اجباری یکجانبه که علیه این پناهنگان تحمیل کردهاند را کنار بگذارند.
این مسئول سوری در ادامه به اقدامات متعدد و بیسابقهای که دولت سوریه طی ماههای اخیر انجام داده است اشاره و تاکید کرد که دولت دمشق علاقهمند به حمایت از روند آشتیهای ملی به عنوان رویکردی اثربخش در تامین شرایط بازگشت به زندگی طبیعی در سوریه و ساختن آینده این کشور و ثبات و شکوفایی آن است.
باسم صباغ در ادامه گفت، حکم عفو صادرشده توسط «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه در 13 آوریل گذشته گامی استثنایی در ماهیت حقوقی، اجتماعی و سیاسی بود و شمار زیادی از سوریها و به ویژه بازداشتشدگان و کسانی که تحت پیگرد قانونی قرار دارند از این عفو عمومی بهرهمند میشوند. همچنین هیئتهای دیپلماتیکی در خارج شروع به کار کردهاند و آماده بررسی مطالبات سوریها در کشورهای مختلف برای بهرهمندی از فرمان عفو عمومی رئیس جمهور هستند.
وی تصریح کرد، نهادهای دولتی سوریه تلاشهای خود را برای تقویت ساختار حقوقی و قانونگذاری و تطبیق آنها با الزامات فعلی ادامه میدهند و طی ماههای گذشته شاهد صدور شماری از احکام قانونی مهم در زمینههای مختلف همانند سازماندهی سلاحها و مهمات و جلوگیری از قاچاق غیرقانونی آنها، اصلاح قانون مجازات و اعمال قوانین و مجازاتهای بازدارنده بودیم .
نماینده سوریه در سازمان ملل تصریح کرد، چهارمین جلسه برای پیگیری کنفرانس بینالمللی جهت بازگشت پناهندگان سوری به کشورشان صراحتا منعکس کننده اراده قوی دولت سوریه برای غلبه بر موانع بازگشت ایمن پناهندگان است. همچنین در میان تحرکات متجاوزانه ترکیه و مانعتراشیهای این کشور، روسیه و ایران هرگونه اقدامات متجاوزانه در خاک سوریه و طرح به اصطلاح «منطقه امن» در شمال این کشور را رد میکنند و بر حمایت از حاکمیت سوریه تاکید دارند.
باسم صباغ گفت، سوریه مشتاقانه منتظر برگزاری دور نهم کمیته بحث قانون اساسی است تا راه حلی برای مشکلات لجستیکی که توسط برخی احزاب شرکت کننده مطرح شده است پیدا شود. حزبی که ترکیه اقدام به نامگذاری آن کرده و ادعا میکند نماینده سوریهاست، درواقع بر خلاف افکار و اراده ملت سوریه بود و در هرگونه پیشرفت کار کمیته قانون اساسی مانعتراشی میکند. رویکرد این حزب به هیچ وجه در خدومت آرمانها و چشمانداز آینده سوریه نیست. چگونه ممکن است یک حزب سوری خواستار تداوم اقدامات یکجانبه علیه ملت سوریه باشد و علنا خواستار مداخله نظامی خارجی در امور کشورش شود.
این مسئول سوری تصریح کرد، سوریه یک کشور دارای حاکمیت است که بر هویت ملی و عربی خود تاکید دارد و خواهان برقراری روابط صادقانه و همکاریهای سازنده با کشورهای مختلفی که به حاکمیت سوریه احترام میگذارند و در امور داخلی آن مداخله نمیکنند است.
وی در ادامه تاکید کرد، هدف از تجاوزات اسرائیل علیه خاک سوریه و تداوم جنایتهای تروریستی و حضور غیرقانونی اشغالگران آمریکایی و ترک، ایجاد هرج و مرج و گسترش تروریسم و مانعتراشی در برابر راهکار سیاسی در سوریه است.